Hakan Çelik Gelecek Paris'te sergilendi
HABERİ PAYLAŞ

Gelecek Paris'te sergilendi

Renault konsept otomobilleri, ‘show car’ modelleri ve markanın yeni dönemini yansıtan yeni seri üretim modelleriyle 89’uncu Paris Otomobil Fuarı’nda yer aldı.

Marka, 4EVER Trophy, R5 TURBO 3E ve yeni Kangoo E-Tech yüzde 100 Elektrikli modellerinin dünya çapındaki ilk tanıtımlarını fuarda gerçekleştirdi. Renault en yeni C segment SUV modeli Austral’i de otomobil severlerle ilk kez buluşturdu.

Mais AŞ Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Türkiye’de 2023 yılının ilk yarısında satışa sunmayı planladığımız yeni Renault Austral ve Megane E-Tech yüzde 100 Elektrikli modelleriyle, Renault’nun C segmentindeki büyük atağını biz de ülkemizde sürdüreceğiz. Merakla beklenen ve tarihinde ilk kez E-Tech yüzde 100 Elektrikli versiyonuyla sunulan Renault Kangoo E-Tech yüzde 100 Elektrikli modelini de 2023’ün ilk yarısında Türkiye’de kullanıcılarımızla buluşturmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Gelecek Pariste sergilendi

YÜZDE 100 ELEKTRİKLİ

Paris’te bir açıklama yapan Renault CEO’su Luca De Meo, otomobil tutkusuna güçlü bir destek vermek için bu yıl da fuara bütün enerjileriyle katıldıklarını anlattı ve 4EVER Trophy’yi tanıttı. Renault, üretimi sona erdikten otuz yıl sonra ikonik Renault 4’ün güncel elektrikli bir versiyonu olan 4EVER Trophy’i Paris Otomobil Fuarı’nda sergiliyor. 4EVER Trophy, 2025’te pazara sunulması planlanan, geleceğin yüzde 100 elektrikli B-SUV modelinin habercisi olarak öne çıkıyor.

Gelecek Pariste sergilendi

AUSTRAL VE YENİ E-TECH

Renault’nun iddialı yeni modeli Austral, 32 adet sürüş destek sistemi (ADAS) ile multi-sense ayarları ve Renault’nun üçüncü nesil dört tekerlekten yönlendirme sistemi 4Control Advanced ile ileri teknolojileri bir arada sunuyor.

Austral, aynı zamanda iki benzinli 48V veya 12V yarı hybrid motor seçenekleri de sunuyor.

Gelecek Pariste sergilendi

Renault, 17-23 Ekim tarihleri arasında Porte de Versailles’de ‘revolution is on’ temasıyla gerçekleşen 89. Paris Otomobil Fuarı’nda yerini aldı.
Fuarda, yeni prototipleri, R5 Turbo 3E gibi show modellerini ve seri araçları bir arada tanıttı, inovasyona ne düzeyde odaklandığını gösterdi.

Renault Grubu bünyesinde hızla büyüyen Dacia markası da yeni manifesto konsept otomobilini ilk kez Paris’te gösterdi. Duster, ilk kez bir özel seri versiyonuyla da dikkatleri üzerine çekerken. markanın ilk Hybrid 140 motoru da tanıtıldı. Dacia, kısa bir süre önce yeni marka kimliğini benimseyerek tarihinde tamamen yeni bir sayfa açmış, yeni logosunu lanse etmişti.

Haberin Devamı

GÜVENLİKTE ÇIĞIR AÇIYOR

İsveçli premium otomobil üreticisi Volvo, üst segmentteki XC 90 modelini baştan sona yeniliyor. EX 90 adındaki yeni elektrikli aracın 9 Kasım günü dünya sahnesine çıkması bekleniyor. Volvo Cars CEO’su Jim Rowan 100 yıllık bilgi birikimlerini bu araca yansıtacaklarını duyurdu.

Rowan, yeni otomobilin makine öğrenmesi sayesinde yeni bilgileri analiz ederek her geçen gün daha da güvenli hale geleceğini ifade etti.

Gelecek Pariste sergilendi

Yeni Volvo EX 90’ın bilgisayarda ‘render’ alınmış tahmini görüntüsü.

EX 90 ile kalite, güvenlik ve inovasyon mirasını geleceğe taşıyacakların söyledi. Modern platform ile uyumla çalışacak yazılımlar, kameralar, radarlar ve LİDAR gibi son teknoloji sensörler bu güvenlik seviyesinin temel parametrelerini oluşturacak.

Haberin Devamı

Yeni teknolojilerin can kaybıyla sonuçlanabilecek kazaları yüzde 20, tüm kazaları ise yüzde 9 oranında azaltması hedefleniyor. Araç sürücünün bütün hallerini izliyor ve güvenlik riski oluşturacak sıra dışı bir durum görürse uygun şekilde müdahale ediyor.

Gelecek Pariste sergilendi

O BİLE ELEKTRİKLENDİ

Dünyada lüks otomobillerin, güç ve gösterişin zirvesi olarak kabul edilen Rolls Royce tamamen elektrikli ilk otomobili Spectre’ı tanıttı.

Rolls-Royce Motor Cars Ceo’su Torsten Müller-Ötvös, açıklamasında, Spectre’ın ilk olduğunu, benzinli modellerin aşamalı olarak kaldırılacağını ve 2030 yılından sonra Rolls-Royce Motor Cars’ın sadece elektrikli otomobill üreteceğinin bilgisini verdi.

Gelecek Pariste sergilendi

Yeni Spectre’ın ilk sahiplerine 2023 yılının sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Spectre fiyatlandırmasının Cullinan ile Phantom arasında konumlandırılması bekleniyor. 0.25’lik bir sürtünme katsayısına sahip Spectre, Rolls-Royce’un aerodinamik açıdan en verimli otomobili olduğunu gosteriyor. Yeni model için yaklaşık 2.5 milyon kilometreye ulaşan bir test programı uygulanmış.

Araç viraj alırken 18 sensör tarafından izleniyor. Spectre’ın tamamen elektrikli 520 kilometre menzile sahip olması bekleniyor. WLTP ve 430kW güç aktarma sisteminden 900Nm tork sunan aracın 0’dan 100 kilometreye 4.5 saniyede ulaşması bekleniyor. Uzunluğu 5.4 metre, dönüş çapı 12.7 metre olan aracın ağırlığı 3 ton.

TARIMI GELECEĞE HAZIRLIYOR

Türkiye’nin tarım mekanizasyonundaki lider kuruluşlarından ve otomotiv sektöründeki ilk üretici durumundaki TürkTraktör, tarımın ve çiftçinin dönüşümünü desteklemeye devam ediyor.

Yüzde 90’ın üzerinde yerlilik oranıyla yılda 50 bin adete yakın ileri teknoloji ürünü traktörü toprakla buluşturan TürkTraktör, geçtiğimiz yıl sonunda 1 milyonuncu aracını banttan indirdi.

Gelecek Pariste sergilendi

Türk Traktör, yüzde 90’ı aşan yerlilik oranlarıyla New Holland ve CASE IH markalarını Ankara ve Sakarya’daki fabrikalarında üretiyor. Türkiye’nin traktör üretiminin yüzde 68’ini, toplam ihracatının da yüzde 88’ini tek başına gerçekleştiriyor.

Aydın’da Tanman Çiftliği’nde basın mensuplarıyla hasat deneyiminde bir araya gelen TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, ilk traktörü 1955’te ürettiklerini, 500 bininci traktörün ise 2007’de banttan indirildiğini söyledi.

Bugün Türkiye’de halihazırda kullanılan traktör parkının 1 milyon 300 bin civarında olduğunu düşünürsek TürkTraktör olarak 1 milyoncu üretim adetine ulaşmanın çok önemli bir kilometre taşı olduğunu görebiliriz” dedi. TürkTraktör, New Holland Tdd ve CASE IH JX özel serilerinin dünyadaki tek tasarım merkezi; utility light serisi traktörlerin dünyadaki ana üretim üssü ve 66 serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi konumunda. Dijitalleşme alanında da önemli adımlar atan üretici, ‘tarlam cepte’ uygulaması ve TürkTraktör Drone markası ile ilaçlama hizmeti veriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder