Dr. Haydar Dümen Şüphe varsa ask biter
HABERİ PAYLAŞ

Şüphe varsa ask biter

Kadın-erkek ilişkisinde önemli olan karşılıklı güven ve anlayış. Bir ömrü paylaşacağınız kadın ya da erkeğe güvenmezseniz yaşam kâbusa döner. Birbirinden şüphe duyarak yaşayan çiftler sadece kavga eder, ilişkiyi yıpratır. Bu nedenle evlilik hüsranla bitebilir.

BÖYLE SORU YOK!

Kafasına göre takılıyor

Sertleşme sorunum var. İlaç içince iyi ama içmezsem tam sertleşmiyor, kafasına göre takılıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Önce yaşını, sonra eğitim durumunu yazmalıydın. Ben de kalemi elime almalı, kılı kırk yarmalıydım. Ayrıca gazetede birlikte çalıştığım arkadaşların gönlünü alayım, sürç-ü lisan yapmayayım. Bizim işte bir harf üzerindeki noktanın varlığı ya da yokluğu çok abes anlamlara gelebilir. Değerli okurum, dikkat et, böyle durumlarda el alışkanlığı, ruhun kalleşliği her an pusuda bekler. Yaşın 40’tan aşağı ise ilaca gerek yoktur. Olumsuz şartlanmaya bağlıdır. Kural gereği ürolojik tetkikten geçmen iyi olur.

Haberin Devamı

İlişkiden zevk almadım

40 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve zevk alamadım ama onu çok seviyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, hayat senin, erkek arkadaşını sevmen, güvenmen güzel. Sevgilin üstüne aceleyle gelmeyen, sana da bu konuda hak veren biri olmalıdır. Tabii ki evlilik koşullarında yani evin güveni ve de ortam bakımından söz ediyorum. Üstelik bu konuda partnerin ne kadar deneyimli? İçten mi, nazik mi bu davranışlar da ihmal edilmemeli. Bunlar uygulandığında problem kendiliğinden çözülecek. Sen de her şey düzelince pişen çorbaya soğuk su katmayacaksın.

İstekli olması normal mi?

23 yaşındayım, 4 ay önce nişanlandım. Nişanlımla ilk kez ilişkiye girdik, çok istekliydi. Hiç ilişkiye girmemiş bir kızın böyle istekli olması normal mi?

CEVAP

Değerli okurlarım, insanlar kadının, kızın cinsel konularda nasıl işkence yaşadığını bilmez. Erkekler her duman tüten yerde külleri karıştırmaya koşar. Güvenden uzak, şüpheyle birleşen bilgisizlikle salataya limon koymayı unuturlar. Kızların istekliliği insan varlığının mimarı olmasındandır. O istek olmasaydı dünya nüfusu ne olurdu? Okurum, nişanlının istekli olup olmaması ilişkiyle, deneyimle belli olmaz. Bu kimlik sorunudur, ruhta saklıdır. O montajı sevgi ve güven anahtarı açar unutma, kıza haksızlık etme.

Haberin Devamı

Kan zardan mı geldi?

23 yaşında kızım. Mastürbasyon yaptım ve benden kan geldi. Ama vajinama bir şey sokmadım. Ertesi gün adet gördüm. O gelen kan kızlık zarı kanı mıydı?

CEVAP

Adet kanıydı sevgili okurum. Kızlık zarın yerinde sağlam duruyor.

Sevişerek hastalık bulaşır mı?

20 yaşındayım, acaba sevişirken hastalık bulaşır mı?

CEVAP

Değerli okurum, hangi hastalıktan söz ediyorsun? Yediğin yemekten ya da mikroplu bir ortamda bulunmaktan da hastalık bulaşabilir. Ama hayat devam eder. Sendeki bu korku, kadından yani karşı cinstten korkman ve cinsellikten kaçmak gibi bir altyapı oluşturursa, işte o zaman durum zorlaşır. Bence üzerinde durulması gereken budur.

Sözlüm çok kıskanç

22 yaşında kızım. Sözlüm aşırı şüpheci ve kıskanç. Ona haber vermeden markete gitsem onu aldattığımı düşünüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, nişanı ve evliliği biraz daha uzat. Bu arada sözlün olgunlaşsın. Aklını başına toplasın. Bir kadına, kıza nasıl davranılır onu öğrensin. Sen de hayatının 70 yılını iyi düşün. Baskıların ve zaafının esiri olmadan, yaşamına böyle bir riskin neler getireceğini iyi hesap edip asla yanlış yapma. Çünkü geri dönüşü zor.

Haberin Devamı

Kendime nasıl engel olurum?

19 yaşındayım, sekse çok düşkünüm. Günde en az 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Haftada bu sayı 15-20 arasında değişiyor. Acaba buna nasıl engel olabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, önce irade. Sonra akıl. Daha sonra yöntem. Aklına gelince odayı terk et. Dışarı çık. Aileden birinin yanına git. Yapılacak birkaç iş varsa, onları yap. Birileriyle ciddi konularda telefonla konuş. Üzüntülü şeyler düşün.

Kabarcıklar var

23 yaşındayım. Penisimin başını kaplayacak şekilde kabarcıklar var. Bu kabarcıkları 4-5 senedir görüyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, bir cildiye uzmanına giderek onları yok ettir. Çünkü hem zamanla çoğalır hem de estetik bakımından seni rahatsız eder. Önemli bir sorun olmadığını bilmelisin.

Mutlu olur muyum?

24 yaşındayım, penisimin sertleşmiş hali 9-10 santim. Evlenmeyi düşünüyorum ama sorun yaşarım diye çekiniyorum. Evlenince mutlu olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu evliliği sürdürecek yeterlilikte. Ameliyatla 1-2 santim daha uzatılabilir. Evlilik yaşın bana göre erken. Bu konuyu kafana takma.

Erkekliğimi unuttum

36 yaşındayım, kız arkadaşım da 28 yaşında. Aynı evde yaşıyor ve evlenmeyi düşünüyoruz. Ama cinsel hayatımız yok denecek kadar az. Sürekli benden kaçıyor. Erkekliğimi unuttum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, bu ilişkiyi dondur ve buzdolabına koy. Böyle gidebildiği kadar gitsin. Nikah işi gerilere atılsın. Kızın iç dünyasını cinsel yapısını, hayatı yorumlayış tarzını, yaşam değerlerini bilmeden, ben şunu yapın ya da evlenin diyemem. Bunlar çözümü zor bilmeceler gibidir. İki taraf da fazla zaman yitirmesin, doğru yol seçilsin.

Bozuldu mu?

20 yaşında kızım. 1 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Bozuldu yavrum, bozuldu. Olan olmuş, gerisi de sana kalmış.

Hormon alsam cinsel organım uzar mı?

25 yaşında, 78 kiloyum. Boyum da 1.84. Penisimi cetvelle ölçtüm, 11-12 santim. Çevremdekiler 16-18 santimden bahsediyor. Bu evliliğimde sorun olur mu? Bu yaşta hormon ilaçlarının faydası olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, tıbba göre penisin normal ve iyidir. Gerisi bizi ilgilendirmez, bu yaştan sonra hormonla büyümediği gibi, hormonun da sana zararı olur.

Kızlık zarım bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla tam anlamıyla ilişkiye girmedik ama benden epey kan geldi. Zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Galiba sevgili okurum.

Hemen sertleşiyor

24 yaşındayım ve nişanlıyım. Nişanlımı çok seviyorum. Ayda bir kez buluşuyoruz. Ne zaman onunla telefonda konuşsam penisim sertleşiyor, sevişmek istiyorum. Ama nişanlım bundan rahatsız oluyor. Onsuzken hiçbir şeyden zevk almıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, aynı şekilde yola devam. Yasaklara uy. Sınırları zorlama. Umarım evlenirsiniz. Benden sana nasihat, yıllar sonra da o kızı horlama.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bu da şakşakçıların işine yarar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder