Dr. Haydar Dümen Bu oyunu bozarsanız
HABERİ PAYLAŞ

Bu oyunu bozarsanız

Aşk ve cinsellik iç içe geçmiş iki kavram. Birinden birinin yokluğu dengeleri bozar. Aşk varsa ruh doyar, cinsellik de bedeni doyurur. Ama ikisi bir araya gelmezse sonuç hüsran olur. Beden ve ruh isyan eder. Bu yüzden oyunu kuralına göre oynayın ki doyum çift taraflı olsun.

BÖYLE SORU YOK!

Nasıl tecrübe kazanırım?

18 yaşındayım, tecrübe kazanmak için ne yapayım? Bir de ilki nerede olmalı?

CEVAP

Değerli okurum, tecrübe kazanmak mesleklere göre değişir. Demirci ustaları 3-4 yılda, motor ustaları 10-15 yılda bu işi öğrenirler. Ama kadın erkek ilişkisinin nasıl olacağı genlerinde var. Çünkü doğa mimarı bunu canlıların genlerine monte etmiş. ‘Senin nasıl tecrübe kazanırım?’ sorunu ben şöyle anladım. Bu işi o kadar ustalıkla yapacaksın ki kadını çıldırtıp kendine bağlayacaksın. Örneğin; doktor olacaksan uzmanlık dahil 30 yaşına kadar çaba göstereceksin, öğreneceksin. Öteki mesleklerin de böyle yılları var. Merak ettim, senin işin gücün yok mu? Biraz büyü, şimdilik cinselliği kafana takma.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Orgazm olamıyorum

26 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Bir kızım var. Zevk alıyorum ama orgazm olamıyorum, neden?

Sevgili okurum, çok görülen bir olay. Vajinanın yapısı cinsel birleşmeden çok doğuma uygun. Kadınlar vajinal orgazmda zorluk çekiyorlar. Bir de buna çocukluktan başlayan korkular eklendiğinde orgazm kapısı kolay açılmıyor. Okurum, konu eşlere bağlı. Biraz fantezi yoksunluğu, biraz da sizlerin ‘Yine mi orgazm olamayacağım’ korkusu ve kuşkusu olumsuz rol oynuyor. Bunlar çözümlenirse ve ufak bir pencere açılsa o bile kârdır.

Beni aldatıyor mu?

55 yaşında kadınım, cinselliğe istek duymuyorum. Yıllardır benim için seks yok. Kocam beni aldatıyor olabilir mi? O da beni istemiyor.

Sevgili okurum, eşinin seni aldatıp aldatmadığını bilmiyorum. Ama sen onu kendinden soğutup cinselliği dışlayan bir hayata bırakmışsın. İsteksizliği buradan kaynaklanabilir. Adamcağız ne yapsın? Kapını tıklatıyor, açmıyorsun. O da “Kaderim buymuş” demiş. Belki çözümü banyoda arıyordur, bilemem. Bundan sonrası önemli. Seni canlandırmak gerekiyor. Profesyonel yardım al. İsteğin düzelmez ama orgazm kolaylaştırılabilir. Sanırım orgazmı başlatırsak istek gelir.

Haberin Devamı

***

Korkuyorum

22 yaşında kızım. 1.5 yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Aslına bakarsanız benim de isteğim var ama çok korkuyorum. Ne olur bana bir yol gösterin.

CEVAP

Kızım, nedir bu korku? Hiç insan insandan korkar mı? Ben sana korkacağın şeyleri sayayım: Trafikten, ani bastıran yağmurdan, kırmızı ışıkta geçen arabadan, alışverişte kazık atan esnaftan kork yavrum. Bak 1.5 yıldır sana dil döken bir sevgilin var. Niye korkuyorsun ki? Yolu yarılamışsın, ilişkini sağlama al. Bir ara “Beni isteyen var, evlendirecekler” de, ağzını ara. Niyetini öğren. Eğer, “Ya bak ne güzel eğleniyoruz” derse kork kızım kork. Gebe kalmaktan kork, ilişkinin duyulmasından kork.

Bozulmuş mudur?

19 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Üzerimde iç çamaşır vardı. Eve geldiğimde çamaşırımda açık kırmızı renkte kan gördüm. Aynı gün adet gördüm. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, gelen adet kanıydı diye düşünüyorum. Ama kızlığının bozulmadığını kesin olarak söylüyorum.

Biraz kalınlaşsa

Penisimin ereksiyon hali 11 santim. Çok ince ve ben karşı cinse yetmeyeceğini düşünüyorum. Büyütmek ve kalınlaştırmak istiyorum. Acaba mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, yeter. Biraz büyü, okulunu bitir işini kur. Kadın ve kız arkadaşlarınla ilişkilerini iyi ve olumlu çerçevelerde sürdür. Tabii bazı fırsatları değerlendirirsin. Cinsellik bir bakıma torbadan kura çeker gibidir yani tombalaya benzer. Umarım sana iyi bir numara çıkar.

Sperm gelmiyor

19 yaşındayım. Bir saat mastürbasyon yapıyorum, sperm gelmiyor. Ne yapmalıyım? Doktora gitmekten de utanıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, niye utanıyorsun? Doktor sana ne yapacak? En sonunda birkaç test belki de ultrason tetkiti yapılacak. Sağlık için çok önemli, haydi hemen üroloji uzmanına.

Hamile kalabilir mi?

Yüzeysel sevişmelerde kızın üzerinde iç çamaşırı varsa hamile kalır mı?

CEVAP

Yavrum, kalmaz, kalmaz, kalmaz.

Benimki niye küçük?

18 yaşındayım. Sorunum penisimin gelişmemesi; sadece 7 santim. Ne yapayım?

CEVAP

Okurum, eğer ereksiyon halinde 7 santim ise hemen bir üroloji uzmanına başvurmalısın. Eğer sönük hali 7 santim ise o sertleşince normalinde üstüne çıkabilir. Karar senin.

Eşim hoşlanmıyor

24 yaşında kadınım. 2 yıldır evliyim. Eşim 10 yaş büyük. Sık sık ilişkiye giriyoruz ama eşim ön sevişmeyi yok sayıyor. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, eşin seni seviyor. Sevmese sık sık ilişkiye girmediği gibi biraz da kaçardı. Ön sevişme yapmamasının nedenlerinden biri bu konuda çok aceleci olması. Yani senin karşında daha fazla dayanamıyor, hemen sonuca gitmeyi istiyor. Bu konuda sen haklısın. Her şey kuralına göre olsa sadece tensel değil, ruhsal doyum da sağlanır. İşte aşk da, seks de budur. Yoksa bir gün bu acelecilikten yani kısa dönemeçli yollardan hedefe ulaşmadan ruh ya da beden “Yeter” diye isyan edebilir. Aman dikkat!

Hayat böyle geçer mi?

23 yaşında kızım. Nişanlım da 28 yaşında. Onu çok seviyorum ama beni tatmin etmeden boşalıyor. Hayat böyle geçer mi?

CEVAP

Sevgili okurum, evlendikten sonra her şey düzelecek. O öğrenecek. Erken boşalması tedavi edilecek. Zaman lehinize işleyecek. Haydi bakalım, üzülüp tedirgin olma. Kendini karanlık düşüncelere salma.

Kız acı çekiyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşım ilişkiye girdiğimizde çok acı çekiyor. Acaba penisimin büyük olmasından mı kaynaklanıyor? Yoksa başka sebepleri var mı? Penisim 21 santim.

CEVAP

Değerli okurum, kız kaç yaşında? Acı çekmesi doğal. Senin penisin de doğalın üstünde ve ötesinde. Bana soruyorsan kıza daha fazla acı çektirme. Ona yazık olacak gibi geliyor bana.

Nasıl büyür?

20 yaşındayım. Penisim çok küçük, 13 santim. Bunu büyütmenin yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, zaten büyümüş büyüdüğü kadar. Daha ne istiyorsun?

Sertleşme olmuyor

23 yaşındayım. 1.63 boyundayım ve 68 kiloyum. Bugüne kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Penisim tam olarak sertleşmiyor. Mastürbasyon yaparken bile yumuşak. 8 ay sonra evleniyorum. Acil yardım istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, kilon fazla. Penisin normal. Ama evlilik gibi çok önemli bir yapılanmaya adım atarken kendini tanı. Bir üroloji uzmanı arkadaşımıza git. Hem sperm sayını hem de hormonal düzeyini kontrol ettir. Yoluna aydınlık ve bilinçli gir.

Zararı var mı?

18 yaşındayım. Kız arkadaşım sevişirken ileri gitmek istemiyor. Her sabah kalktığımda penisim sertleşmiş oluyor, bu da canımı sıkıyor. 1 aydır da mastürbasyon yapmıyorum. Bunun bana zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şeyin zararı olmadığı gibi sendeki doğal olanlar doğru. Ama kızın kendi kararı da doğru. İki doğruda buluşmuşsunuz.

GÜNÜN SÖZÜ

Her göz yanılabilir. En az yanılan göz senin gözündür. Eğer hırs onun önünü perdelememişse. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder