Gözde Hatunoğlu Aynaya bakmaya cesaretiniz var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Aynaya bakmaya cesaretiniz var mı?

Klinik psikolog Nazende Öksüz Özdemir’in ilk kitabı ‘Aynaya Bakma Cesareti’, Remzi Kitabevi tarafından yayımlandı. Mesleğine duyduğu sevgiyi ve özeni satırlarına yansıtan yazar, okurun psikolojiyle ilgili sorularına, anlattığı hikayelerle yanıt veriyor. Birbirinden çarpıcı ve bir o kadar tanıdık yaşam öykülerinden ilhamla çeşitli kurgu hikayeleri kaleme alan yazar, dinlediklerinin kendi iç dünyasındaki dönüştürücü etkisini de cesaretle dışa vuruyor.

Filmekimi’yle sinema keyfi

İKSV tarafından 21. kez düzenlenen Filmekimi, heyecanla beklenen programıyla 7-16 Ekim tarihlerinde İstanbul’da sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl da Paribu sponsorluğunda gerçekleştirilen Filmekimi, Sundance, Cannes, Venedik, Toronto gibi festivallerde gösterilmiş, övgü ve ödülleri toplamış filmlerden oluşan bir programla karşımıza çıkıyor. Filmleri Atlas 1948 Sineması, City's Nişantaşı-CINEWAM Premium, Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinemaevi’nde izlenebilecek. ‘The Banshees of Inisherin’, ‘Aİ’, ‘Ayrılma Kararı’, ‘R.M.N.’ ve ‘Güneş’ sonrası filmleri önerilerimiz arasında. Biletler 4 Ekim’de satışa çıkıyor. Festivalle ilgili tüm bilgiler ‘filmekimi.iksv.org’ adresinde.

Haberin Devamı

Şehir Tiyatroları yeni sezona hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2022-2023 tiyatro sezonunun ilk ayında dördü yeni, 21 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Şehir Tiyatroları’nın 2022-2023 tiyatro sezonunun ana teması ‘İstanbul Klasiklerle Buluşuyor’ olarak belirledi. Ekim ayında ‘Hamlet’, ‘Çingene Boksör’, ‘Cadı Kazanı’ ve ‘Komik Para’ adında dört yeni oyuna perde diyecek, bir yandan da geçen sezonun beğenilen oyunlarının temsilleri devam edecek. Oyunlar ve sahnelerle ilgili tüm bilgiler ‘https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul’ adresinde.

Sanat vitrinlere taşındı!

İyilik İçin Sanat Derneği ve Akasya Kültür Sanat iş birliği ile hayata geçirilen Alenen Sanat projesi ile genç sanatçıların eserleri sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Multidisipliner bir platform olan Alenen Sanat kapsamında genç sanatçıların eserleri, ‘Vitrinlerin Değişen Yüzü: Sanat’ sergisinin ardından mağaza vitrinlerine de taşındı.

Haberin Devamı

‘Sesim Resim’ sergisi ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ diyor

Sanatçı Cenk Yüksel’in sesi, resmi, hikayeyi ve dijitali bir araya getiren ‘Sesim Resim’ projesi, ECE Türkiye’nin ana sponsorluğunda, eğitimde fırsat eşitliği temasıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yararına hayata geçiyor. Eğitim gönüllülerinin ilham veren hikayeleri Cenk Yüksel tarafından resmedilirken hikayeler, Cem Davran, Ceyda Düvenci, Emre Kınay, Sunay Akın, Yetkin Dikinciler ve Ziynet Sali gibi isimler tarafından seslendirildi. Sergi Afyon ve Antalya’dan sonra Eskişehir Espark AVM ve Marmara Park AVM’yi de ziyaret edecek.

‘Bedenin Mücadele Alanındır’

Agah Uğur Koleksiyonu’ndan seçilen eserlerin bir araya getirilmesiyle hazırlanan ‘Bedenin Mücadele Alanındır’ başlıklı sergi, Türkiye’den ve dünyadan 40’tan fazla sanatçının 50’ye yakın eserini içeriyor. Halil Altındere’nin 12 yıl aradan sonra küratörlüğünü üstlendiği, adını Barbara Kruger’ın 1989 tarihli ‘Bedenin Mücadele Alanındır’ adlı eserinden alan sergi; cinsiyet politikaları, mücadele, özgürlük, sınırlar, göç, hafıza gibi yakıcı meseleleri görünür kılmayı amaçlıyor. 31 Ekim’e kadar sürecek sergi, Tepebaşı’ndaki Alexandre Vallaury binasının ikinci ve üçüncü katlarında sanat severleri bekliyor.

Haberin Devamı

Saraydan Kız Kaçırma AKM’de

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Caner Akın’ın beğenilen rejisiyle sahnelenen Wolfgang Amadeus Mozart’ın ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operasını bu yıl AKM Opera Salonu’nda sergiliyor. 12 Ekim akşamı ilk temsilin gerçekleşeceği eserde koreografiyi Tan Sağtürk üstlenirken, Selim Paşa rolünde başarılı oyuncu Alper Saldıran rol alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder