Faik Gürses Gençler tarih yazdı
HABERİ PAYLAŞ

Gençler tarih yazdı

Haberin Devamı

Futbol böyle bir oyun işte. Mustafa Pektemek skor 0-2 iken üçüncü golü kaçırınca Beşiktaş’ın dağılışı da geldi. Herkes skor 0-2 iken Beşiktaş’ın farkı artıracağını zannederken, Gençlerbirliği Yasin ile oyunda iyice büyüdü ve tarihi bir farka imza attı. Beşiktaş’ın sağ tarafını felç eden Yasin takımını müthiş bir galibiyete ulaştırdı.

[[HAFTAYA]]

Ama ona katkı yapanlar da elbette vardı. İsmail Köybaşı, Gençlerbirliği’nin ilk iki golünde rakiplerine golleri hediye eden başrol oyuncusuydu. Herve Tum ve Hurşut’un vuruşlarında İsmail bu oyunculardan en az beşer metre uzaktaydı. Bu Beşiktaş’ın mazereti değil. İsmail’e nerede duracağını göstermeyen ast ve üst yapı uzmanlarının sorunu. Ayıp değil... Bu arkadaşa bir şey öğretmemişler.

Antep’ten gelmiş hala başka yerlerde kafası. Beşiktaş’ta ikinci sorun Quaresma. Demek ki sorun Guti ve Fernandes’te değilmiş. Carvalhal, İspanyol ve Portekizli oyunculara önlem alırken içerideki sabotajcıyı göz göre göre oyundan alamıyor. Skor 0-2 iken de 2-2 ikenden de 3-2 ve 4-2 iken de ileri geri sardırın bakın Quaresma’nın nasıl takımına ihanet ettiğine.

Bir oyuncunun bu kadar sorumsuzluğuna bir teknik direktör nasıl tahammül eder? Bir çalım atıyor bütün Beşiktaş seyircisi ayakta. 20 top kaptırıyor çıt yok. Sonra biz de diyoruz ki, “Türk futbolu neden ileri gitmiyor?” Gitmez tabii. Çünkü Quaresma bir emek hırsızı, onu oyundan çıkarmayan Beşiktaş Teknik Direktörü bir o kadar da ortağı. Şayet TFF uygun görürse bundan sonraki Beşiktaş maçlarına ikişer topla çıkmak gerekiyor. Biri Quaresma’nın, diğer top da iki takımın olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder