Hakan Çelik Üretim ve satışta artış var
HABERİ PAYLAŞ

Üretim ve satışta artış var

Otomobil Sanayi Derneği (OSD) 2023 yılının ilk 9 aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı. Geçen yılın aynı dönemine göre toplam üretim yüzde 12 artarak 1 milyon 74 bin 155 adet olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk 9 aylık dönemine göre yüzde 21 artış sağlayan otomobil üretimi ise 687 bin 817 adede ulaştı. Traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 1 milyon 117 bin 620 adede yükseldi. 2022 yılının ilk 9 aylık dönemine göre ticari araç pazarı 51, ağır ticari araç pazarı yüzde 28, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 57 artış sağladı. Yılın ilk 9 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre, toplam otomotiv ihracatı adet bazında yüzde 7 oranında artarken, otomobil ihracatındaki artış yüzde 20 olarak gerçekleşti. Bu dönemde, toplam ihracat 733 bin 956 adet, otomobil ihracatı ise 473 bin 850 adet düzeyinde gerçekleşti. 2023’ün 9 aylık döneminde toplam pazar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 63 artarak 894 bin 663 adetten kapandı.

Haberin Devamı

Üretim ve satışta artış var

GÜVENİLİRLİKTE BİR NUMARA

Japon premium otomobil üreticisi Lexus, farklı araştırmalar ve raporlarda sağlamlığı ve sorunsuzluğuyla en güvenilir marka olmaya devam ediyor. Dünyanın her yerinden birçok farklı dayanıklılık ve güvenilirlik ödülünün sahibi olan Lexus, bu defa her yıl düzenlenen What Car? anketinde yedinci defa en güvenilir marka oldu. Bu yıl içerisinde J.D. Power’ın ‘Güvenilirlik Ödülü’ taçlandırılan marka, What Car? anketinde 32 marka ve 178 model arasında farkını ortaya koymayı başardı. Lexus araştırma sonucunda yüzde 98.3 gibi yüksek bir değer elde etti. 22 bin civarında kullanıcının katıldığı araştırmaya, beş yaşına kadar olan araçlar dahil edildi.

Üretim ve satışta artış var

ELEKTRİKLİ DÜNYANIN MİNİK OYUNCUSU

Aralık 2021’de kurumsal, Haziran 2022’de de online olarak bireysel müşteriler için Türkiye’de satışına başlanan ve her yeni serisi rekor sürelerde tükenen Citroen Ami, yaklaşık 2 yıllık sürede toplam 2.750 adetten fazla satıldı. Elektrikli mobilitedeki gelişiminde yeni bir segment açarak örnek teşkil eden Citroen Ami, 369 bin TL’den başlayan fiyatlarıyla online satışta. Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Ami’nin, 50 adet ile sınırlı ilk tahsisi, online satış kanalımız üzerinden yalnızca 25 dakika içerisinde satılmıştı. Bunun öncesindeki ilk 4 aylık dönemde 400 civarında kurumsal müşterimiz ile buluşmuştu. Benzer bir rekoru, My Ami Buggy modelimizde de yaşadık” dedi.

Haberin Devamı

Üretim ve satışta artış var

2 HAFTADA 12 BİN TALEP ALDI

Elektrikli araçlarda dünya lideri BYD, iki haftalık süre içerisinde, Türkiye’de kasım ayında ve 2024 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak modellerine sahip olmak isteyenlerden 12 bin adedin üzerinde talep aldı. BYD, C SUV segmenti modeli tam elektrikli BYD ATTO 3’ü Türkiye’deki kullanıcılarla buluşturacak. 2024 yılının ilk çeyreğinden itibaren de tasarım ödüllü D segmenti sedan BYD SEAL ve E segmenti sedan BYD HAN modelleri satışa sunulacak. Geçtiğimiz yıl 1.86 milyon araç satışını gerçekleştiren BYD, şu ana kadar 5 milyon adetlik elektrikli araç satışı rakamına ulaşan ilk marka oldu.

Üretim ve satışta artış var

TÜRK MARKASININ BAŞARISI

Karsan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen Busworld 2023’te tamamlanan yüzde 100 elektrikli ürün gamını sergiledi. Karsan’ın CEO’su Okan Baş, “Ana hedef pazarımız olan Avrupa’da, büyümeye aralıksız devam ediyoruz. Yüzde 100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK ile 2022 yılını Avrupa’da lider olarak kapatmıştık. Yılın ilk yarısında Karsan elektrikli araçları ile Avrupa şehir içi elektrikli toplu ulaşım pazarında payımızı artırarak yüzde 6.7 seviyesine ulaşarak pazarda 4. sırada yer aldık” dedi. Okan Baş, yıl sonunda 22 ülkede toplam 1000 adet elektrikli araçla yollarda olacaklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

Üretim ve satışta artış var

MÜŞTERİ DENEYİMİNDE YENİ AŞAMAYA GEÇİLDİ

BMW Grubu markaları müşteriler açısından satış deneyimini bir üst seviyeye yükseltmek için yeni bir konsept geliştirdi ve buna “Retail Next” adını verdi. Bu çerçevede tasarımının yanı sıra bayi içerisindeki yeni roller ve süreçlerin bir arada hayata geçirileceği dünyadaki ilk BMW Group Yetkili Satıcısı & Yetkili Servisi olma özelliğine sahip Borusan Oto Çayyolu, Ankara’da törenle açıldı. Ankaralı otomobil tutkunlarının yeni buluşma noktası olacak Borusan Oto Çayyolu, BMW, MINI ve BMW Motorrad markalarının en yeni modellerine ev sahipliği yapıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder