Funda Duru Bir Instagram hesabının anatomisi: Madonna
HABERİ PAYLAŞ

Bir Instagram hesabının anatomisi: Madonna

Kemerlerinizi bağlayın. Ya da bağlamayın rahat oturalım. Bu köşede Instagram profiline sıkıştırılan, kimsenin hayal kırıklığına uğramadığı, mutsuz olmadığı, her şeyin yolunda gittiği ‘müthiş’ hayatları konuşuyoruz. Posta-Portre’nin bu haftaki konuğu Madonna.

Bir Instagram hesabının anatomisi: Madonna

62 YAŞINDA BİR ASİ VE SKANDALLAR KRALİÇESİ

İşte karşınızda her yaptığı, her söylediği olay olan, gerçek bir Samanyolu Galaksisi yıldızı Madonna! O halde, “Yaşam esrarengizdir, herkes tek başına ayakta kalmalı” dediği ‘Like a Prayer’ şarkısını açın ve birlikte Madonna’nın hayatına ve Instagram’ına kısa bir yolculuk yapalım. Bu arada 1989 yılında çıkan ‘Like a Prayer’ın, Hristiyanları ayağa kaldıran ve Pepsi’nin reklam yüzü olmaktan men edilmesine sebep olan olaylı klibinin Madonna’nın başına daha neler açtığına bir bakın! Taş olsa çatlardı.

Haberin Devamı

Size burada anlatmayı çok isterdim ancak yerim dar. O, 62 yaşında bir asi ve skandallar kraliçesi! 40 yıldır sahnelerde! 40 yıl boyunca bu gezegen neler gördü neler geçirdi ama Madonna, kendini her zaman yenilemeyi bildi ve hâlâ onu konuşuyoruz. İnanılmaz bir kadın ve inanılmaz bir kariyer…

PAMUK ŞEKER GİBİ BİR YÜREK

Bakmayın böyle aykırı ve yaramaz bir kız çocuğu gibi davrandığına... Pamuk şeker gibi bir yüreği var. Dört evlatlık, iki biyolojik olmak üzere toplam altı çocuğu var. Evlatlık çocuklarının dördü de siyahi. Bana iki kol, bir akıl daha verseler altı çocuğa bakabilir miydim yoksa o altı çocuk mu bana bakardı, bilemiyorum. Siyahilere karşı özel bir sempatisi var. Her fırsatta Instagram hesabından onlara olan desteğini açıkça gösteriyor. George Floyd olayı olduğunda tepkisini sert ve açık bir dille belli etmişti.

Donald Trump’a olan nefretini ve söylemlerine karşı olan tepkisini de açık yüreklilikle paylaşımlarında ortaya koyuyor. Kısacası Türkiye’deki çoğu ‘star’dan her anlamda çok daha gerçek ve cesur bir profili var. Amerikalı siyahi yazar ve aktivist James Baldwin’i de ara ara paylaşıyor ve ondan “Kahramanım” diye söz ediyor. Geçen yıl İstanbul Bienal’inde Baldwin’nin İstanbul’u ziyareti sırasında çekilmiş kısa ama etkileyici ‘Başka Bir Yerden’ belgeselini izlemiştim. Muazzamdı. Instagram’da stalk yaparak hayat geçmez, mutlaka izleyin.

Haberin Devamı

Bir Instagram hesabının anatomisi: Madonna

TEŞHİS: TABU ALERJİSİ

Biliyorsunuz Madonna, insanlığa birçok ilki yaşattı. Sahnesiyle, klipleriyle, kostümleriyle, şarkılarıyla yıkmadığı tabu kalmadı. Kendisine ‘tabu alerjisi’ teşhisi koydum. Ne konuda olduğu mühim değil, önüne bir tabu getirin, yıkması beş dakikasını almaz. Kuralmış, normmuş hiç aldırmaz! En özgür kanalların bile fazla erotik bulduğu klipler mi dersin, ödül törenlerinden Britney Spears’ı ve Christina Aguilera’yı dudağından öpmek mi dersin, halkla birlikte sokaklarda eylemlere katılmak mı dersin, neler neler…

Aklına ne gelirse yapan ağzı bozuk biri ve bence bu son derece cool! Hayranlıkla izlendiği kadar eleştiriliyor da ama bu çok normal. Çoğunluğun bastırdığı duyguları milyonlar önünde zerre utanç duymadan sergilemek bazılarını rahatsız edebilir ama bu Madonna’nın umurunda mı? Asla! Hahaha!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Madonna

INSTAGRAM TARİHİNİN EN CESUR PROFİLİ

Haberin Devamı

Bu ara bir pembe saç furyasıdır gidiyor. Madonna da durur mu, boyamış hemen saçlarını pembeye. Çok da yakışmış. Yüzünün orijinal formunu pek bozmadan yaptırdığı estetik müdahaleler hayli başarılı. İşi tadında bıraktığı tek konu bu olmalı. Haha!

Arada “Yaptığın işi sev, sevdiğin işi yap” gibi klişeler paylaşsa da yine de benden tam not aldı. Çünkü Instagram tarihinin her anlamda en cesur profiline sahip. Tabii bu bir iddiadır ama asılsız bir iddia değildir elbette. Kendime not: Olur da 60’lı yaşlara kadar yaşarsam, ruhumun Madonna gibi yaş alması gerek, yoksa çok fena bozuşuruz!

Bir Instagram hesabının anatomisi: Madonna

Instagram Notu:10/10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder