Hakan Çelik Ticari araçlar artık eskisi gibi değil
HABERİ PAYLAŞ

Ticari araçlar artık eskisi gibi değil

Ticari araçlar artık tasarım özellikleriyle çok daha çekici ve binek otomobil havasında karşımıza çıkıyor.

GENİŞ ALAN SUNUYOR

Ford, otomotiv dünyasının geleceğine öncülük eden ‘Geleceği Bugünden Yaşa’ vizyonu kapsamında Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen yeni, tam elektrikli E-Tourneo Courier’i tanıttı. SUV’den ilham alan farklı tasarımıyla öne çıkan ve macera için tasarlanan çok amaçlı Tourneo Courier, aynı zamanda tarzıyla ve beş koltuğuyla yolculara geniş alan sunuyor.

Ticari araçlar artık eskisi gibi değil

UZAKTAN GÜNCELLEME

Haberin Devamı

Ford’un çok yönlü Tourneo ailesinin elektrikli araç sahibi olmayı daha çekici ve erişilebilir hale getirmek amacıyla kapsamlı dijital deneyimler ve bağlantılı özelliklerle sunulan en yeni üyesi, gücünü rafine bir tam elektrikli aktarma organından alıyor. Pratik uzaktan yazılım güncellemeleri (OTA) de aracın kullanıcı deneyimini bağlanabilirlik teknolojileri ile daha da geliştirmeye imkan veriyor.

NET SIFIR EMİSYON HEDEFİ

E-Tourneo Courier, Ford’un 2024 yılına kadar Avrupa’da sunmayı taahhüt ettiği on tam elektrikli modelden biri. 2035’te tüm araç satışlarında net sıfır emisyonu hedefleyen Ford bu kapsamda 2026 yılı sonuna kadar 2 milyondan fazla tam elektrikli aracı kullanıcılarla buluşturmak üzere küresel çapta 50 milyar dolar yatırım yapıyor.

Ticari araçlar artık eskisi gibi değil

YENİ MOTORLARLA DAHA FAZLA MENZİL

Citroen, e-C4 ve e-C4 X ile C segmentinde birbirini tamamlayan iki elektrikli araç sunan tek marka olarak öne çıkmayı sürdürürken, bu iddiasını araçları daha da geliştirerek ileriye taşıyor. Marka, WLTP döngüsünde 420 km’ye kadar menzile ulaşabilen yeni yüksek performanslı e-C4 ve e-C4 X versiyonlarını müşterilerine sunmaya hazırlanıyor. İlk versiyona kıyasla menzilleri yüzde 17 artarak 360 km’den 420 km’ye çıkan otomobiller, yeni 54 kWsa batarya ve 115 kW (156 HP) güç üreten motorlarıyla rekabetteki konumlarını üst seviyeye taşımayı hedefliyor. Araçlar standart tek fazlı 7.4 kW entegre şarj cihazıyla donatılıyor. Ayrıca e-C4 ve e-C4 X, 100 kW hızlı şarj (DC) ile 30 dakikada yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olabiliyor.

Haberin Devamı

Ticari araçlar artık eskisi gibi değil

LÜKS VE DİZEL ARAYANLAR İÇİN

Premium kompakt hatchback segmentinde Fransız lüksünü ve seyahat sanatını, yüksek konfor ve karizmatik tasarım özellikleriyle sunan DS 4, yeni Esprit de Voyage koleksiyonuyla Türkiye pazarında satışa sunuldu. DS 4 BlueHDi 130 dizel ve DS 4 PureTech 130 motor seçeneklerinde, 1 milyon 462 bin 100 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaya başlanan Esprit de Voyage koleksiyonu, hem tasarımındaki özel detaylar hem kapsamlı konfor opsiyonlarının standart sunulması hem de standart olarak sunulan DS Drive Assist yarı otonom sürüş yardımcısı ile dikkat çekiyor. DS 4 Esprit de Voyage koleksiyonundaki açık gri renkli döşeme, jantlardaki gri tonlar, orta konsolda ve ayna kapaklarında Avrupa haritasından ilham alınan süslemeler, bu özel serinin en vurucu detaylarını oluşturuyor. DS bu sınıfta menzil avantajına sahip dizel seçenek sunan az sayıda markadan biri. Dizel modelin fiyatı 1 milyon 506 bin 900 TL’den başlıyor.

OTOMOTİVDE ŞİMDİ YARIŞMA ZAMANI

Türkiye ekonomisinin lider ihracat sektörü otomotivin en büyük yenilikçi girişim projeleri etkinliği olan “Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması” (OGTY) için başvuru süreci başladı. OGTY’de bu yıl ödül töreni 25 Ekim tarihinde Bilişim Vadisi’nde düzenlenecek. Yarışmaya 18 yaşını dolduran sektörle ilgisi bulunan tüm sektör profesyonelleri, akademisyen, Ar-Ge personelleri, teknopark çalışanları, tasarımcılar, girişimciler, serbest çalışanlar ve öğrenciler katılabilecek. Yarışmada bu yıl geleceğin sürdürülebilir teknolojilerini geliştiren beş girişimciye toplamda 1 milyon 200 bin TL para ödülü ve Patent Tescil Ödülü verilecek. Proje sahipleri ayrıca projelerini sanayileşme açısından geliştirme fırsatı yakalayacak. Yarışma, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından düzenleniyor.

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİLERDE İHRACAT FIRSATI

Avrupa’nın ulaşım altyapısının dönüşümünde elektrikli ve otonom araçlarıyla öncü rol oynayan Karsan, ana pazarlarındaki büyümesini sürdürüyor. Bu kapsamda Romanya Chitila’da gerçekleştirilen 23 adetlik elektrikli araç ihalesini kazanan Karsan, 8 metrelik e-ATAK’ın yanı sıra e-ATA modelinin 12 metrelik boyutunu da ilk kez ihraç etmiş olacak. Araçları bu yıl sonunda teslim etmeyi hedeflediklerini söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “İhale kapsamında Chitila’ya elektrikli otobüslerimizle birlikte, hızlı ve yavaş olmak üzere toplam 28 adet şarj istasyonu da kuracağız. Böylece, Chitila şehrinin toplu taşıma sisteminin elektrikli dönüşümünü sağlayacağız. Karsan olarak elektrikli mobilitedeki öncü rolümüz ile Chitila şehrinin de ilk elektrikli araçlarını sağlayacağımız için mutluyuz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder