Hakan Çelik Koşar adımlarla geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Koşar adımlarla geliyor

Renault markası, ‘Renaulution’ adı verilen yenilenme ve otomotiv devrimi planı kapsamında ‘Uluslararası 2027 Stratejisini’ tanıttı. Renault, 2027 yılına kadar markayı en fazla değer yaratan segmentlerde konumlandırmak için C ve D segmentlerinden beş araçla birlikte, uluslararası pazarda sekiz yeni modeli piyasaya sürmek için 3 milyar Euro yatırım yapacak. Renault, 2027 yılına kadar elektrikli veya hibrit versiyondaki her üç araçtan birini satmayı hedefliyor. Bu ürün atağı, müşteriler için değer yaratan ve markanın daha rekabetçi olmasını sağlayacak iki platformla gerçekleştirilecek:

Haberin Devamı

Latin Amerika, Kuzey Afrika, Türkiye ve Hindistan olmak üzere dört farklı konumda, ultra esnek ve çoklu enerjiye sahip yeni bir Renault Group modüler platformu.

Geely ortaklığında ise Güney Kore merkezli, D ve E segmentlerine özel bir Kompakt Modüler Mimari (CMA) platformu.

Koşar adımlarla geliyor

BİRİM BAŞINA GELİR İKİ KATINA ÇIKACAK

Renault, 2027 yılına kadar uluslararası pazarda satılan birim başına net geliri 2019’a kıyasla iki katına çıkarmayı hedefliyor. Markanın ilk on pazar sıralamasında Brezilya (2.), Türkiye (4.), Hindistan (5.) yer alıyor. Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive, “Ürün yenileme stratejimiz Avrupa’da meyvelerini verirken, markayı daha global ve daha kârlı hale getireceğiz” dedi.

Koşar adımlarla geliyor

Brezilya’da Renault CEO’su Cambolive’in gerçekleştirdiği lansman etkinliğine MAİS Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş da katıldı. Renault, satışlarının yüzde 43’ü uluslararası pazarlarda gerçekleşen ve 2022’de toplam 634 bin 124 adetle dünya çapında en çok araç satan Fransız otomotiv markası konumunda.

İDDİALI BİR FİYATLA TÜRKİYE PAZARINDA

Elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), Türkiye’deki ilk modeli olan BYD ATTO 3’ü yollara çıkardı. C SUV segmentindeki araç, en üst donanıma sahip versiyonu olan Design paketiyle 1 milyon 590 bin TL fiyatla satışa sunuldu. ATTO 3’ün Blade Batarya teknolojisi 204 PS güç ve 310 Nm tork sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniye ile gerçekleştirerek segmentindeki en hızlı tek motorlu elektrikli SUV olarak öne çıkıyor. WLTP ölçümlerine göre ortalama 420 km menzil sunan Araç DC şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 29 dakikada şarj edilebiliyor.

Haberin Devamı

Koşar adımlarla geliyor

YÜZDE 20 İNDİRİM

BYD sahipleri 31 Ocak 2024 tarihine kadar Eşarj istasyonlarında yüzde 20 indirimden faydalanacaklar. VTOL teknolojisi ve ATTO 3’te sunulan standart şarj kablosuyla kullanıcılar elektrikli aletlere sorunsuz bir şekilde güç verebiliyor. Araç bu sayede outdoor aktivitelere çok uygun hale geliyor. BYD ATTO 3, 4.445 mm uzunluğa, 2.050 mm genişliğe, 1.615 mm yüksekliğe ve 2.720 mm aks aralığına sahip. Bagaj hacmi 440 litre. BYD ATTO 3 modelinde, geleneksel anahtarın yerini alan NFC Kart da, standart olarak sunuluyor.

Koşar adımlarla geliyor

SÜRÜŞ İZLENİMLERİM

ATTO 3’ü şaşırtıcı derecede iyi buldum. BYD’nin ulaştığı seviye Çin markalarının ne kadar başarılı hale geldiklerinin de bir göstergesi. Kabin yenilikçi ve eğlenceli, tasarım modern. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan BYD ATTO 3’te 7 hava yastığı bulunuyor. Ayrıca Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Otomatik Acil Durum Frenleme Sistemi, Arka Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Değiştirme Asistanı, Trafik İşareti Tanıma Özelliği, Akıllı Hız Sınırı Kontrolü gibi birçok özellik yer alıyor.

Haberin Devamı

GELECEĞİN FABRİKASI

Ford Otosan, inovatif çözümlerle yeniden tasarladığı Yeniköy Fabrikası’nı tanıttı. 2021’de duyurulan 2 milyar Euro’luk, Türkiye’nin en büyük otomotiv yatırımının bir parçası olan Yeniköy Fabrikası, operasyonel mükemmellik, akıllı fabrika uygulamaları ve sürdürülebilirlik alanında yeni kriterler belirliyor. Fabrikada gelişmiş robotik, yüksek otomasyon seviyeleri, veri analitiği, yapay zeka ile yönlendirilen uçtan uca yönetim, çok katlı atölyeler ve gürültüyü azaltan montaj hatları yer alıyor. Ayrıca Yeniköy, fotovoltaik cam duvarlar ve güneş takip sistemleri gibi teknolojilerle enerji verimliliği ve karbon nötr olma yolunda önemli adımlar atarak sürdürülebilirlik standartlarını yeniden tanımlıyor. Fabrikada Ford Transit Custom’ın yanı sıra Volkswagen’in bir tonluk ticari aracı da üretilecek.

Koşar adımlarla geliyor

Fabrikanın açılış törenine Koç Ailesi ve Ford yöneticilerinin yanında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da katıldı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder