Erkut Can Karanlıkta giydirilen gelinlik
HABERİ PAYLAŞ

Karanlıkta giydirilen gelinlik

Bu hafta yazıma Kadın Bianet’in ‘11 ayda Türkiye’de 300 kadın öldürüldü’ bülteniyle başlayacaktım ama bu katliamı bir süreliğine unutturan bir iğrençlik yaşandı geçen hafta. Bir kesim hariç vicdanı olan herkesi infiale sürükleyen, yüreğini acıtan bir olay: Tarikat mensubu bir ana-babanın, altı yaşındaki kızlarını 29 yaşındaki bir adamla gelinlik giydirip evlendirerek yıllarca tecavüze uğramasına neden olması... Olayı AK Parti sözcüsü Ömer Çelik anlattı:

“Çocukların istismar edilmesi asla affedilmeyecek, lanetli bir suçtur. Mağdurun yanında olacağız ve her türlü desteği vereceğiz. Suçlu her kimse karşısındayız. Devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın yararının gözetileceğine eminiz. Aile Bakanlığı da, açılan davaya müdahil olmuştur.”

Haberin Devamı

Sonra da herkes konuştu, lanetledi. Kamuoyu, sosyal medyayı yıktı. Yıkmaya da devam ediyor. Herkes, aklına estikçe açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ne diyeceğini bekledi ama o konuşmadı. Başkanlık adına üç gün sonra açıklama yapılabildi. Buna da şükür! Düzgün ve kapsamlı bir açıklamaydı. Babanın mensubu olduğu vakıf ise sadece, “O kişinin bizle ilgisi yoktur” diyor. Kınamak yok ama… Meclisteki tüm partilerin isyanı ise alkışlanacak bir olaydı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Baksanıza, kardeşleri kurgu yalanlarla bugün 24 yaşında olan mağduru suçlu yapmaya çalışıyorlar. Kızın yetişkinlik döneminde yapılan düğün fotoğraflarını gösteriyorlar. Düşünün, mağdur mahkemeye Kasım 2020’de müracaat etmiş. İlk duruşma ise 22 Mayıs 2023’te. Kemik yaşı için 2012’de muayeneye başka bir kadını sokabilen bu karanlık, altı ayda delilleri daha da karartmaz inşallah. Neyse ki müdahil olacak avukatlık dernekleri dosyaya ulaşmışlar. Bu karanlığa izin vermezler. Zira H.K.G., dosyaya her şeyi koymuş. Bütün resimlere ve ses kayıtlarına kadar. Belki hatırlarsınız, yıllar önce “Yedi yaşında çocuklar evlenebilir” diyen bir başka karanlık isme mahkeme beraat kararı vermişti. Yine tanıdığınız birisi de dört sene önce “Dokuz yaşındaki kız evlenebilir, hamile kalabilir” demişti. Allah ile korkutan ama Allah’tan korkmayanların sonu gelmeli artık. Yüce dinimiz, bu karanlığa alet edilmemeli, YETER!

Haberin Devamı

“Ben gelecek için hiçbir endişe duymadım. O yeterince hızlı geliyor.”                                     Albert Einstein

Algı mühendisliği

Sahtekarlığın kitabını yazacak kadar becerikli sahte doktor kızımızla başlayan, sahte doktorlarımızın her gün yeni bir hikayesinin çıkmasıyla devam eden konu, gerçek doktorların gördükleri şiddetin kamuoyunda yarattığı algıyı unutturmaya devam ediyor. Bu da algı yaratmaktaki üstün başarının, toplumu nasıl unutkan yaptığının en güzel örneklerinden biri.

İstenen mantık dışı

Üretim maliyetleri artarken, nakliye gideri büyürken, üç harfli marketler daha pahalıya aldığı ürünü eski fiyatıyla nasıl satacak? Birinci hedef olarak gösterilen BİM olayı kötüye gidiyor. Marketler taşlanıyor, bazı belediyeler şubeleri mühürlüyor. Bu tepki böyle giderse yağma da başlar. Bu yazım burada kalsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder