Hakan Çelik Çin devi geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Çin devi geliyor

Elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD (Build Your Dreams), Türk tüketicisiyle buluşmak için gün sayıyor. ALJ Türkiye distribütörlüğünde pazara giriş yapacak olan BYD, bu yılın son çeyreğinde elektrikli modellerini satışa sunmaya başlayacak.

2022’de dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası unvanına sahip olan BYD, 2023’ün ilk yarısında da bu başarısını sürdürerek adından söz ettirmeye devam etti. 5 milyonuncu yeni enerji aracını (NEV) geçtiğimiz günlerde banttan indiren BYD, dünyada bu adede ilk ulaşan üretici olarak önemli bir kilometre taşına daha imza atmayı başardı. Geniş elektrikli ürün gamı, premium tasarımı ve öncü batarya teknolojileriyle bir dünya devi olan BYD, Türkiye pazarına iddialı şekilde girecek.

Haberin Devamı

28 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP

1995 yılında şarj edilebilir batarya üreticisi olarak kurulan BYD, şu anda Çin, ABD, Kanada, Japonya, Brezilya, Macaristan ve Hindistan dahil olmak üzere 30’un üzerinde ülke ve bölgede otomobil, demir yolu taşımacılığı, yeni enerji ve elektronik sektörlerinin dahil olduğu bir iş hacmine sahip. 28 yıllık geçmişe sahip çok uluslu BYD şirketi, elektronik, otomotiv, yeni enerji ve demiryolu taşımacılığı olmak üzere dört ana sektörü kapsayan çok uluslu bir yüksek teknoloji şirketi haline geldi.

İSMAİL ERGUN’A EMANET

BYD Türkiye’nin başına ise, otomotiv dünyasının deneyimli ismi İsmail Ergun getirildi. İsmail Ergun, BYD’nin operasyonlardan sorumlu genel müdür olarak görev alacak. Toyota Türkiye’de Pazarlama, Satış, Satış Sonrası ve Bayi Yönetimi gibi birçok alanda 30 yıldan fazla üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip olan İsmail Ergun, son olarak Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Chief Operations Officer (COO) görevini sürdürmekteydi.

EKİMDE YOLLARDA

Çin’in büyük otomotiv üreticilerinden biri olan DFSK Motor, SHS distribütörlüğünde yeniden Türkiye pazarına giriyor. Hakan Şahsuvaroğlu ve Yunus Şahsuvaroğlu yönetimindeki SHS, DFSK Motor’un, 3 benzinli SUV, 4 benzinli ticari ve 3 elektrikli ticari araçtan oluşan modellerinin satışına ekim ayından itibaren başlayacak. 2003 yılında kurulan DFSK markası, global olarak bugüne kadar 5 milyondan fazla satış adedine ulaştı. Dünyanın öncü otomobil üreticisi Dongfeng Motor Grubu’nun bir parçası olan DFSK, 70’in üzerinde ülkeye satış yapan global bir marka olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Çin devi geliyor

DFSK Motor’un, ilk etapta SUV segmentinde benzinli motorlara sahip Fengon 500, Glory 580 ve Fengon 5 modelleriyle showroomlarda yerini alacak. Marka ayrıca, benzinli Tek Kabin Pick-up C31, Çift Kabin Pick-up C32, Panelvan C35 ve Kombivan C35 ile ticari araç kullanıcılarına seslenecek. EC31 aynı zamanda Türkiye ‘deki ilk ve tek elektrikli tek kabin kamyonet olarak pazarda yerini alacak.

100 ARAÇ 1 SAATTE SATILDI

Citroen Ami’nin mobilite vizyonunu ortaya koyan ve aynı zamanda keyifli bir yol arkadaşı olarak dikkat çeken Citroen My Ami Buggy, yeni bir başarıya daha imzasını attı. Aracın, online satışa sunulduğu 8 Ağustos günü, sadece 1 saatlik sürede 100 adetlik Türkiye kotasının tamamı satıldı. 399 bin liralık satış fiyatıyla Türkiye pazarına giriş yapan My Ami Buggy’nin her biri, ortalama 40 saniyelik aralıklarla alıcısıyla buluştu. Yüzde 100 elektrikli Citroen My Ami Buggy, 45 km/s’ye kadar hıza çıkabiliyor. My Ami Buggy tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor. Aracı şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor.

Haberin Devamı

MERAKLA BEKLENEN MODEL SATIŞTA

vBugüne kadarki en iyi Renault olarak mayısta lanse edilen ve büyük ilgiyle karşılanan yeni Renault Austral, 200 hp E-Tech full hybrid motoruyla bu ay Türkiye’de yollara çıkıyor. Techno Esprit Alpine versiyonla satışa çıkacak Austral E-Tech full hybrid, kendi kendini şarj eden ve yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlayan E-Tech full hybrid motor seçeneğiyle yepyeni bir deneyim sunuyor.

Yeni Renault Austral E-Tech full hybrid, şehir içinde yüzde 80’e varan elektrikli sürüş, 20 sürüş destek sistemi (ADAS), multi-sense ayarları ve Renault’nun en yeni dört tekerlekten yönlendirme sistemi “gelişmiş 4Control” ile ileri bir teknoloji seviyesi sağlıyor. Araç, uygun koşullarda 130 km/s hıza kadar elektrikli modda sürüş, tek depoyla 1100 km’ye varan sürüş menzili sağlayabiliyor.

Austral E-Tech full hybrid’de 96 kW güç ve 205 Nm tork üreten yeni 1.2 litre 3 silindirli turbo beslemeli benzinli motor kullanılıyor. Araç 1 milyon 926 bin lira fiyatıyla gelecek hafta kullanıcılarla buluşacak.

Donanımları arasına orta konsol hava yastığı da eklenen Austral, Euro NCAP testlerinde aldığı 5 yıldız ile Türkiye yollarına çıkıyor. Otomobil ayrıca farklı hassasiyette beklentileri karşılayacak nitelikte 20 adet sürüş destek sistemine sahip.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder