Hakan Çelik Dünyanın SUV tercihi
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın SUV tercihi

Japon otomotiv devi Toyota'nın RAV4 modeli küresel pazarda en fazla satılan SUV araçlar arasında yer aldı.

Dünyada giderek daha fazla rağbet gören SUV segmentinin yaratıcısı olan ve dünyada 2017’yi zirvede tamamlayan Toyota RAV4, 2018’in ilk 6 ayında da yoluna hız kesmeden devam ediyor. 2018’in ilk 6 ayında dünyada satılan araçların yüzde 34’ünü SUV’lar oluştururken, bu sürede Toyota RAV4, geçen yıla oranla yüzde 7 artışla 395 bin 816 adetlik satışa ulaştı.

Dünyanın SUV tercihi

SINIFINDAKİ İLK HİBRİT

Küresel SUV pazarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14’lük büyüme ile toplam 14 milyon 950 bin araç satıldı. Toyota RAV4 zorlu arazi şartlarının üstesinden geldiği kadar, şehir yollarına da mükemmel uyum sağlıyor. İlk kez dört tekerlek çekiş sistemini sunan ‘Recreational Active Vehicle’ (Eğlence Aktivite Aracı) RAV4, birinci neslinden dördüncü nesline kadar olan süreçte ‘yeni trendlerin belirleyicisi’ olma özelliğini de sürdürüyor.

YENİ BİR SAYFA AÇTI

Dünyanın ilk hibrit SUV modeliyle de pazarda yer alan RAV4 Hybrid, dışarıdan şarj gerektirmemesi, yüksek peformans ve düşük yakıt tüketimi ile SUV segmentinde yeni bir sayfa açtı. RAV4 Hybrid’in 2.5 litrelik motoru, daha fazla güç ve daha düşük emisyon sunuyor. Sessiz çalışması ve kendi kendini şarj etmesiyle öne çıkan RAV4 Hybrid, kendi sınıfında özel bir yere konumlanıyor.

OPEL'İN GELECEĞİ

Almanya'nın en önemli üreticilerinden Opel, yeni konsept modeli ile markanın geleceğine yönelik ipuçlarını ortaya koydu. Opel GT X Experimental, 4.06 metre uzunluğunda, beş kapılı, elektrikli bir kompakt SUV olarak tasarlandı.

Dünyanın SUV tercihi

JANTLAR KÜÇÜLDÜ

Opel, gelecekte SUV modellerinin daha da fazla popüler hale gelmesi için çabalarını sürdürürken aynı zamanda SUV’ları daha da verimli kılmak için çalışacak. GT X Experimental bu doğrultuda tamamen hafif bir mimariye sahip. Benzer şekilde 17 inçlik jantları ile daha küçük bir ayak izi yaratıyor. Küçük jantlar, tasarımı ile de olduğundan daha büyük ve çarpıcı görünmeyi başarıyor.

‘HEYECAN VERİCİ’

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Ulaşılabilir ve heyecan verici olarak özetlediğimiz marka değerlerimizi güçlendirmek sürdürülebilir başarıya ulaşma çalışmalarımızda büyük önem taşıyor. GT X Experimental’i mühendislik ve tasarım ekiplerimiz işte tam da bu doğrultuda geliştirdi” dedi.

FIAT YOL ARKADAŞIM

Fiat, araç ile sürücüyü birbirine bağlayan Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasıyla ticari araçlar dünyasında da müşteri deneyimini ayrıcalıklı bir boyuta taşıyor. Uygulama Egea Ailesi’nden sonra şimdi Fiat Doblo ve Fiorino modellerinde de tercih edilebiliyor. Fiat Yol Arkadaşım Connect ile uzaktan aracın kapı ve bagaj kilitlerini açma-kapama, lastik basınçlarını, yakıt ve akü durumunu, geçmiş servis işlemlerini takip edebilme ve online servis randevusu alabilme ile aracın park konumunu ve sürüş detaylarını görebilme, hız ve mesafe limiti belirleyerek bildirim alabilme, acil yol yardım ile ambulans hizmeti alabilme gibi birçok faydalı fonksiyona sahip olunuyor. Kurumsal müşteriler de Fiat Yol Arkadaşım Connect uygulamasından faydalanabiliyor; birden fazla araç ekleme özelliği sayesinde araçlar tek bir platformdan yönetilebiliyor.

Dünyanın SUV tercihi

Haberin Devamı

UYGULAMA MAĞAZALARINDA

Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, Apple Store ve Google Play Store’dan indirilebilen ‘Fiat Yol Arkadaşım Connect’ uygulamasının yolarkadasim.fiat.com.tr web sitesi üzerinden de erişime Altan Aytaç açık olacağını söyledi.

AUDI İLK SIRADA

Dünyanın SUV tercihi

Audi'nin Almanya'daki merkez şirketi tarafından büyük pazarlarda yapılan ve Premium segmentte Audi’nin rakiplerinin de yer aldığı Yetkili Servis Memnuniyet Araştırması 2018 (Dealer Satisfaction Survey, DSS) sonuçlandı. Audi ve rakiplerinin yetkili servislerinin garanti uygulaması, saha desteği, müşteri ilişkileri, yedek parça bilgisi ve tedariki, yetkili servis çalışanları eğitimi ve teknik bilgileri olmak üzere, tüm satış sonrası birimlerinin değerlendirildiği araştırmada, Doğuş Otomotiv Audi, en yüksek puanı alarak ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder