Erkut Can Dün geceki neşeniz daim olsun
HABERİ PAYLAŞ

Dün geceki neşeniz daim olsun

Bugün 2023’ün ilk günü ama önemli olan Türkiye’mizin ikinci 100 yılının ilk günü. Yeni yıl siz sevgili okurlarıma önce sıhhat, sonra huzur, mutluluk, şans, bereket getirsin inşallah. Dün geceki neşeniz daim olsun.

Onun için bugün, siyasetin seçime yaklaşırken çirkinleşen yüzünden, hayat pahalılığından, her gün yükselen etiketlerden, asgari ücrette Türk-İş’in masa oyunundan, memur ve emeklilere beklenen zamda TÜİK’in katkısından bahsedip de dün geceki neşenize limon sıkmayacağım. Ancak birer cümleyle, TBMM Başkanı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermesini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki ‘yalan’ düellosunu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “Türkiye hukuk devleti, hakimler bağımsız” demesini de atlamak istemiyorum. Eh, biraz da sevinin. Market poşetlerine zam gelmedi, yine 25 kuruş. EYT mağdurları sonunda istediklerini aldı. İlk maaşı ne zaman alırlar bilemem. İstanbul’daki okurlarım; bugünden itibaren doğal gazınız yüzde 12 ucuzlayacak. Günler de uzamaya başladı. Bu kadar müjde de yeter. İdareli kullanın ama…         

Haberin Devamı

YAPACAK BİR ŞEY YOK

Yukarıdaki cümle, Türkçe konuşan herkesin olumlu veya olumsuz kullandığı bir cankurtaran. Dahası da var: Sıkıntı yok, tabii ki de, aynen, valla bence de öyle, hayırlısı, kesinlikle, kısmet, katılıyorum…. Bütün bunlar ne demek biliyor musunuz? Kendini ifade edemeyen bir topluma dönüştüğümüzün göstergesidir. Hele hele o aynen yok mu o aynen... Sinir katsayımı artırıyor. Şöyle bir baktım, saydıklarımın hiç birini kullanmadığımı fark ettim. Demek ki, kısaltılmış Türkçeye ayak uyduramamışım. Genç okurları kırmamak için bu sözcükleri hoş görüp, “Kısaltılmış meram anlatma” deyip geçeyim.

*

Bir dede tavsiyesi

Sosyal medyanın çok anlam ifade ettiğini düşünerek nokta yerine kullandığı saçma sapan harf silsilesine ne diyelim? Onun da örneklerini derledim. Tercümesini sonra bana yaparsınız.

  • Böyle olmuş maç ahahahahıhıh
  • Ne düşünüyorsun Özdemir hakkında sdfghjkl
  • Gece uzun mevzu derin ahahsas
  • Benim de mesaim başladı djhgfhgif
  • Asdfghjklşi Sonayyyy
  • Dişle mi alakalı djdjfkkff
  • Adama resmen transparan sabahlık giydirdiler aaşşşjjjfjfj

Ne bunlar? Saçmalık! Yapmayın gençler, size yakışmıyor. Vallahi de billahi de yakışmıyor. Sosyal medyayı takip ettikçe görüyorum. Sizler öyle yaratıcı bir gençliksiniz ki alkışlıyorum. Son zamanlarda Birol Bey’le, Sibel Şengül Hanım da favorilerim. İğneleyerek espri yapmanın kitabını yazıyorlar bence. Ne olur siz de öyle yapın. Bir dede tavsiyesidir bu.

Haberin Devamı

Haklısın Yaşar Abi

Yukarıda “Dede” dedim aklıma geldi. Yaşar Kemal’in çok güzel bir özdeyişi ile bitireyim bu haftayı da;

“Alt tarafı bir çiçek koklayıp bir hayvan sahiplenip birkaç insan tanıyıp sevip gidecektik dünyadan. Nasıl kötü bir döneme denk geldi ömrümüz. Vicdansızların, sapıkların, canilerin, nefretin, cehaletin ortasına düştük.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder