Fatih Öztürk Bayramlık haberler
HABERİ PAYLAŞ

Bayramlık haberler

Bayram vesilesiyle yüz güldüren iki haberi paylaşmak istiyorum. 15 bin diyabetli öğrenci, okullarda devreye girecek özel uygulamalar ile yakın takibe alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneği, diyabetli çocukların yaşam koşullarını iyileştirmeye dönük, ‘Okulda Diyabet Programı’nı hayata geçirdi. Diyabet hastası çocuklar için özel uygulamaların başlatıldığı bu program ile öğretmenlerin diyabetli çocukların okulda bakımı konularında eğitilmesi yoluyla, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bu girişimin sponsoru ise Sanofi-Aventis şirketi. Şirketin koşulsuz desteklediği ve Türkiye’de bir ilk olacak ‘Okulda Diyabet Eğitim Programı’ kapsamında, ülkemizdeki 650 bin öğretmen ve 16 milyon öğrenciye ulaşılarak çocuklarda diyabet belirtileri konusunda farkındalık oluşturulması planlanıyor. Türkiye’de çoğu okul yaşında yaklaşık 15 bin diyabetli çocuğun olduğu ve her yıl 1500-1700 çocuğa da Tip-1 diyabet tanısı konduğu tahmin ediliyor. Çocukluk çağının sık görülen kronik hastalıklarından biri olan Tip-1 diyabetin tedavisinde insülin kullanımı, hastalık kan şekeri takibi gibi nedenlerle evin yanı sıra okulda da yakın takip gerektiriyor. Diyabetli çocuklara erken tanı konması ve tedavinin gecikmesi nedeniyle ortaya çıkan ağır tablonun önlenmesinde aileyle birlikte öğretmenlere de önemli görevler düşüyor. Bu nedenle İstanbul’daki okullarda görev yapan yaklaşık 250 rehber öğretmene Tip-1 diyabet konusunda eğitim verilecek.

Aylardır çok tartışılan bir konuda adalet yarım da olsa yerini buldu. 10 Temmuz’da gerçekleştirilen ancak kopya çekildiği ve soruların sızdırıldığı kesinleşince iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’na giren 280 bin öğretmen adayından 350 kişi tam puan almıştı. 31 Ekim’de tekrarı gerçekleştirilen sınavdan ise tam puan alan çıkmadı. Tekrar edilen sınavda hiçbir aday, tüm soruları doğru cevaplayamadığı gibi en yüksek puan alan aday 120 soru üzerinden 111 net yaptı. Bu sonuçlar, kopya iddialarının iddia olmaktan çıktığını gösteriyor. KPSS’de adaletin tam olarak yerini bulabilmesi için kopya olayına karışanların adalet karşısında hesap vermesi gerekiyor. Kamuoyu vicdanı asıl o zaman rahat edecek. Kurban Bayramı vesilesiyle bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın hepinize sağlık, mutluluk, esenlik getirmesini diliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder