Hakan Çelik Şampiyonlar Ligi
HABERİ PAYLAŞ

Şampiyonlar Ligi

Dünyanın en renkli ve özgün otomobil fuarı olarak kabul edilen Cenevre Motor Show kapılarını açtı. Süper spor araçların yanı sıra ekonomik hibrid ve elektrikli araçların gövde gösterisine tanık olan fuarda, Türkiye’de üretilen iki otomobilin prömiyeri de yapılıyor.

Şampıyonlar lıgı Dünyadaki otomobil fuarları arasında en köklü, en uzun soluklu ve en renkli olmasıyla tanınan Cenevre Motor Show kapılarını açtı.

Bütün üreticilere ve markalara eşit mesafede olması nedeniyle en son yeniliklerin sergilendiği en önemli merkez olan Cenevre, zengin katılımıyla bu anlamda otomotiv dünyasının ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

Üreticiler bir yanda ultra lüks modellerle diğer yandan da ekonomik ve çevreci araçlarla rekabete katılıyor.

Aralarında Land Rover, Opel, Ford, DS, Volvo, Hyundai de olan bazı markalar ise farklı pazarlama ve iletişim tercihleri nedeniyle bu yılki fuara katılmadı.

Şampiyonlar Ligi

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş

ÜLKEMİZ İÇİN DE ÖNEMLİ

Audi, Mercedes, BMW, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce, Porsche gibi lüks markaların teknoloji yarışına sahne olan fuar Türkiye için de son derece önemli. Türkiye’de üretilen en önemli modellerden olan Renault Clio’nun beşinci nesil modeli ve Fiat Tofaş Egea’nın Sport modeli ilk kez bu fuarda gösteriliyor. Adapazarı Toyota fabrikasında üretilen Corolla Sedan ve C-HR modelleri de Cenevre’de sergileniyor.

TÜRKİYE'YE DEV YATIRIM

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Fransa kökenli Renault, Avrupa ve Türkiye’de sınıfının en çok satan otomobili durumundaki Clio’nın beşinci nesil modelini Bursa’daki Oyak Fabrikası’nda 406 milyon Euro’luk ilave yatırımla üretme kararı aldı. Bursa’daki bantlardan çıkan Renault Clio’nun dünya prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapıldı. Türkiye’de geçen yıl gerileyen otomobil pazarına karşın Renault markası yüzde 18.6’lık pazar payı ile güçlü konumunu devam ettiriyor.

306 MİLYON EURO

Yeni Clio’nun satışa sunulmasıyla Renault’nun Türk ve Avrupa pazarlarındaki etkinliği daha da artacak. Cenevre Motor Show’da sorularımızı yanıtlayan Renault Avrasya Bölgesi Başkanı Nicolas Maure, Bursa’daki Oyak Renault fabrikasının ittifakın dünyadaki en önemli üretim tesislerinden biri olduğunu söyledi. Maure, yeni Clio’nun üretimi için 306 milyon Euro’luk yatırım yapılmakta olduğunu ifade etti. Kısa süre önce Bursa’da Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla gerçekleşen törende de Renault yaklaşık 100 milyon Euro’luk hibrid yatırımı açıklamıştı. Böylece Renault’nun bu entegre projeler için Türkiye’de yapacağı ilave yatırım tutarı 406 milyon Euro’ya ulaşacak. Nicolas Maure Bursa’daki tesiste Clio’nun bütün versiyonlarının üretileceğini ve buradan dünya pazarlarına satılacağını söyledi. Maure, Renault’nun elektrikli araçlara taahhüdünün sürdüğünü, dizel motorların da üretiminin devam edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi

Yeni Clio, 65 ile 130 beygir arasında değişen motor gücü ile her biri kendi sınıfında eksiksiz bir benzinli ve dizel motor ürün gamına sahip.

SINIFININ LİDERİ

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş da bugüne kadar Türkiye’de 22 bin 700 adet satıldığını, aracın yüzde 30’luk pazar payı ile segment lideri olduğunu hatırlattı. Çağdaş, yeni Clio’nun güvenlik, konfor ve teknoloji seviyesiyle sınıfın birincisi olmaya devam edeceğini söyledi. Çağdaş’ın verdiği bilgiye göre Renault 2022 yılına kadar ürün gamına 12 elektrikli model ekleyecek, bu araçların tamamı internet bağlantılı olacak. Renault tarafından geliştirilen E-tech hibrit motoru da ilk kez yeni Clio’da kullanılacak.

Haberin Devamı

Volkswagen

Şampiyonlar Ligi

Volkswagen, kompakt boyutlara ve yenilikçi teknolojilere sahip SUV modeli T-Roc’un, yüksek performanslı versiyonu ‘T-Roc R’’ı Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergiliyor. Ayrıca yenilenen Passat ve Touareg ile efsanevi Buggy’nin son versiyonu da elektrikli konsept otomobil olarak fuarda.

Şampiyonlar Ligi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Cenevre Otomobil Fuarı'nda sohbet etme imkanı bulduk. Şahenk, Doğuş Otomotiv yöneticileri Ali Bilaloğlu, Kerem Güven, Gino Bottaro, Anıl Gürsoy ile birlikte farklı markaların standlarını da ziyaret etti. Şahenk'in Türkiye'de temsil ettiği markalardan Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Lamborghini, Porsche, Bugatti ve Bentley'in Cenevre'de birçok önemli yeniliği bulunuyor.

AUDI

Şampiyonlar Ligi

Audi Cenevre’de elektrikli araç e-tron GT’nin prömiyerini yapıyor. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasının ardından, Avrupa’da ilk kez görücüye çıkan bu 4 kapılı coupe konsept otomobil, 590 beygir güç üreten iki elektrikli motoru ile 400 kilometre menzile sahip.

FIAT TOFAŞ

Şampiyonlar Ligi

Fiat Egea’nın Avrupa pazarında Tipo ismiyle satışa sunulan en sportif versiyonu fuarda sergilenen otomobiller arasında. Lansmanından bugüne Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil modeli olmaya devam eden Egea’nın, yeni versiyonu Egea Sport, daha dinamik görünüme sahip olan tamponları, 18 inçlik jantları, detaylarda kullanılan siyah kontrast renkleri ve yine siyah tonlarla bezenen iç mekânıyla ön plana çıkıyor. Fiat Egea/Tipo’nun Sport versiyonu Bursa’daki Tofaş fabrikasında üretilerek Avrupa pazarlarına ihraç edilecek olan otomobil, en dinamik Egea modeli olarak iddiasını ortaya koyuyor.

PEUGEOT

Şampiyonlar Ligi

Fransız marka, içten yanmalı motorlar dışında elektrikli versiyona sahip yeni 208 ve 508 Hybrid Sedan’dan geliştirilen Sport Engineered 508 Concept olmak üzere iki dünya tanıtımı yapıyor. Peugeot bunun dışında 3008, 508 sedan ve SW modellerinin yeni şarj edilebilir hibrit benzinli versiyonlarını da tanıtıyor.

BMW

Şampiyonlar Ligi

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW lüks segmentteki amiral gemisi yeni BMW 7 Serisi’ni ve meteor taşından üretilen parçalara sahip BMW Individual M850i Night Sky’ı otomobil severlere tanıttı. Ürün gamındaki tüm modellerinin hibrit ve tamamen elektrikli versiyonlarını hazırlayan BMW, hali hazırda dünyanın en fazla elektrikli otomobil satışını gerçekleştiren Premium marka olma iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Kısa süre önce yenilenen 3 Serisi de fuarın önemli modelleri arasında.

MERCEDES

Şampiyonlar Ligi

Mercedes, Cenevre’de 7 dünya lansmanı gerçekleştirdi. Dünyada 5 milyonun üzerinde kullanıcının tercihi olan Mercedes-Benz SUV modelleri yenilenen GLC ile güçlenmeye devam ediyor.Yenilenen GLC’de MBUX’e yer veriliyor. Fuarda ayrıca yeni Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, ilk elektrikli Premium MPV olan Concept EQV, Formula E Show Car, GLE 53 4MATIC+, GT R Roadster ve smart forease+ sergilendi.Yeni GLC ağostos ayında, CLA Coupe mayısta,A Sedan ise bu yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak.

HONDA

Şampiyonlar Ligi

Japonya’nın en önemli markalarından Honda, e Prototype,CR-V Hybrid, yeni HR-V Sport modellerini sergiliyor.

FERRARI F8 TRIBUTO

Şampiyonlar Ligi

Ferrari, yeni modelini otomotiv dünyasıyla buluşturuyor. Son üç yıldır ‘Engine of the Year’ ödülüne layık görülen 720 beygir gücündeki V8 motorla donatılan Ferrari F8 Tributo, 488 GTB’nin yerini almaya hazırlanıyor. Selefinden 50 beygir daha güçlü olan F8 Tributo, geliştirilmiş aerodinamik özellikleri ve daha hafif yapısıyla Ferrari mühendisliğinin geldiği son noktayı temsil ediyor.

TOYOTA

Şampiyonlar Ligi

Japon Toyota’nın Türkiye’de ürettiği Corolla Sedan ve CH-R modellerinin yanı sıra spor otomobili efsanesi Supra’nın 5’inci nesil modeli de sergileniyor. Bunların yanında Prius ve Aygo da Cenevre’de.

LEXUS

Şampiyonlar Ligi

Japonya’nın kalite ve dayanıklılığıyla ünlü premium markası Lexus, LC Süper Coupe’nin üstü açılan versiyonunu temsil eden LC Convertible Konsepti ve pist odaklı RC F Track Edition, ilk kez Avrupalı otomobil tutkunlarıyla buluşturuldu.

VOLVO

Şampiyonlar Ligi

İsveçli üretici Volvo bu yıl da Cenevre Fuarı’na katılmıyor. Ancak İskandinav üretici, “Vizyon 2020” hedefleri doğrultusunda üreteceği araçların hızını 180 kilometre ile sınırlayacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çekti. Volvo Cars CEO’su Håkan Samuelsson; "Otomobillerimizde ciddi yaralanma ve ölümleri sona erdirmek üzere yapmış olduğumuz araştırmalardan sorunların nedenini çok iyi biliyoruz. Hız sınırlaması kesin bir çözüm olmasa da tek bir hayat bile kurtarsa buna değer bir çözüm” açıklamasını yaptı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder