Hakan Çelik Mantıklı bir otomobil
HABERİ PAYLAŞ

Mantıklı bir otomobil

Türkiye pazarındaki elektrikli otomobil atağını Mokka-e ile başlatan Opel, sürüş keyfiyle öne çıkan elektrikli Corsa modeli ile bu alandaki iddiasını ortaya koyuyor. Corsa-e, 839 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla aralık ayı itibarıyla sınırlı sayıda ön satışa sunuldu.

Lansmana özel olarak yeni model, Opel Türkiye’nin 17 farklı bayisinde, 1 yıllık EUREKO kasko desteğiyle, 120 bin TL için; 12 ay yüzde 0 faiz finansman kampanyası ve 1 yıllık Eşarj bakiye kampanyası ile satışa çıkıyor. Buna ek olarak; Opel Corsa-e’de 8 yıl/160.000 km batarya garantisi de standart. Altıncı nesil Corsa’nın tamamen elektrikli versiyonu, 136 beygir gücünde bir motora sahip ve kullanıcısına 350 km’ye ulaşan menzil sunabiliyor.

Haberin Devamı

Mantıklı bir otomobil

0-100 km/s hızlanmasını 8.1 saniyede tamamlayan Corsa-e’deki 50 kWh kapasiteli batarya, 30 dakikada yüzde 80’e kadar hızlı şarj edilebiliyor. Duvar tipi şarj istasyonu yüksek hızlı şarj veya kablo ile ev tipi priz olmak üzere tüm şarj çözümleri ile destekleniyor. İlk olarak Auto Bild okuyucuları tarafından küçük otomobil kategorisinde ‘Yılın Şirket Aracı’ seçilen Opel Corsa, devam eden süreçte “Avrupa’da Yılın Satın Alınması En Mantıklı Otomobili” AUTOBEST 2020 Ödülü’nün, sonrasında ise Auto Bild ve Computer Bild’in okuyucu oylarıyla “2019 Bağlanabilir Otomobil Ödülü”nün sahibi oldu.

ZENGİN DONANIM

ABS, ESP, yokuşta kalkış desteği, ön, yan ve perde hava yastıkları, kör nokta uyarı sistemi, şerit koruma özelliği ile aktif şerit takip sistemi, sürücü yorgunluk tespit sistemi, trafik işareti tespit sistemi, hız limitleyici, aktif acil fren sistemi (yaya algılama özelliğiyle) ve ön çarpışma ikazı, standart güvenlik donanımları arasında.

Mantıklı bir otomobil

KARTİNG ŞAMPİYONLARI

BOM Karting Takımı, 2022 Motul Türkiye Karting Şampiyonası’nın Senior ve Master Kategorilerini şampiyon olarak tamamladı. BOM Karting Takımı’nın tüm ekip üyeleri, sporcuları ve aileleri başarılı geçen sezonunu kutlamak için Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik ve Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kocabıyık’ın ev sahipliğinde Borusan Oto İstinye’de düzenlenen özel bir gecede bir araya geldi.

Haberin Devamı

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, Borusan Otomotiv Motorsport (BOM) takımını Türkiye’de motor sporlarının desteklenmesi, geliştirilmesi, uluslararası düzeyde yetenekli gençlerin bu spora kazandırılması ve Türkiye’yi temsil etmesi amacıyla kurduklarını belirtti.

Mantıklı bir otomobil

YENİLİKLERLE GELİYOR

Hem Brüksel’de fiziksel hem de online olarak da gerçekleştirilen Kenshiki Forum’da Toyota, gövde gösterisi yaparak elektrifikasyon konusundaki güçlü rolünü pekiştirdi. Burada öne çıkan yenilikler Toyota C-HR prologue, bZ Kompakt SUV Konsepti ve yeni nesil Prius oldu. Bununla birlikte Toyota, Avrupa’da 2026 yılına kadar tam elektrikli altı bZ modeli tanıtmayı planladığını açıkladı.

Mantıklı bir otomobil

BU HAFTA SATIŞTA

SUV araçlar kategorisinde özgün bir konuma sahip olan Japon Subaru Forester ürün gamına eklenen Xclusive Black versiyonuyla Türkiye’ye geldi. Xclusive Black’te ön ızgara, ön sis farı kapakları, ön ve arka tampon alt korumaları, marşpiye korumaları, kapı çerçeveleri, ayna kapakları, tavan rayları, köpekbalığı anten, 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar ve bagaj üstü yazıları siyah renge sahip.

Haberin Devamı

Yeni versiyon bu hafta başında 1 milyon 763.013 TL satış fiyatı ile Subaru Türkiye yetkili satıcılarında yerini alıyor. Forester’da yer alan geliştirilmiş 4. nesil EyeSight sisteminde EyeSight kameraları artık ön cama entegre edilmiş durumda. Araç Türkiye’ye 2.0 litre hacminde 150 beygir gücünde motorla geliyor.

Mantıklı bir otomobil

ROBOTİK BİR GELECEK

İsviçre merkezli robotik ve makine otomasyon tedarikçisi ABB, ünlü RobotStudio programlama ve simülasyon yazılımını bulut özellikli fonksiyonlar ile geliştirdi. Yeni RobotStudio Bulut, bireylerin ve ekiplerin dünyanın herhangi bir yerinden ve herhangi bir cihaz ile robot hücre tasarımları üzerinde gerçek zamanlı olarak işbirliği yapmasına olanak tanıyor.

Otomatik sürüm kontrolü gibi yeni özellikler, ekipler arasında şeffaflığı ve üretkenliği artırıyor. Yazılımın basitleştirilmiş arayüzleri ve sezgisel navigasyonu, her beceri seviyesinden kullanıcının robotik projeler üzerinde çalışabilmesine olanak tanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder