Hakan Çelik Elektrikli spor otomobil devrimi
HABERİ PAYLAŞ

Elektrikli spor otomobil devrimi

Osman Boyner, yüksek Amerikan teknolojisiyle üretilen, dünyanın en çevreci spor otomobili Fisker Karma’yı gelecek yılın başında Türkiye’de satışa sunacak. Çarpıcı bir tasarıma sahip olan araç, sportif zevk ve doğaya duyarlılığı bir araya getiriyor.

Önümüzdeki günlerde otomotivle ilgili konularda Osman Boyner’in adını daha sık duymaya başlayacağız. Tekstilden pil üretimine kadar farklı alanlarda faaliyetleri bulunan Boyner Sanayi Genel Müdürü Osman F. Boyner önümüzdeki 10 yılı otomotivde büyüme dönemi ilan etti.

Haberin Devamı

Ticari araçtan kitlesel binek otomobillere, elektrikli otomobillerden çevreci spor araçlara kadar farklı sınıflardan modellerle ilgilenen Osman Boyner, Çinli BYD ile başlattığı işbirliğini diğer bir cephede, Amerikan Fisker firmasıyla da çeşitlendiriyor. Dünyanın en tanınmış işadamlarından Warren Buffett’ın ortak olduğu Çinli BYD ile Türkiye’de elektrik otomobil üretmek için anlaşma imzalayan Boyner Sanayi, dünyanın en süratli elektrikli otomobilini üreten Amerikan Fisker’in de Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Romanya ve Bulgaristan distribütörlüğünü aldı.

Fisker’le anlaşmayı imzalayan Boyner Sanayi, 201 kilometre hıza ulaşan Karma’yı 2010’un son çeyreğinde Türkiye’da satışa sunacak. Gelişmiş bir elektrik sisteminin yanı sıra benzinli motora da sahip olan ve böylece hibrid teknolojiyi spor otomobiller dünyasına taşıyan Karma’nın Avrupa satış fiyatı 80 bin euro civarında olacak. Vergiler nedeniyle bu fiyat Türkiye’de biraz daha yüksek olacak. Karma’nın Türkiye’de satışa çıkmasının ardından 2012 yılında da Fisker’in yeni modeli Nina ithal edilecek.

Komşularda da Boyner imzası

Osman F. Boyner, 2009 sonbaharında Amerikan Fisker’in Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Romanya ve Bulgaristan temsilciliği için anlaşma imzaladığını açıkladı. Boyner, şunları söyledi: “Biz tüm dünyada elektrikli otomobil konusunda ortaklar arıyorduk. Çinli BYD bizi hem otomotiv sektörüne sokacak hem de hayalimizdeki elektrikli otomobil üretimini gerçekleştirmemizi sağlayacaktı. Ancak Çinli firmanın lüks ve spor otomobil modelleri yoktu. Biz de bu konuda dünyada tek olan Amerikan Fisker’le temasa geçtik. Geçtiğimiz yıl dünyanın ilk lüks elektrikli aracı Karma’yı üreten firma, bu alanda çok başarılı çalışmalar yapıyor...”

Haberin Devamı

Volvo’nun büyük kozu

İsveçli üretici Volvo’nun Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilediği yeni S60 modeli şık tasarımıyla otomobil severleri baştan çıkarmaya hazırlanıyor. Volvo’nun öncülük ettiği güvenlik sistemlerinin en üst seviyede kullanıldığı otomobil, bu yılın sonlarına doğru Türkiye’ye ithal edilecek. 1.6 litreden başlayan ve daha fazla performans isteyenler için 2.0 litrenin üzerine çıkan zengin motor yelpazesiyle gelecek olan araçlar, rakipleri karşısında da önemli fiyat avantajına sahip olacak.

Volkswagen Formula 1 pistine çağırıyor

Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, Formula 1 pistinde 40 günlük kullanım hakkı satın aldıklarını açıkladı. Vedat Uygun, şu ana kadar Scirocco gibi performanslı Volkswagen modellerini satın alan müşterilerine pistte ücretsiz eğitim vereceklerini ve kendi otomobilleriyle sürüş imkanı sağlayacaklarını söyledi. Vedat Uygun, “Biz kitlelere yönelik başarılı bir marka olmamızın yanı sıra sportif modellerimizle de iddialıyız. İstiyoruz ki müşterilerimiz bizden satın aldıkları otomobilleri böyle farklı bir pist ortamında da kullanabilsinler” diye konuştu. Vedat Uygun, söz konusu etkinliğin Scirocco ya da Golf ve Polo gibi araçların performanslı modellerini satın almış olan müşterilere açık olduğunu söyledi. Uygun performanslı otomobili olmayan ancak bu tip araçları satın almak veya test etmek isteyenlere ise kendilerinin pist ortamında araç sağlayacaklarını ve otomobilseverlerin hız tutkusuna cevap vereceklerini söyledi. Volkswagen’in Formula 1 pistinde düzenleyeceği birer saatlik ücretsiz pist sürüşleri nisan ayının sonlarına doğru başlayacak. Bu arada Avrupa’da 25 Nisan tarihinde başlayacak olan Scirocco Cup’ta Volkswagen Türkiye’yi ünlü yarışçı Berke Bayındır temsil edecek.

Haberin Devamı

Peugeot ‘5 by’ ile iddialı geliyor

Peugeot bu yıl 200’üncü yaşını kutluyor. Otomotivden önce farklı endüstriyel tasarımlarla var olan marka, bugün Fransa’nın en ileri teknolojilerini kullanan üreticiler arasında. Çağın öncü tasarımlarının temsilcisi olan Peugeot bundan böyle ‘Motion ve Emotion’ (Hareket ve Duygu) sloganını öne çıkaracak. Peugeot, 2015 yılına kadar dünya markalar sıralamasında 3 basamak birden yükselmeyi hedefliyor. Peugeot’nun Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterdiği yeni sedan konsepti ‘5 by Peugeot’, markanın bu hedefe ulaşma yolunda önemli adımlardan biri olacak. Cenevre Fuarı’nda 28 yeni otomobille birlikte sergilenen ‘5 by Peugeot’, Fransız üreticinin sedan pazarına şık ve dinamik cevabı olarak iddiasını ortaya koyacak.

Renault Wind bu yaz yola çıkıyor

Cenevre Otomobil Fuarı’nda Türkiye’de üretilecek olan Fluence Zero Emission ve Megane Coupe Cabrio gibi modellerle birlikte sergilenen Renault Wind baştan sona yeni bir araç. Sportif ve dinamik bir cabrio otomobil olan Wind, otomobil dünyasında kendi rüzgarını yaratmayı hedefliyor. 3.83 metre uzunluğunda 2 kişilik bir otomobil olan Renault Wind bu yaz Avrupa’da satışa çıkacak. Küçük görünümüne karşın geniş bagaj hacmiyle dikkati çeken otomobil, farklı kesimlerden müşterilerin beğenilerine seslenmeyi amaçlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder