Fatih Öztürk Başarıya yürüyen iller…
HABERİ PAYLAŞ

Başarıya yürüyen iller…

Geçen hafta ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, bu yıl ilk kez yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını açıkladı. Bu yıl üniversite sınavında başka bir ilk daha yaşandı. Geçmiş yıllarda üniversite sınav sonuçlarına göre en başarısız iller arasında yer alan Bitlis, Siirt ve Batman, Türkiye’nin ‘en başarılı ilk 10 ili’ arasına girmeyi başardı.

İki yıl önce Bitlis’te ‘Gelişim İçin Değişim Projesi’ başlatılmıştı. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ile Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, bu projeyle birlikte okulları ve öğrencileri sıkı takibe aldılar. Bitlis, Türkçe-Sosyal puan grubunda Türkiye birincisi olarak başarının tesadüf olmadığını, emek ve ekip işi olduğunu gösterdi. Bugün 81 il içinde Türkçe-Sosyal grubunda birinci olmak kolay değil. Ama Bitlis’i bundan sonra daha zor bir süreç bekliyor. Birincilik kolay olmadığı gibi, birincilikte durmak da kolay değil.

Haberin Devamı

Hayat hepimizi bazen unvan maçına çıkarır. Böyle dönemlerde başarının bedelini bir dönem için ödemediğimizde, başarısızlığın bedelini bir ömür boyu ödemek zorunda kalırız. Okul döneminde fedakârlık etmeyen, çalışmayan bütün hayatı boyunca fedakârlık etmek zorunda kalır. Başarmanın yolunu seçen gençler şunu fark eder; Her şey önce zorlaşır sonra giderek kolaylaşır. Çalışmamak, rahatı seçmek önce kolay görünür ama sonra gittikçe hayatı zorlaştırır. Başarısızlık halinde kendini veya başkalarını suçlayanlar, başarısızlığı kalıcı hale getirirler.

Birçok genç başarısızlığına neden arar. Oysa yürünen yolda, engeller yoksa o yolun sonunda başarı da yoktur. Engeller başarıyı hedefleyenlerle, başarıya sadece heves edenleri ayırmaya yarar. İnsan bedelini ödemeye hazırsa, gerçekten başarıyı istiyor demektir. Okul hayatında başarı ile hayat okulunda başarı arasında fark vardır. Okul hayatında dört yanlış bir doğruyu götürür, hayat okulunda bir büyük doğru dört eksiği kapatır.

Arkanızda bir başarı öyküsü bırakmak istiyorsanız, ya alanınızda ilk olacak ya da en iyi olacak bir şey yapmanız lazım. İşinizi başkası görmese de, başkası övmese de iyi yapmaya çalışmak lazım. Bitlis, Siirt, Batman bunu yaptı. Başarılarının kalıcı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder