Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Roller ve insanlar değişemez mi?
HABERİ PAYLAŞ

Roller ve insanlar değişemez mi?

Klişelere meydan okuyup olmazları olur edemez miyiz? Ümit yok deyip yola devam mı etmeli, yoksa her yolu deneyip gerekince pes mi etmeli?

HER ŞEYİ BENİM SÖYLEMEM GEREKİYOR

SORU: Hocam, benim kocam bir odun. Beni, çocukları sever, evine bakar, dışarıda gözü yoktur. Ama hiçbir şeyi düşünemez. Ben de söylemek, istemek, fikir vermek istemiyorum çünkü söyleyince benim açımdan kıymeti yok. Dün mü böyle oldu diyeceksiniz. Hayır hep böyleydi ama geldim 40 yaşıma, artık başka türlü olsun, yüzüm biraz daha gülsün istiyorum. Ne yapılır bilmiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Neden kıymeti olmasın söyleyince? Böyle diye diye bizi kendi çözüm yollarımızdan döndürdüler hep. Herkes aynı duygusal kapasiteye sahip değil. Aynı yaratıcılık, aynı ince düşünce hepimizde yok. Hele bizim toplumumuzda erkek çocukları yetiştirilirken bunlar neredeyse hiç yüklenmiyor. Haklı değiller ama suçlu da değiller. Keşke başka türlü olsaydı diyorsunuz değil mi? E olabilir. Söyleyin, isteyin, tarif edin, gösterin, eşlik edin, öğretin. Tadını çıkarın ve pratikle beceri kazanmasını sağlayın. Sevdiğiniz birini mutluluğunuz için doğru biçimde yönlendirmekte bir kötülük göremiyorum, ne ona ne size. Mutluluğunuz buna bağlıysa yapın ve şeffaf iletişiminize, talep etmenize rağmen bir çabası olmazsa o zaman haklı biçimde sitem edebilirsiniz. Bir de eksilere odaklanırken artıları da hep göz önünde bulunduralım, olmaz mı? Birbirimizi olduğumuz gibi kabul ederken birbirimize doğru adım atabilmemize de yardımı olur.

GÜZELLİK YARIŞMASINDA DERECEM VAR FAKAT SÜREKLİ TERK EDİLİYORUM

SORU: Hocam, ben dünyanın en verici insanı olabilirim. Ve bu nedenle de geçmişte güzellik yarışmasında birincilik değilse bile başarı elde etmeme rağmen ilişkiye ikna olduktan kısa bir süre sonra terk ediliyorum. Erkekler beni hak etmiyor. Ya da ben onları. Bunu bilemiyorum. Oysa evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyorum. Nerede yanlış yaptığımı biliyorum ama ben de böyleyim. Söyleyin ne yapayım?

CEVAP: Kesinlikle karşılıklı olsak bir sürü soru sorardım size, daha doğru anlamak için. Ama genel hatlarıyla şunları söyleyebilirim; vericilikten kasıt, hayatınızdaki erkeği her şeyin önüne koyup onun neredeyse annesi olmaksa, daha ilişkinin başında geleceğe bile yön verecek konuşmalarınız, davranışlarınız oluyorsa, kıskançlık ya da fedakarlığı abartıyorsanız ürkütücü olabilir. Ya da çok iyi bir hedef kabul ediliyorsanız elde edince büyüsü kaçıyor da olabilir. Bunun suçlusu da asla siz değilsiniz. Ya da yalnızca ama yalnızca doğru kişiye denk gelmediniz, işte bu en kuvvetli ihtimal. Sizce de öyle değil mi? Ama kendinizde rahatsız olduğunuz bir hâl varsa lütfen destek alın. İçsel sorunlarınızı kolayca çözümleyecek farkındalığa sahipsiniz.

Haberin Devamı

EVLİLİK TEKLİFİ BEKLEMEK İSTEMİYORUM BEN TEKLİF EDEMEZ MİYİM?

SORU: Hocam, çok aşığım ve 8 aydır birlikteyiz. Evlilik bahsi açıldı ama kapandı. Ben teklif beklemek istemiyorum. Ben teklif edemez miyim?

CEVAP: Niye edemeyecekmişsiniz? İçinizden böylesi geliyorsa tabii ki yapabilirsiniz. Doğru zaman mı değil mi, erken mi değil mi, bunu ilişkinize bakarak ancak siz bilebilirsiniz. Ama kadın erkek ayrımı yok benim kafamda. Sonra ailesinden istemeye bile gidebilirsiniz. Siz uzlaştıktan sonra bu rolleri nasıl biçtiğinizden, nasıl yaşayıp gittiğinizden kime ne!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder