Gözde Hatunoğlu Eski gazeteci, yeni müzisyen!
HABERİ PAYLAŞ

Eski gazeteci, yeni müzisyen!

Gazeteci Erdal Kaplanseren, uzun yıllardır profesyonel olarak devam ettirdiği gazetecilik mesleğinden müzisyenliğe geçiş yaptı. Kaplanseren’in bir yıldır sıkı bir ekiple birlikte hazırlandığı ilk albümü enstrümantal bir çalışma. Erdal Kaplanseren’in ‘İstanbul’ adını verdiği albüme tüm dijital platformlardan erişebilirsiniz.

Eski gazeteci, yeni müzisyen

Fişekhane konserleri tam gaz devam ediyor

İstanbul’un yeni kültür-sanat, gastronomi ve iyi yaşam alanı Fişekhane, Deniz Konserleri serisi ile müziğin en iyi isimlerini ağırlamaya devam ediyor. Bu akşam Sertab Erener’in yer aldığı Boğaz kenarındaki açık hava konser serisi; 1 Ekim’de Erol Evgin, 2 Ekim’de Gökhan Türkmen, 8 Ekim’de Funda Arar ve 9 Ekim’de Hadise ile davam edecek.

Haberin Devamı

Eski gazeteci, yeni müzisyen

Ünlü grup STAVROZ Türkiye’de

Elektronik müziğe yepyeni dokunuşlar getiren, akustik ve caz tınılarıyla dans pistlerini hareketlendiren ünlü Belçikalı grup STAVROZ, iki ayrı konser için Türkiye’ye geliyor. Bu mini turnenin ilk konseri 30 Eylül’de İzmir Arena’da, ikinci konser ise 2 Ekim’de İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. Üstelik İstanbul konserinde İlhan Erşahin ve Oceanvs Orientalis sürprizi yer alıyor.

Eski gazeteci, yeni müzisyen

Cem Adrian YBY Kemerburgaz sahnesinde

YBY Kemerburgaz Konserleri, müzikte sınırları, tarzları, kuralları dışlayan, kendini sadece ‘özgür bir müzisyen’ olarak tanımlayan Cem Adrian ile devam ediyor. Geçtiğimiz ocak ayının sonlarında unutulmaz türküleri yorumladığı yeni albümü ‘Seçkiler 2’yi çıkartan Cem Adrian; 26 Eylül Pazar akşamı şarkılarını yıldızların altında seslendirecek.

Karşınızda Fahrelnissa Zeid!

20. yüzyılın en önemli kadın sanatçılarından biri olarak kabul edilen Fahrelnissa Zeid’in yaşamını ve sanatını kapsamlı bir şekilde ele alan kitabın yazarlığını Yahşi Baraz yaptı. Kitabın bir de ‘Fahrelnissa Zeid: Fırtınaya Doğru’ adlı sergisi açıldı. 30 Ekim’e kadar Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda görülebilir.

ODTÜ’de ‘Güz Konserleri’

Gazapizm’den Sena Şener’e, Yüksek Sadakat’ten Peyk’e, No Land’den Kendimden Hallice’ye, Kardeş Türküler’den İlkay Akkaya’ya; güncel müziğin dikkat çeken sesleri ve usta isimleri güz konserlerinde buluşuyor. 26-27-28 Eylül tarihlerinde, ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de gerçekleşecek bu konserler kaçmaz!

Haberin Devamı

HAFTANIN FİLMLERİ

İyi Olan Kazansın/War With Grandpa

Robert De Niro, Uma Thurman ve Christopher Walken gibi dev oyuncuları kadrosunda toplayan bu aile komedisinde, usta aktör De Niro, son yıllarda sıkça olduğu gibi bir kez daha büyükbaba rolünde karşımıza çıkıyor. Filmde, eşini kaybettikten sonra kızının evine taşınan Ed ile evinin düzeninin değişmesinden hoşlanmayan torunu Peter arasındaki tatlı sert çekişmeyi izliyoruz.

Bir Nefes Daha

Genç yönetmen Nisan Dağ’ın birçok festivalden ödülle dönen filmi ‘Bir Nefes Daha’, Başka Sinema salonlarında gösterime giriyor. Oktay Çubuk, Hayal Köseoğlu ve Ushan Çakır’ın başrollerini paylaştığı film, İstanbul’un yutmaya çalıştığı genç bir müzisyenin hayatta kalma savaşını ve bağımlılığıyla olan mücadelesini anlatıyor.

Gölgeler İçinde

‘Zerre’ isimli ilk sinema filmiyle 49. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, SİYAD En İyi Film ve En İyi İlk Film ödüllerini kazanan yetenekli yönetmen Erdem Tepegöz’ün yeni filmi ‘Gölgeler İçinde’, zamansız, mekandan kopuk, distopik ve bilimkurgu. Bir fabrika işçisi çalıştığı yerdeki sistemi sorgularken kendini bambaşka bir gerçekliğin içinde bulur ve olaylar gelişir…

Haberin Devamı

HAFTANIN KİTAPLARI

İyi yaşlanmanın reçetesi

Dünya çapında çok satan “Beyin Kuralları” kitabının yazarı, Moleküler Biyolog Dr. John Medina’dan iyi yaşlanmanın reçetesi: ‘Zinde Bir Yaşlılık İçin Beyin Kuralları: Sağlıklı ve Mutlu Kalmanın 10 İlkesi’, Epsilon logosuyla yayımlandı. Medina’nın yaşlanmayla ilgili gerçekleri ve iyi yaşlanmanın yollarını, kendine özgü ilgi çekici ve mizahi tarzıyla anlattığı kitap birçok püf noktası sunuyor.

Sıcacık bir hikaye

Amerikalı yazar Lisa Papp’ın kaleme aldığı, Berrak Buhara İdiman’ın çevirdiği Hep Kitap etiketli ‘Madeline Finn ile Barınak Köpeği’, çocuklara hayvan sevgisinin önemini sıcacık bir hikaye ile gösteriyor. Beş yaş ve üstü çocuklara hitap eden kitapta, Madeline sonunda annesini ikna edip bir yavru köpek sahiplenir; elbette tüm sorumluluklarını üstlenmek koşuluyla...

Kadın arzusunun ateşi ve acısı

Gazeteci Lisa Taddeo'nun, farklı geçmişlere ve yaşam tarzlarına sahip kadınlarla konuşmak için Amerika'yı altı kez baştan başa kat ettikten sonra kaleme aldığı ‘Üç Kadın’, kadın arzusunun kırılganlığına, karmaşıklığına ve eşitsizliğine ışık tutan, çığır açan bir kitap. Unutulmaz üç kadının deneyimlerini okudukça yalnız olmadığımızı hatırlayacağımız, büyük bir gazetecilik başarısı. Kitap, Mundi etiketiyle raflarda.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder