Hakan Çelik Geleceğe bakalım
HABERİ PAYLAŞ

Geleceğe bakalım

Seçimler geride kaldı, şimdi sonuçları masaya yatırma zamanı. Nerede hata yapıldı, nasıl daha iyi sonuç alınabilirdi, halk hangi mesajı verdi?

Bu soruların doğru yanıtını bulan ve etkili çözüm üreten parti ve adaylar bir sonraki seçime çok daha avantajlı girecek. Türk seçmenindeki “güçlü ve karizmatik lider” arayışı sürüyor. Diğer taraftan yeni söylemler, mizah dili, samimiyet ve cesur çıkışlar karşılığını buluyor.

Türkiye’nin yeni hikâyelere ve umutlara ihtiyacı var. Seçmen artık bunları duymak istiyor.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girdiği bütün seçimlerden zaferle çıkmasına karşın AK Parti’nin eski performansından uzaklaşması iktidar çevrelerinde en fazla tartışılan konu durumunda. Erdoğan sandıktan çıkan mesajı aldıklarını ve gereğini yapacaklarını açıkladı. Erdoğan’ın miting meydanlarını, sokağın nabzını ne kadar iyi tuttuğuna şüphe yok ancak AK Parti kadrolarında uzun iktidar yorgunluğunun etkileri hissediliyor.

Aslına bakılırsa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte değişecek dengeler AK Parti için de bir tazelenme fırsatı verebilir. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sürpriz bazı isimleri bakan olarak görevlendirerek kamuoyunu ve teşkilatlarını daha rekabetçi bir düzleme taşıyabilir.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bu kampanya döneminde çok çalıştı, iyi bir performans ortaya koydu.

CHP’lilerin uzun süredir dile getirdikleri “Neden bizim liderlerimiz de halka böyle dokunmayı başaramıyor” serzenişine yanıt verdi ve kamuoyuyla güçlü bir diyalog yakaladı. Her şeye rağmen İnce’nin ikinci tura kalamaması ve seçilme şansını kaybetmesi, Erdoğan’ın başarısının yakalanamadığını gösteriyor.

Sonuç ne olursa olsun CHP’de artık bir Muharrem İnce gerçeği var. İnce bugünkü kararlılığı ve enerjisiyle partiyi dönüştürebilirse gelecek seçimlerde daha farklı sonuçlar alabilir.

İYİ Parti’nin ilk katıldığı seçimde TBMM’ye girme başarısı göstermesi önemli; ancak Meral Akşener cephesinde “Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylar neden bu kadar düşük geldi?” sorusuna yanıt aranıyor. Aynı şey Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu için de geçerli. İttifak görüşmelerinin başında kilit isim izlenimi uyandıran hatta bu role kendisini iyice kaptıran Karamollaoğlu tahminlerin çok altında kaldı.

Haberin Devamı

Yeni dönemde en fazla merak ettiğim şey, HDP’nin ne yapacağı. Bir önceki dönemin tekrarı niteliğinde gelişmeler olur ve meydan yine bölücü terör örgütü PKK’ya kalırsa işte o zaman çok yazık olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder