Fatih Öztürk Fırsat eşitliği karnemiz nasıl?
HABERİ PAYLAŞ

Fırsat eşitliği karnemiz nasıl?

Haberin Devamı

Eğitimde temel ihtiyaçların başında eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması konusu gelir. Hem bakanlık hem de STK’lar bu konuda üzerlerine düşeni yapma konusunda ciddi çalışmalara imza atıyor. Ama hepimiz biliyoruz ki bu konuda gidecek daha çok yolumuz var. 150 yılı geride bırakan, ülkemizin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti geçen hafta uluslararası alanda önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. ‘Uluslararası Kaliteli Eğitime Erişimde Fırsat Eşitliği’ başlıklı konferansın açılış konuşmacısı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’di.

[[HAFTAYA]]

Bakanı Dinçer, tüm eğitim-öğretim sisteminin gözden geçirildiğini belirterek eğitim ve öğretimin niteliğini arttırmak ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlatılan Fatih Projesi’nin devrim niteliğinde bir adım olduğunu hatırlattı. Gerçekten de Fatih Projesi bir taraftan gençlerimizi bilgi teknoloji ve dünyayla buluşturacak imkânlar içerirken, bir taraftan da fırsat eşitliğine ve eğitimde kalitenin arttırılmasına büyük katkı sağlayacak bir proje olma özelliği taşıyor. Bakan Ömer Dinçer’in de dediği gibi Fatih Projesi’nin tüm okullara yaygınlaştırılması sağlandığında Türkiye’nin en ücra köşesindeki bir çocukla, itibar gören, kaliteli bir okuldaki çocuğun arasındaki fark azalacak.

Darüşşafaka bu yıldan itibaren daha fazla çocuğun hayatına dokunmak için modellerini Anadolu’ya taşımak istiyor. Ayrıca önemli bir karar alarak bu yıl sadece babasını değil annesini kaybetmiş olan çocuklara da kapılarını açtı. Bu da fırsat eşitliği için önemli bir adımdır. İstanbul Kitap Fuarı cumartesi günü 31’inci kez kapılarını açtı.

Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi düzenlenen fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor, 200 etkinlik ve yüzlerce yazar imza günleri ile kitapseverlerle buluşuyor. 25 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak fuarı kaçırmamanızı öneririm. Bu cumartesi 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayacağız. Ben geçen yıl Van depreminde hayatını kaybeden 76 genç öğretmenimizi saygıyla anıyor, eğitime gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder