Hakan Çelik THY Amerika'nın kalbine uçuyor
HABERİ PAYLAŞ

THY Amerika'nın kalbine uçuyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Türkiye ile ABD arasındaki ilişki için ‘model ortaklık’ ifadesini kullanmıştı. Bu ifade sadece yakın siyasi ilişkiyi değil, ekonomiden bilim ve sanata kadar her alanda stratejik yardımlaşmaya gidilmesini öngörüyor. İki ülkenin birbirini daha fazla tanıyabilmesi için haberleşme ve ulaşım birinci derecede önem taşıyor.

[[HAFTAYA]]

İşte bu süreçte Türk Hava Yolları, ABD ile model ortaklığın içini dolduracak çok önemli bir adım atıyor. 7 Kasım 2010’dan itibaren İstanbul’dan ABD’nin başkenti Washington’a direkt uçuşlar başlıyor. Böylece THY ile New York ve Chicago’dan sonra Washington’a da aktarmasız ulaşmak mümkün olacak. THY’nin bu uçağı Washintgon’da yolcularını indirdikten sonra CNN International ve Coca Cola gibi dev şirketlerin merkezinin bulunduğu Atlanta’ya uçacak. THY 2011’in mart ayından itibaren ise yeni Boeing 777 uçaklarıyla Amerika’nın batı kıyısındaki Los Angeles şehrine gidecek. California Eyaleti’ndeki San Diego ve San Francisco gibi cazibe merkezlerine gitmek isteyenler, THY’nin İstanbul’dan kalkacak Los Angeles uçuşuyla bağlantı gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

THY, yeni Boeing ve Airbus’ların bu ay filoya katılmasıyla uçakların yaş ortalamasını 6,24’e çekecek ve Avrupa’nın en genç filolarından birine sahip olacak. 2009 yılında siparişi verilen geniş gövdeli 12 adet Boeing 777 ve 11 adet Airbus A330 tipindeki uçaklar, bu ayın sonundan itibaren Türkiye’ye gelmeye başlayacak.

Almanya’da 50. yıl

Türk Hava Yolları, Almanya seferlerinin başlamasını dün akşam Frankfurt’ta gerçekleştirdiği bir gala yemeğiyle kutladı. Almanya’ya 1960 yılında ilk seferini yapan THY bugün 9 Alman şehrine uçuyor. THY, Türklerin tahta bavullarla Almanya’ya gidişinden günümüzde Alman ekonomisine büyük katkı yaratmasına kadar pek çok olaya tanıklık etti. Almanya, THY’nin en karlı uçuş hatları arasında. Bu seferlerle binlerce Alman, Türkiye üzerinden dünyaya seyahat ediyor.

Diğer taraftan Alman havayolu şirketi Lufthansa da geçtiğimiz günlerde çok akıllı bir karar alarak Bursa-Münih arasında sefer başlattı. Türk havacılık kuruluşlarının uzun süre ihmal ettiği Bursalılar bu sayede Avrupa’ya daha kolay ulaşma fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

Sabancı’dan istikrar mesajı

Sabancı Holding’in Ankara Hilton Otel’de düzenlediği yeni yıla giriş resepsiyonu, devlet, iş dünyası ve medyayı bir araya getirdi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın kapıda konukları karşılamasıyla başlayan resepsiyonda, Türkiye’nin ne kadar cazip bir yatırım ülkesi haline geldiği konuşuldu. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin gelişmesi için çok çalışan Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, eşi Isabelle Emie, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı MarcPierini ile sohbet etme imkanı bulduk. Güler Sabancı, referandumun ardından Türkiye’nin istikrarlı bir ülke görüntüsü verdiğini söyledi. Türkiye’nin, önemli bir güven artışıyla, Brezilya ile birlikte yükselen yıldız olarak gösterildiğini ifade etti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder