Hakan Çelik Herkes kaliteli görüntü arayışında
HABERİ PAYLAŞ

Herkes kaliteli görüntü arayışında

Kaliteli bir ses ve görüntü, iletişimden sanata, hatta güvenliğe kadar hayatın birçok alanı için çok kritik nitelikte. Günümüzde cep telefonları, fotoğraf ve video kalitesinde gerçek bir devrim yaşatıyor. Kolay taşınabilen kompakt ürünlerin yaygınlaşması, vatandaş gazeteciliği denen kavramın daha fazla ilgi görmesini sağlıyor. Instagram, TikTok, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformları teknolojik donanım ihtiyacının büyümesinin yolunu açtı.

Afetler, kazalar, sıra dışı olaylar veya anlık olarak yakalanabilecek hadiseleri görüntülerken kaliteli bir lens ve hızlı işlemcinin rolü büyük. Eğitim, eğlence veya profesyonel gereksinimler ne olursa olsun sonuçta herkesin bir görüntüleme cihazına ihtiyacı oluyor. Bir süre önce Dubai’de görüşme imkânı bulduğum Canon Ortadoğu ve Türkiye Bölge Direktörü Subbu Hariharan her yıl 1 trilyon fotoğraf çekildiğini, gelişmiş kamera özelliklerine sahip akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasını rekabette tehdit olarak görmediklerini söylemişti. “Sonuçta insanların sosyal medyanın da yardımıyla daha fazla fotoğraf ve video çekmesi profesyonel ürünlere olan ilgiyi artırıyor” demişti.

Haberin Devamı

Herkes kaliteli görüntü arayışında

Ben televizyon yayınlarımda bile iPhone 14 Pro Max’tan yararlanıyorum. Sahip olduğum Sony ZV-1 ise lensi çok iyi olmasına karşın pil ömrünün aşırı kısa olması nedeniyle çok pratik gelmiyor. Alman Leica ve İsveçli Handelsblatt yüksek bütçeleri göze alabilen, fotoğrafçılığı aynı zamanda şık ve kült bir obje ile tamamlamak isteyenler için önemli markalar olmaya devam ediyor.

Temelleri 1937 yılında atılan Canon, kameraların ötesinde sağlık taramalarında kullanılan gelişmiş teknolojik cihazları da üretiyor. Canon’un, fotoğraf ve sinematografi profesyonellerini yenilikçi çözümlerle buluşturmayı hedefleyen “Sınırların Ötesine Geçin (See No Limit)” özel etkinlik serisine ben de davetliydim. Uzaktan stüdyo, baskı çözümleri ve yeni teknolojileri konuştuk.

Canon Orta Doğu ve Türkiye B2C Pazarlama Direktörü Bengü Topçu’nun paylaştığı verilere göre 50 milyonun üzerinde Youtube kanalı, 2.5 milyar YouTube kullanıcısı var; dakikada 500 saatlik video indiriliyor. 2020 yılında home studiolar yüzde 80 büyümüş. Etkinlikte PTZ kameraları, EOS R serisi, yeni nesil XA serisi ürünleri ve baskı alanında ise image PROGRAF PRO-1000 ürününü inceledim. Uzaktan stüdyo, CR-N500, XF605 ve EOS C300 Mark III model kameraları tek bir merkezden yöneterek kaliteli video çözümleri sunuyor. Giderek daha fazla ilgi gören aynasız fotoğraf makineleri alanında ise türünün ilk örneği olan hibrit EOS R5 C’nin yanı sıra EOS R7, EOS R10 ve serinin en üst modeli EOS R3’ü inceledim.

Haberin Devamı

GENÇLERE DESTEK

Canon, 2015’ten bu yana gerçekleştirdiği bu program aracılığıyla genç yeteneklerin öğrenme ve büyümeleri için gerekli olan eğitim ve donanıma erişimini sağlıyor. 7 yılda Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da 50’den fazla sivil toplum kuruluşu ile maddi imkânları yeterli olmayan 4 bin500’den fazla gence sınırsız yaratıcılık fırsatı sunulmuş. Program bu yıl Türkiye’de ilk kez TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Canon Gençlik Programı hakkında detaylı bilgi için şu link incelenebilir: https://www.canon.com.tr/ sustainability/empowering-young-people

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder