Hakan Çelik Seçime giriyoruz çatışmaya değil
HABERİ PAYLAŞ

Seçime giriyoruz çatışmaya değil

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum programı sırasında yaşanan taş atma hadiseleri çok üzücü. Bu olaylar Türkiye’nin demokratik olgunluk seviyesine asla yakışmıyor.

Yaşananları, onaylayacak veya bir şekilde mazur gösterecek değerlendirmeleri de hiç doğru bulmuyorum. Ayrıca bu konuyla ilgili açıklamalar sırasında “Ekrem İmamoğlu ile Sivas’tan veya Erzincan’dan gelenler” diyerek başka şehirleri tartışmaların içine çekmek de hiç iyi bir fikir değil.

Aklı başında, sağduyulu Erzurumlu vatandaşlarımız eminim ki şehirlerinde yaşanan olayları onaylamamış ve çok rahatsız olmuşlardır. Diğer taraftan sözü edilen illerden gelenlerin de kategorik olarak olay çıkarmak üzere hareket ettiklerini varsaymak yanlıştır.

Haberin Devamı

Seçime giriyoruz çatışmaya değil

Türkiye, demokrasi standartlarıyla ilgili zaman zaman eleştiriler alan bir ülke olsa da seçimlerini başarıyla yapabilen bir ülkedir. Bizi yakın coğrafyamızdaki Ortadoğu devletlerinden ayıran temel özelliklerden biri de budur. Tartışmaların yapılacağı yer; açık toplum, medya ve meşru siyaset arenasıdır. Onun dışında karanlık oyunları milletin onaylaması mümkün değildir.

Seçime şurada çok az zaman kaldı, bir daha üzücü olayların yaşanmaması için bütün siyasi liderlerin, partilerin ortak tutum takınması ve Emniyet birimlerinin gerekli tedbirleri ivedilikle alarak sorumluları tespit etmesi gerekir. Seçime giriyoruz, savaşa veya çatışmaya değil.

Üstelik Türkiye’de ilk kez de sandığa gitmiyoruz. Zaman zaman yükselen tansiyona karşın bu seçimlerin de olgunlukla tamamlanacağına dair en küçük kuşkum yok.

Seçime giriyoruz çatışmaya değil

SARIGÜL ERZİNCAN’DA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül, bu dönem CHP’nin Erzincan milletvekili adayı olarak seçime giriyor.

Daha önce, uzun yıllar Şişli Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve bölgesinde dikkat çekici hizmetlere imza atan Sarıgül, çalışkan ve mücadeleci bir isim olarak tanındı. Mustafa Sarıgül arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP) çatısı altında ülkenin dört bir tarafında mitingler ve vatandaş buluşmalarıyla çalışmalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

Bu süreçte “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” vurgusu yapan Sarıgül, millet ittifakıyla birlikte hareket etme ve memleketi Erzincan’dan TBMM’ye tekrar girmek üzere kolları sıvadı. Erzincan’daki mitinglerini ve faaliyetlerini yakından izledim. Muhafazakâr, mütedeyyin seçmen kitlesiyle de samimi bir diyalog kurduğuna tanıklık ettim.

Benim izlenimim; Erzincan ve çevresinde CHP’nin pozisyonunu güçlendireceği yönünde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder