Hakan Çelik Her türlü teröre karşı birlik olma zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Her türlü teröre karşı birlik olma zamanı

Terör bir kez daha ülkemizi vurdu. Milli İstihbarat Teşkilatı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet birimlerinin düzenledikleri operasyonlarla son dönemde terörle mücadelede elde edilen başarılara karşın terörün karanlık yüzü, Türkiye’nin kalbi diyebileceğimiz hedeflerden birine daha saldırdı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilerim. Saldırının yaşandığı bölgeye, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne gittim.

Beyoğlu Belediyesi zabıtasından bir kadın görevli, isteyenlere vermek üzere elinde çiçeklerle bekliyordu. Bir zemin üzerindeki patlama noktası çiçekler ve kalplerle doluydu. Saldırıdan birkaç gün önce yine buradaydım. Cıvıl cıvıldı her yer. Restoranlar ve mağazalar turistlerle doluydu. Çevredeki otellerde yer bulunmadığını biliyorum. AirBNB’ye kiralık olarak verilen şık apartmanlar, resim galerileri, konsolosluk ve kültür merkezleriyle Beyoğlu, Paris ve Londra’nın tarihi mekânlarıyla yarışacak bir kimliğe bürünmüştü.

Haberin Devamı

Tıpkı eskiden olduğu gibi. Fakat terör hep böyledir. İnsanların günlük hayatlarına en fazla döndükleri, hareketli ve dinamik oldukları zamanları seçer. Teröristler geçmişte de İstanbul’un en işlek noktalarını hedef almışlardı. Neve Şalom Sinagogu’na yönelik saldırıda çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Birleşik Krallık Başkonsolosluğu’na yakın bir yerde patlayan bombalar, iyi dostum Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Roger Short’un hayatını yitirmesine neden oldu.

Aynı şekilde, isminin Ahlam Albashir olduğu açıklanan kadın saldırgan, güzelim caddeyi kana buladı. Alçakça terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralının tedavileri çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Her türlü teröre karşı birlik olma zamanı

Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırıyı gerçekleştiren kadının Suriye vatandaşı olduğunu ve PKK-YPG terör örgütü ile bağlantısının bulunduğunu açıkladı. Başka gözaltına alınan isimler de var. Onların örgüt bağlantıları, bu saldırıda olası rolleri hakkında detaylı açıklamalar bekleniyor. Terör saldırıları ne kadar trajik ve travmatik olursa olsun yaralarımızı sarmayı başarıyoruz. El ele verdiğimizde Türkiye’nin karşısında hiçbir terör örgütü duramaz.

Haberin Devamı

Bölgemizin tam bir cendere içinde bulunması; İran, Irak, Suriye, Kafkaslar, Rusya-Ukrayna ve Balkanlar gibi coğrafyaların müthiş bir istikrarsızlığa sürüklenmesi Türkiye’yi kötü etkiliyor. Bu kadar sıkıntılı ve zor bir bölgede her şeye rağmen hikâye yaratmayı başaran bir ülkeyiz. Diğer taraftan buna benzer terör eylemlerinin meydana gelmemesi için sınır güvenliği, istihbarat ve önleyici adımlar dahil bir dizi değerlendirmenin yapılacağını umuyorum.

İstiklal Caddesi’nde dün olay yerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile görüştüm. Bu sırada Başkan Yıldız’a İstiklal Caddesi’ndeki bank tartışması soruldu. “Bugün bu konuyu konuşma günü değil, birlik ve beraberlik günü. İstiklal’i bayraklarla donattık.

Gereken açıklamayı vakti gelince konuşalım” dedi. Başkan Yıldız’a katılıyorum. Şimdi beraber olma, ele ele verme zamanıdır. Aksaklıkları, sorunları, bu süreçte nelerin iyileştirilmesi gerektiğini oturup birlikte konuşalım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder