Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Sevişenler de dertli sevişmeyenler de
HABERİ PAYLAŞ

Sevişenler de dertli sevişmeyenler de

Doğum sonrası cinsel ilişki, travma sonrası cinsel ilişki; bunlar gerçekten sayfalarca yazılacak kadar çeşitli spesifik hikaye barındırıyor. Her evde hem benzer hem bambaşka yaşanıyor bu hassas süreçler. Ama sevişmelere zeval gelmemesi her zaman en büyük dilek. Gerektiğinde uzman yardımı almak, sorunun büyüklüğünden ziyade çözümün mümkünlüğüne odaklanmak benim size en temel iki tavsiyem.

ASLA YAKINLAŞAMIYORUM

SORU: Hocam, ben ilk evliliğimde haftanın en az 5 günü tecavüze uğradım ve bunun tecavüz olduğunu bile sonra anladım. Zorla evlendirilmemiştim ama evlenince eşimin bambaşka biri olduğunu anlamıştım. Ailemden de destek göremeyince 12 sene evli kaldım. Üstelik sarılabilecek bir çocuk istemiştim ve eşim benim genlerimi alırsa çok çirkin olacağını söyleyip istemedi. Boşanamadım ama eşim öldü. Ve ben vajinismus oldum. Çok düzgün insanlarla tanıştırıldım ama daha tanışma esnasında genital bölgemde karıncalanma oluyor. Çok istesem de asla yakınlaşamıyorum. Nasıl çözebilirim?

Haberin Devamı

CEVAP: Genital bölgede karıncalanma hissini, cinsel istek duyan hastalarım da tanımlıyorlar, biliyor musunuz? Gerçekten karıncalanma varsa nörolojik belirti olma olasılığı da değerlendirilmelidir. Ancak doku ve sinir uyanması gibi bir hisse cinsel istek duyduğunuz için de olabilir. Yaşadığınız travma çok ağır, hem fiziksel hem psikolojik olarak. Vajinismus olmanız da çok normal. Ama bakalım öyle misiniz? Çekinceler yaşamak, cesaret edememek, kendini açamamak başka, o başka. En kısa zamanda uzman yardımı alın ve hayatınıza devam edin. Sevişin, evlenin, doğurun, hangisini isterseniz. Çok güzel ve özelsiniz. Kim ne derse desin!

DİKİŞLERİMİ GÖRMEK İSTEMİYOR

SORU: Hocam, doğum yaptım, 2 aylık bebeğim var. Ama cinsel isteğimde bir azalma yok. Doğumdan 3 hafta sonra ilişkiye girmeye başladık. Eskisinden de iyi gidiyor hatta. Ama eşim sezaryen dikişimi görünce isteği azalıyormuş. Işıkların hepsini kapalı tutuyoruz ki ben çok oyuncu biriyimdir. Erkeklerin bundan olumsuz etkilenmesi normal mi?

CEVAP: İnanın erkeklerin olumsuz etkilenmediği bir şey bulmak çok zor, hassas varlıklar onlar. Şaka bir yana doğum yapmış taze bir anneyle birlikte olma düşüncesi birden karşısına çıktığı için böyle hissediyordur. Ancak iziniz orada duracak. Sonsuza dek karanlıkta mı sevişeceksiniz? Seviyorsanız ne âlâ. Ama istemiyorsanız da bu izi görmeye yavaş yavaş alışsın. Aay doğumdan kısa süre sonra cinsel hayatı normale ve daha iyiye dönmüş bir çift bulmuşuz, onda da sezaryenin iziyle uğraşıyoruz. İnsan bazen hayret ediyor. Okuyanlar şaşkın. Belki biraz zaman lazım ama halledersiniz siz bunu.

Haberin Devamı

AŞIRI İSTEĞİM YÜZÜNDEN ARAMIZ BOZULUYOR

SORU: Hocam, çok sık seks yapmak istediğim için eşimle aram bozuluyor. Çünkü ‘Bir şey mi okuyorsun, izliyorsun?’ diyor. Daha 3 yıllık evliyiz ve işten çıkıp gelse gün içinde bile defalarca sevişirim. Bu kötü bir şey mi? Yani hiçbir destek almıyor, tahrik edici bir şeyle uğraşmıyorum. Ama eşimi seviyorum ve çok istiyorum. Bu bir sorun mu?

CEVAP: Aşırı cinsel isteğin sorun olabildiği, incelenmesi gereken bir nokta var elbette ama burası orası değil bence. Gençsiniz, sevdiğiniz biriyle birliktesiniz ve libidosu yüksek birisiniz. Bulunmaz nimet bu. Ama sizin performansınıza ve beklentilerinize yaklaşamayacağını düşünen erkek bir tık rahatsız olabilir. Burada onu rahatlatmak da size düşüyor. Ayrıca ona ulaşamadığınız anlarda kendinizi tatmin etmeniz de bir yol. Kadının da erkeğin de bu konuda baskı görmemesi önemli. Yani ona yanaşın ve istediğinizi almaya çalışın tabii ama zorlamayın ve baskı altında hissetmesin derim ben. Rolleriniz farklı olsaydı da aynısını söylerdim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder