Hakan Çelik Her bütçeye göre seyahat önerileri
HABERİ PAYLAŞ

Her bütçeye göre seyahat önerileri

Milletçe çok çalışıyoruz, ortalama mesai sürelerimiz de Avrupalılara göre hayli uzun. Deprem trajedisi, seçimler ve ağır gündem herkesi yordu ve stres altında bıraktı. Bayram tatilleri biraz soluklanmak için bir fırsat oluyor.

Yükselen kur seviyesi ve buna bağlı ulaşım, konaklama maliyetleri nedeniyle ailece bir yere gitmek kolay değil. Ancak iyi planlama ve araştırmayla görece ekonomik seçenekler yakalamak mümkün. Bunun en etkili yolu da olabildiğince erken karar vermek ve planlamaktan geçiyor.

Bütün bu konuları ve akıllı seçim yapmanın nasıl bir fark yaratacağını, Türkiye’nin en başarılı seyahat yazarı ve turizm rehberi Saffet Emre Tonguç ile konuştuk. Tarihçi ve aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yazarı olan Tonguç, bayramlarda takip edilebilecek seyahat rotaları için önerilerini paylaştı.

Haberin Devamı

Türklerin yurtdışı tatili için en çok Paris, Roma, Barcelona ve Amsterdam’ı tercih ettiğini söyleyen Tonguç, Türk vatandaşları için vizesiz gidilebilecek popüler seyahat rotalarını da paylaştı. “Vizesiz gidilebilecek 60’a yakın ülke var. Tiflis ve Batum’a bakılabilir. Batum’a kimlik kartı ile gidebilirsiniz. En popüler turlardan bir tanesi de Ürdün. Petra, Amman ve Ölü Deniz çok keyifli lokasyonlar. Keza Mısır da kapıda vize alınabildiği için düşünülebilir. Balkan ülkeleri, Kosova ve Makedonya, o coğrafyada yine Karadağ’ı tatil için önerebilirim” dedi.

Her bütçeye göre seyahat önerileri

Bu sene bayram tatili için İzlanda’da olduğunu söyleyen Tonguç, “Yurtdışında Schengen vizesi olanlar ekonomik bir tatil için Malta’yı düşünebilir. Portekiz, Avrupa’ya göre daha az maliyeti açısından uygun olabilir. Yurtiçinde yapılmak istenen tatil için ise Karadeniz’i öneririm. Yaylaları ziyaret için şu sıralar ideal’’ şeklinde önerilerini paylaştı.

Bugüne kadar başta Oyuncu Michael Douglas, Robert Redford, Matthew McConaughey, TV Programcısı Oprah Winfrey, Dr. Mehmet Öz, Eski ABD Dışişleri Bakanları Madeleine Albright, Colin Powell olmak üzere 150’den fazla yabancı ünlü turisti gezdirdiğini belirten Saffet Emre Tonguç, “İstanbul’a geldiklerinde beklentilerinden fazlasını buluyorlar, ben de onlara 8 bin 500 yıllık tarihe sahip, dünyada üç imparatorluğa başkentlik etmiş tek şehir olduğunu ve bin yıl boyunca dünyanın en büyük kilisesi bayrağını taşımış Ayasofya’yı anlatıyorum. Ayasofya tarihteki Aziz Petrus ve St. Peter gibi önemli yapıların hepsinin büyüğü, orasının bambaşka, büyülü bir enerjisi var” dedi.

Haberin Devamı

Saffet Emre Tonguç ile gerçekleştirdiğimiz sohbetin uzun versiyonunu Hepsiburada’nın YouTube kanalında izleyebilirsiniz.

Her bütçeye göre seyahat önerileri

DÜZCE’YE GİDİLİR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir videoda, henüz tatil planı yapmamış olanları, zaman veya bütçe nedeniyle daha uzak noktalara gidemeyenleri Düzce’ye davet etti.

İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında yer alan bölge tarihî dokusu, ziyaret noktalarının ve doğal güzelliklerinin çeşitliliği ile keşfedilmeyi bekleyen çok önemli bir destinasyon. Bayram sonrasında, ilk fırsatta ben de ziyaret etmek ve izlenimlerimi bu köşede paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder