Erkut Can Evet, herkes şaşırdı
HABERİ PAYLAŞ

Evet, herkes şaşırdı

“Öyle bir aday açıklayacağız ki, yer yerinden oynayacak, herkes çok şaşıracak” demişti Özgür Özel. Henüz altılı masa anlaşmaya varıp açıklama yapmadı ama Kemal Kılıçdaroğlu, eylem ve söylemleriyle kendini açıklarken pek şaşırtmadı kimseyi. Pardon, bir gece konuşmasıyla şaşırttı. Ertesi gün de CHP öyle bir kanun teklifi verdi ki olay, sorunu çözülüp gündemden düşmüş başörtüsünü filan aştı. Yıllardır başörtülü askerimiz, emniyet mensubumuz, devlet görevlilerimiz, öğretim görevlilerimiz var. Peki, mesele ne? Onu bu teklifi hazırlayan CHP’liler biliyor herhalde. Arkadaşları bile, “Yok canım, olamaz” diyorlardır bence; asıl Sosyal Medya Yasası’nın tartışılması gerektiği için.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan da grup konuşmasında daha öteye gitti. “Gelin bunu yasa maddesi değil, Anayasa maddesi yapalım. Hatta aile ilişkilerini de düzenleyelim. Dürüstsen haydi” diyerek. Cumhur İttifakı’nın oy sayısının Anayasa maddesini değiştirmeye yetmediğini tabii biliyor. Kılıçdaroğlu da biliyor teklifinin reddedileceğini. Ee, sonuç? Sıfır! Millet, bu teklifleri, pahalılığı tartışırken sansür yasası da ‘oldu bitti’ye gider. İşin özü bu.

Ebru kısmeti

56 yıl önce magazin gazetesi çıkarmış, çok sayıda magazinci yetiştirmiş bir gazeteci olarak, Türkiye’nin tek magazin mahallesinin bir köşesinde yıllardır yazıyorum ama inanın, yıllardır magazinle hiç alakam yok. POSTA’nın magazin sayfalarına göz gezdiriyorum, bazılarını da okuyorum tabii.

Yakın zamanda bir Ebru Gündeş haberi okudum. Daha önceki üç evliliğinden ağzı yanmamış ki, dördüncü defa evleniyormuş. 35 milyon liralık tektaşla evlilik teklifi alınca, “Evet” deyivermiş anlaşılan. Bitmedi; kızımızdan 20 yaş küçük Kuzey Iraklı iş insanı damadımız ya da magazincilerin yeni eniştesi, Dubai’de 15 milyon dolara bir de malikane yaptırıyormuş. Yine bitmedi; 48 yaşındaki gelinimizin sadece Cahide’de sahneye çıkmasını kabul eden damat Rassan Khoshnaw, İstanbul’a gelip gitmesi için eşine 19 milyon dolara bir uçak alıyormuş.

Eniştenin kökeni de Orta Doğu... Ebru, bu bataklıkta neler yaşadı neler… Dilerim, bir kere daha pişman olmaz.

Haberin Devamı

Ego tavan yapınca…

İstedikleri şarkıyı karaokesiz okumadığı için bir müzisyen öldürülüyor. Trafikte yol vermedi diye cinayet işleniyor. Sokak ortasında kadın boğazı kesiliyor. Sonuç olarak kendini herkesin, her şeyin sahibi sanan bir tür oluştu. Tahammülsüz, saygısız, tehlikeli bir tür. Ve bu türü, gazetelerin üçüncü sayfasında her gün görüyorsunuz. Artık birinci sayfalara bile sıçramaya başladı. Son örneğini de Ankara’da gördük. Egosu tavan yapmış üç kişiden biri bir müzisyeni katletti. Programını bitirdikten sonra sevgilisiyle evine giderken, mekanın kapısında pusu kuran katil tarafından kırık şişe ve bardakla boynu, yüzü kesilerek öldürüldü. İşte bütün bunlar can güvenliğimizin olmadığını gösteriyor. Dikkat edin. En küçük olayda dahi sakinliğinizi koruyun. Aman!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder