Gözde Hatunoğlu Didem Yağcı'nın Amerika'daki büyük başarısı
HABERİ PAYLAŞ

Didem Yağcı'nın Amerika'daki büyük başarısı

Farklı tekniklerle üç boyutlu soyut formlar üreten sanatçı Didem Yağcı’nın eserleri Miami’de gerçekleşen, dünyanın en önemli çağdaş sanat fuarlarından birinde sergilendi ve Hollywood yıldızı Sylvester Stallone’ye satılarak aktörün sanat koleksiyonunda yerini aldı.

KAYBETTİKLERİMİZE HÜZÜNLÜ BİR AĞIT

Türk Halk Müziği’nin sevilen isimlerinden Malatyalı sanatçı Eymen Kulcu, ‘Oy Beni Dağlar Beni’ isimli türküsünü Emek Yapım etiketiyle dinleyicileriyle buluşturdu. Sanatçı, türküsünü depremde kaybettiğimiz canlara adıyor.

Haberin Devamı

‘GODOT GELDİ’

İBB Şehir Tiyatroları, Samuel Beckett’in ‘Godot’yu Beklerken’ adlı yapıtının ardından ve ona bir gönderme olarak, Karadağlı yazar Miodrag Bulatović’in kaleme aldığı ‘Godot Geldi’yi sahneye koyuyor. Oyun 12, 15 ve 19 Nisan’da Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde perde diyecek.

GÜLŞEN, HARBİYE AÇIKHAVA’DA

Pop müziğin sevilen ismi Gülşen, İstanbullu hayranlarının karşısına 26 Mayıs’ta, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Epifoni organizasyonu ile çıkacak. Biletleri Bubilet, Passo ve Biletix’ten alabilirsiniz.

HAFTANIN KİTAPLARI

İŞTE GELDİM DENİZ KENARI

Londra’da bilgisayar mühendisliği akademisyenliği yapan Harun, 11 yıl önce ayrıldığı İstanbul’a beklenmedik bir nedenle dönmek zorunda kalır. Mahalle ortamının, türlü tesadüflerle karşısına çıkardığı kimi iyi, kimi kudretli kişilerle birlikte büyür Harun. Karşısına çıkan iki kişiyle yaşam bir kez daha mı dönecektir?

BODRUM GÜZELİ

Can Çelebi’nin ‘Bodrum Terzisi’nin ardından kaleme aldığı ‘Bodrum Güzeli’, bir romana sığmayacak hayatları bir masal gibi anlatıyor. İhtilaller, ölümün bile yanında götüremediği kötülükler, korkular, sevdiğinden, bildiğinden koparılan mülteciler ve umut edecek cesareti bulabilenlere dair sarsıcı bir hikâyenin sıradaki durağı.

BİR ZAMANLAR HOLLYWOOD’DA

Quentin Tarantino’nun, romanı Türkiye’de okurlarla buluştu. Yönetmenin 2019’da çektiği, başrollerini Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie’nin paylaştığı ‘Bir Zamanlar Hollywood’da’ 1970’li yılların Amerika’sına ve sinema sektörüne eğlenceli bakış atıyordu. Roman filmdeki komik ama dehşet dolu olaylara dayanıyor.

Haberin Devamı

KAYIP HALK

Necmi Erdoğan, 2001 tarihli ‘Yoksulluk Halleri’ çalışmasıyla mukayese içinde, Türkiye’de yoksulluğu yeniden ele alıyor. Yoksulluk pornografisini sorgulayarak, yoksullarla gerçekten konuşmanın imkânını kolluyor. Yoksulların yalnızlaşma, içe göç me, kabullenmeme, konuşamama, içerleme gibi güç lü duygusal gerilimlerine eğiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder