Hakan Çelik Seçime doğru
HABERİ PAYLAŞ

Seçime doğru

Türkiye’de pek çok ile gidiyorum, İstanbul’da ilçeleri geziyorum. Herkesin en fazla merak ettiği soru “İstanbul’u kim kazanacak?” Elbette Ankara, İzmir, Antalya ve diğer büyük şehirlerdeki durum da önemli ama İstanbul nüfusu, ekonomiye katkısı ve daha başka birçok parametre nedeniyle Türkiye genelinde çok belirleyici bir sonuç verecek. Bu seçime sadece İstanbul odaklı bakan seçmenler kadar ülke siyasetindeki gelişmeleri değerlendiren ve tutumlarını buna göre şekillendirecek olanlar da var.

İttifakların durumu da belirleyici faktörler arasında. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin 31 Mart seçimindeki adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin adayı Murat Kurum arasında büyük rekabet yaşanıyor. Nefes kesen yarış son günlere kadar devam edecek. Zira henüz kararını vermemiş olan seçmen kitlesinin sayısı az değil. DEM’in aday çıkarması İmamoğlu’ndan fazla bir oy götürmeyecek gibi görünüyor. İzlenimim, DEM seçmenlerinin tabanda bir İstanbul ittifakına ve CHP’ye yakın oldukları yönünde. İYİ Parti önceki seçimlerde yakaladığı rüzgârı devam ettiremiyor. Saadet de öyle. DEVA ve Gelecek Partileri sonuçlara etki edecek bir varlık gösteremiyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin kişisel ağırlığı var ancak İstanbul adayı Berk Hacıgüzeller yeterince tanınmıyor. CHP’nin İstanbul’da etkili olabilecek ağır topları Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın oldukları gerekçesiyle Özgür Özel cenahı tarafından dışlandıklarını savunuyor.

Haberin Devamı

Ekrem İmamoğlu da gördüğüm kadarıyla küskün, kırgın veya dışlanmış isimleri kazanmak ve beraber yürümek konusunda çok istekli görünmüyor. Halbuki Mustafa Sarıgül, Gürsel Tekin gibi güçlü isimler İstanbul’da CHP kampanyasına ciddi katkı sağlayabilirdi. CHP’li ilçe belediye başkanlarının çoğu, geride bıraktığımız dönemde kapalı bir kitleyle iletişim sürdürdü. Kültür-sanat etkinlikleri, çoğunlukla belli topluluklar için düzenlendi. Gördüğüm kadarıyla bir tür yankı odasının içine hapsoldular. İstanbul’daki CHP’li başkanların daha kucaklayıcı olacaklarını umuyordum. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ı bir istisna olarak görüyorum. Proje ve çalışmalarının yanı sıra iletişime de önem verdi.

Haberin Devamı

AK PARTİ CEPHESİ

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, cumartesi sabahı CNN Türk’te canlı yayın konuğum oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla seçimden bir hafta önceki 24 Mart’ta düzenlenecek büyük İstanbul mitingi için yoğun çalıştıklarını anlattı. Erdoğan yerel yönetim ve teşkilatlara “Kapı kapı dolaşın” talimatı vermişti.

İstanbul’da 29 ilçe, AK Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Benim değerlendirmeme göre; Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy çalışmaları, projelerinin yanı sıra etkili iletişimleriyle Murat Kurum’un kampanyasına ciddi katkı sağlıyorlar. Saydığım isimleri sahada çok sık görüyorum, ekipleriyle birlikte canla başla çalışıyorlar. AK Partili başkanlar tarafından yönetilen diğer ilçeler Çatalca, Çekmeköy, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kâğıthane, Pendik, Sultangazi, Şile ve Ümraniye Belediyesi’nin çalışmaları hakkında henüz yeterince fikir edinemedim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder