Erkut Can Eyy Amerika! Dost musun, düşman mısın?
HABERİ PAYLAŞ

Eyy Amerika! Dost musun, düşman mısın?

Şu Amerika’nın Türkiye yaklaşımlarını bir türlü aklım almıyor. ‘DEAŞ’la mücadele ediyorlar’ yalanı altında, PKK/YPG’ye binlerce tırla silah, mühimmat desteği yapıyor, askeri eğitim veriyorlar. Daha geçen hafta ABD Özel Kuvvetler Komutanı, Suriye’de eğitim verdiği PKK/YPG teröristlerinin mezuniyet töreninde, “Başarınızla gurur duyuyoruz ve devamını diliyoruz” diyebildi. Düşünün artık! Bu arada, F-16’lar için iyimser davranıp tahıl koridoru için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür edip S-300’leri ve Gülen meselesini ise ağızlarına bile almıyorlar.

Haberin Devamı

*

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye ve Türkiye’deki can kayıpları için başsağlığı diledi. Suriye’deki gerilimi azaltma çağrısını yenilerken, Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği için de harekata karşı çıkmaya devam ettiklerini belirtti ama kınama mesajı yayınlamadı. Biz de umursamadık zaten. Bu arada sözcüleri NATO da harekata karşılık PYD ve YPG’yi 30 kilometre öteye çekmeyi önerdi. Bekleriz ama harekata devam tabii... Sırada Gabar, Cudi, Tendürek var.

*

Bir notum daha var; teröristleri bombalıyor, yerle bir ediyoruz ama ertesi günü yine roketler, füzeler atıp şehitler, yaralılar vermemize sebep oluyorlar. Üstelik havan topu Gaziantep’e, Türkiye destekli cihatçıların bölgesinden atılıyor. Bunun izahı var mı? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, cezalandırma atışlarıyla Pençe Kılıç Harekatı başladığından beri 254 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi ve dedi ki, “Şehitlerimizin kanlarının her damlasının hesabını soracağız.” İnşallah!

Katar ve Burak

Spor, kardeşlik, barış, sevgi ve saygı demekti, değil mi? Onun için de bugüne kadar, ligler bittikten sonra yapılan Dünya Kupası, ırkçılık yapmamak için ve de hava şartları nedeniyle Araplara, Katar’a verildi. Peki, bu organizasyon için 120 milyar dolar harcandığını açıklayan Katarlılar, seyrettiğim kadarıyla sıradan bir açılış töreninde ne yaptı? Bir savaş, öldürme aracı olan pırıl pırıl kılıçlarla gösteri... Kardeşlik gösterisi onlarda böyle herhalde. Hiçbir maçı kaçırmadan seyredip iki-üç maç hariç öyle ahım şahım bir futbol oynanmadığını görünce neye hayıflanıyorum biliyor musunuz? Burak Yılmaz’ın Portekiz maçında kaçırdığı penaltıya… O penaltı kaçmasaydı belki bugün Katar’da biz de olacaktık. Neyse, kısmet!

Haberin Devamı

Bu arada ‘Potanın Perileri’nin Avrupa’da bütün rekorları altüst edip Eurobasket Ligi’nde Arnavutluk’u 140-44 yenmesiyle sevinelim.

Gerek kalmaz inşallah

Hani bir tatbikat yapılmıştı; çöküp, oturup. Düzce depreminde ve hissedilen illerde telefonlar bağırdı mı acaba? Kimseden duymadım da… Demiştim “Vardır bir hikmeti” diye ama o hikmeti biz bilemeyiz. İşte size bilmeniz gereken bir dijital özellik; Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı açıkladı. Bakın nasılmış: Afet modülü ile ‘Güvendeyim’ ve ‘Acil yardım’ butonlarını kullanarak önceden tanımladığınız beş kişiye afet sonrasında anında ulaşabilecekmişsiniz. Bilin istedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder