Hakan Çelik Şehitlerimizin acısı yüreğimizi yakıyor
HABERİ PAYLAŞ

Şehitlerimizin acısı yüreğimizi yakıyor

Terörle mücadelede verdiğimiz kayıplar 40 yıldır yüreğimizi yakmaya devam ediyor. 1984 yılında başlayan PKK terörünün uzantıları bugün Suriye ve Irak’taki saldırılarıyla sürüyor.

Şimdiye kadar on binlerce vatandaşımızı ve binlerce askerimizi şehit verdik. Kuzey Irak’ta teröristlerin farklı noktalarda kurdukları hain pusularda bir günde 12 Mehmetçik şehit oldu. Teröristler ve terörle mücadelenin çok farklı boyutları olduğunu en iyi bilen ülkelerden biriyiz. Bugüne kadar da sınırlarımız içinde PKK, El-Kaide, DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı etkili ve sonuç alıcı bir mücadele verildi.

Haberin Devamı

Ancak bu adımlar terör eylemlerinin sıfırlanmasına yetmiyor. Çünkü bu iç dinamiklerle olduğu kadar uluslararası gelişmelerle de ilgili bir konu. Hatta son dönemde PKK ve YPG’ye verilen dış destek çok daha belirleyici hâl aldı. NATO’da en azından kâğıt üzerindeki müttefikimiz Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’ye neredeyse bütün silah sistemlerinde ambargo uygularken PKK uzantılarına mali, teknik ve siyasi destek sağlıyor.

Son dönemde en yüksek teknolojiler ve hatta hava gücü sağlamak yolunda adımlar attılar. ABD’nin türlü gerekçeler ileri sürerek NATO’daki ortağı yerine terör örgütleriyle iş birliğine gitmesi hiç kuşkusuz sadece Türkiye’yi değil sınırdaki diğer ülkeleri de istikrarsızlaştırıyor. Ancak Irak ve Suriye’yi paramparça eden Washington’ın böyle bir endişesi yok.

Türkiye’de terörle mücadelenin politik, sosyolojik ve askeri yönlerinde farklı görüşlerde olabiliriz. Ancak böylesine kritik ve hassas gelişmeler yaşanırken yapacağımız en önemli şey birlik ve beraberliğimizi korumaktır. Şehitlerin acısını yaşarken kavgaya tutuşmak bize yakışmaz. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim. Başımız sağ olsun.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER

Türkiye 2023’ün son günlerini ve 2024’ün ilk haftalarını oldukça yoğun bir gündemle geçirecek. k Unutulmayacak bir deprem felaketi yaşadık. 105 milyar dolar kaybımız var. İstanbul’un karşı karşıya bulunduğu risk çok yüksek. Büyük şehirlerimiz dahil birçok bölgemiz risk altında. k İstanbul’da 600 bin konutun acil yenilenmesi gerekiyor. Bir dakikayı boşa geçirmeden deprem hazırlıklarımızı hızlandırmak zorundayız. 2024’ün bir numaralı konusu bu olmalıdır.

Haberin Devamı

İsveç’in NATO üyeliği konusunda bugün TBMM’de komisyonda kritik bir süreç var. F-16 baskısı, ABD ile ilişkilerin geleceği dahil birçok konu bu meseleye bağlandı. Ülkemizin geleceği açısından hayli kritik ve tarihi bir konu.

İsrail-Hamas savaşı sadece bölgesel düzeyde değil, küresel boyutta istikrarsızlık oluşturmaya devam ediyor. Dünya ticaret yollarının kesintiye uğraması, petrol fiyatları ve lojistik maliyetleri ciddi olarak yükseltme eğiliminde. Türkiye, yaşanan insani trajediye tepki göstermeye devam ederken bölgedeki diğer gelişmeleri ve gelecekteki olası durumları göz önünde bulundurarak dikkatle adım atmalı.

Türkiye’nin savunma alanındaki en kritik projesi Millî Muharip Uçak. Kısaca KAAN olarak bilinen bu uçağın ilk uçuşunu önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor. 2028’den itibaren de yerli motorun devreye girmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Alper Gezeravcı ilk kez bir Türk vatandaşı olarak gelecek ay, muhtemelen 17 Ocak’ta uzay yolculuğuna çıkacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Türkiye’nin bilim yolculuğu için önemi büyük bu adımın kusursuz işlemesi için yoğun çaba harcıyor. Gezeravcı, Elon Musk’ın Space X şirketinin roketiyle uzaya çıkacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder