Erkut Can Yunanistan’ın Türkiye karşıtı iddiasına ABD’den destek
HABERİ PAYLAŞ

Yunanistan’ın Türkiye karşıtı iddiasına ABD’den destek

Yunan siyasi rejimi, küresel ölçekte çalışarak, Türkiye’nin başına yeni bir soykırım suçlaması derdi sarmaya çalışıyor. İddia da şu: “1919-1922 arası Türkler Anadolu’da bir Kurtuluş Savaşı yapmadılar. Tam tersine bir Yunan-Rum vatanı olan bu topraklarda bir istila ve yağma savaşı yaparak 9 Eylül’de İzmir’i ele geçirdiler ve Atatürk’ün emriyle şehrin özellikle Hristiyan mahallesini kül ettiler.”

Bu iddia ile önce Yunanistan’da, şimdi de Amerika’da Türkiye karşıtı bu propagandaya hız verdiler. ‘Smyrna Mou’ (Sevgili İzmir’im), isimli Yunan saldırgan tezleriyle çekilmiş film, 8 Aralık’ta ABD’de 700 sinemada tek gecelik gösterime girecek. Filmin ilk gösterimi ise New York’daki Metropolitan Sanat Müzesi’nde 29 Kasım’da yapıldı. Film ayrıca, 11 Ocak 2023’te de Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda gösterilecek.

Haberin Devamı

Film, İzmir’in zengin Yunan ailelerinden Baltacis’lerin, 1916-1922 yılları arasındaki hayatını ve sonra Midilli’ye kaçışını konu alıyor. Ne yazık ki oyuncu Burak Hakkı da filmde bu ailenin şoförü ve uşağı Halil’i canlandırıyor. Ailenin gelinine aşık olan Halil, duygularını hiçbir zaman belli etmiyor. Defalarca aileyi İzmir’i terk etmeleri için uyarıyor. Daha sonra ise Türk ordusunun saflarına geçiyor. Burak’a sormak lazım, “Senaryoyu okumadın mı, uşak olduğunu anlamadın mı sen?” diye.

*

Bu yazıyı, bu konuyla ilgili çok mücadele vermiş meslektaşım Yaşar Aksoy’un, İzmir’in İZ Gazetesi’ndeki, uzun yazısından derledim. İki cümle de ben ekleyeyim; bu film, yedi yıl önce, üst üste üç yıl tiyatroda sergilendikten sonra beyaz perdeye aktarılmış. Peki, devlet istihbaratımızın bütün bunlardan haberi olmamış mı? Mümkün mü? Amerika’nın, Yunanistan’ın dört bir yanını dev üsler haline getirmesini, adaların silahlanmasını seyrettiğimiz gibi bunu da seyrettik herhalde. Değişmez gerçek şu; Yunan lobilerine karşı etkili, ses getirecek icraat lazım icraat! Topla tüfekle değil.

Bize bir şey olmaz

Domatesimiz, Antep fıstığımız, limonumuz, incirimiz, yer fıstığımız, baharatlarımız ihraç ettiğimiz ülkelerden iade ediliyor. Ürünlerimiz sağlığa zararlı zehirli madde kullanımı nedeniyle iade edilirken, zehirlendiğimizi de onlardan öğreniyoruz. Peki bu iade edilen ürünler ne oluyor? Bir ihracatçı dostum cevapladı: “İhraç ürünlerin ambalajları çok farklı. İhracatçısı bunları, ihraç fazlası olarak zincirler dışındaki marketlere kolayca pazarlıyor. Ya da ambalajı değiştirip istediği yere satıyor.” Biz de afiyetle yiyormuşuz. Ne diyeyim, şifa olsun.

Haberin Devamı

*

“Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz.”

Honoré de Balzac

Hayırlı olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2018 seçimlerinde başlayıp her mitinginde karşısındaki kalabalığa söylettiği ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’ şarkısının söz yazarı Aşkın Tuna, CHP’ye katıldığının açıkladı. Haliyle bu şarkı çöpe atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Galatasaray NEF Stadı’ndaki ‘İstanbul’un Sözü: Birlik, İrade, Zafer’ programında Kıraç’ın ‘Endamın Yeter’ şarkısıyla sahneye çıktı. Haber bu kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder