Doç. Dr. Gökçen Erdoğan İhanetin sürekliliği
HABERİ PAYLAŞ

İhanetin sürekliliği

Gelen ihanet başlıklı sorulardan ne kitaplar yazılır. Kadının ihaneti de var, olmaz olur mu? Ama kabul edelim erkeklerin ihanetinde akıl da tatile çıkıyor.

İhanetin sürekliliği

İHANETİNİ EKSİLEN PREZERVATİFLERDEN ANLIYORUM

Hocam 5 yıllık evliyim. Eşimin her ihanetini eksilen prezervatiflerden anlıyorum ve nasıl anladığımı söylemeden üstüne gidip itiraf da alıyorum. Ben önce vajinismustum, 1 yılın ardından düzeldim ve sonra da düşük yaptım. Birbirimizi çok severek evlendik aslında. Yani ihanetinin duygusal bir yanı olduğunu düşünmüyorum. Bir kadının geçirdiği vajinismus, düşük, doğum gibi süreçlerin ihanete neden olabildiğini siz de söylemiştiniz. Bana bu konuda nasıl bir yol gösterirsiniz?

Haberin Devamı

Şunu karıştırmayalım; erkeklerin bir şeyi ihanet etmeye bahane olarak seçmesi, o konudaki haklılıklarını göstermiyor. Vajinismus olduğunuz için aldatmakta haklı değil. Düşük yaptınız diye hiç değil. Sadakat tam da bu zaten; koşullar ne olursa olsun sadece sizinle olması. Sadık olmayan eşlerinize, onların dahi tenezzül edip uydurmadığı kılıfları siz uydurmayın. Birden fazla kez olmuş ve yakalamışsınız. Kendinizce normalleştirip aynen devam edecekseniz yüzüne vurup kavga etmeniz neden? Eşiniz, her şeyi bilip yine de devam ettiğiniz için yeniden aldatma motivasyonu ve cesareti bulmakta hiç zorlanmıyor belli ki. Bu huy kolay kolay çıkmaz. Şu an tek tesellim prezervatif kullanıyor oluşu. Sizin için doğru olanı siz bulmalısınız. Benim size tek önerim, yıllarca böyle bir evlilik yaşamak isteyip istemediğinizi düşünmeniz.

İhanetin sürekliliği

EŞİMİ YAKALADIM, ALDATTIĞI KADINLA HÂLÂ MESAJLAŞIYOR

Hocam eşimin başka bir kadınla birlikte olduğunu öğrendim ve ben öğrenince o kadını kötülemeye başladı. Benim o kadına nazaran iyi olan özelliklerimi anlatıyor, onun kendisini ayartmak için neler yaptığını anlatıyor ama bu arada mesajlaşıyor da. Görüşüyorlar mı bilmiyorum. Ne yapmam gerektiğini de kestiremiyorum. Bana bir akıl verir misiniz?

Akıl vermek ne haddime. Ama kocanızı hangi şekerle kandırıyormuş ya da zorla tutarken neresinden bağlıyormuş, merak ettim. O kadın kim olursa olsun birbirinizle kıyaslanmayı kabul etmeyin. Siz bir başka kadından iyi ya da üstün olmak zorunda değilsiniz. Sadakati hak etme nedeniniz beyefendinin eşi olmanız. Bunca üstün özelliğinize rağmen aldatmış işte. Çünkü hepsi safsata. İki kadını birbirine düşürüp bir de mağduriyet yaratacak kendine, inanılır şey değil. Sonra da almak için kapışacaksınız, onu bekliyor. İhanet edenin o olduğu unutulacak, iki kadın birbirini yenmenin derdine düşecek. Tahmin edin, tek kazanan kim olacak?

Haberin Devamı

İhanetin sürekliliği

EŞİM BENİ ALDATIYOR AMA TERK ETMEK İSTEMİYORUM

Ben eşimden iki kez boşandım, ihanet nedeniyle. Birinde 1.5 yıl birinde 2 yıl ayrı kaldım ama yeminler, yalvarmalar sonrası geri döndüm. Şu anda evli değiliz ama yeniden birlikteyiz. 1 yıl önce eve döndüm. Maalesef yeniden biriyle birlikte ve ben öğrendim ama ona söylemedim. Çünkü terk etmek istiyor muyum bilmiyorum. Yorgunum ve seviyorum. Onu diğer kadından nasıl koparacağımı düşünüyorum daha çok. Ya da hiç uğraşmadan görmezden mi gelmeliyim? Stresten 6 kilo verdim 1 ayda.

Haberin Devamı

Açık söylemek gerekirse affedilen ve tekrarlamayan ihaneti, gerçek pişmanlığı öyle az gördüm duydum ki binde bir diyebilirim. Sizin hikayeniz bir kadın için gayet ağır ve belli ki sizden çok şey götürüyor. Her şeyden önce zaman. Ayrılmak, gitmek, kalmak bu seçimler her zaman sizin. Ancak şunu çok iyi düşünün; bu cendereyi gördünüz, tanıdınız. Belli ki bunun içinden çıkamıyorsunuz. Peki böyle yaşamak istiyor musunuz? Hayat, size bağlılığını sunamayan bir erkek için defalarca üzülmek için fazla kısa değil mi? Yorgunsanız yorgunsunuz. Bu şartlar altında dinlenmek mümkün mü? Yeniden başlamak, yalnız yürümeyi öğrenmek, hayatını başkalarına, yeni deneyimlere açmak da güzel bir seçenek değil mi? Diğer kadın Ayşe olmaz da Fatma olur. Ondan koparırsınız diğeri gelir. Karşınızdaki erkek, kadının hayatındaki varlığına değer vermeyi bilmiyor. Bunu siz değiştiremezsiniz. Bunu o değiştirebilirdi ama tercih etmemiş. Tercihi bu kadar açık insanlardan ümidi kesmekte bence sakınca yok. Kendinizden ümidi kesmeyin siz.

İhanetin sürekliliği

Sıradaki haber yükleniyor...
holder