Güney Öztürk Nerede bu genç yıldızlar
HABERİ PAYLAŞ

Nerede bu genç yıldızlar

2022 Dünya Kupası’nda sona yaklaşıyoruz. Sona yaklaştıkça heyecan ve kalite de artıyor. Futbolcular artık tüm güçlerini, klaslarını ortaya koyuyor. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim. Eski dünya kupalarında birçok genç yıldız parlar, ileriki yıllarda da ilah olurlardı. Bu kupada hala Messi, Ronaldo, Neymar, Modriç’le idare ediyoruz. Takımlarını ipten alan, kilidi açan, rahatlatan golleri hep eski yıldızlar atıyor. Genç yıldızlar arasında 17 yaşında tarih yazan (maalesef şu an ağır hasta) bir Pele, ya da iki yıl önce kaybettiğimiz Maradona gibi bir futbol ilahı çıkmadı. Herkes Mbappe diyor. İyi de 23 yaşındaki Fransız’ın futbol arenasında sahne alışı ilk bu kupa değil ki. O zaten 4 yıl önce Fransa’nın kazandığı dünya kupasında parlamıştı. Yine de umudumuzu kaybetmeyelim.

Haberin Devamı

Nerede bu genç yıldızlar

STERLING VE Z KUŞAĞI

Yazıyı bir Z kuşağı analizi ile bitireyim. Dünya Kupası’nda Senegal ile oynayacakları maça saatler kala evinin soyulduğunu öğrenen, (300 bin poundluk saat ve mücevherleri çalınmış) İngiliz futbolcu Sterling, evine döndü. 27 yaşındaki Sterling Londra’daki evinde karısını teselli ettikten sonra “Ailem güvende olana kadar Dünya Kupası’na geri dönmeyeceğim!” demiş. Bu sözleri, İngiltere’nin cumartesi Fransa ile oynayacağı hayati maç öncesi sarf etmiş. Ama dikkat edin ne takım arkadaşları ne hocası buna tepki göstermiş. Onun yerine ‘Kişinin ailesi önce gelir’ olgunluğu ile hadiseye yaklaşılıyor. Bir an, ‘biz de olsa’ diye düşünmeden edemedim.

BREZİLYA, DANSI ABARTTI

Bir eleştirim de Brezilya’ya... Ekran başında dünya kupalarını izleyen hemen herkes Brezilya’ya sempati besler, destekler. Attıkları golleri samba figürleriyle de süslemeleri adlarına yakışır. Ama bu turnuvada yeni bir şey icat etmişler. Her golden sonra farklı ve abartılı dans figürleri. Turnuvanın başından beri gözüme itici geliyor. Üstelik rakibi de aşağılıyor. Nitekim önceki gün Güney Kore’ye attıkları her golden sonra (4 kez) bu dansları tekrarlamaları işin tadını kaçırdı. Hem rakibe hem ekran başındakilere düpedüz saygısızlık.

Haberin Devamı

Nerede bu genç yıldızlar

Orası ‘Kim dans etmek ister’ programı değil. Hele ki 3’üncü golden sonra Richarlison’un teknik direktör Tite’yi de aralarına katıp Güvercin Dansı yapması (yengeç dansından sonraki başka bir saçmalık) çok itici. Biz ne goller gördük böyle sevineni görmedik. Bir dönem Galatasaray’ın hocası da olan İskoç teknik adam Souness maçtan sonraki yorumunda “Biri bu dans eden Brezilyalı futbolcuların arasına fena dalacak” diye uyarmış. Haksız mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder