Hakan Çelik Vergi sistemi baştan ele alınmalı
HABERİ PAYLAŞ

Vergi sistemi baştan ele alınmalı

Toyota Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçici olarak verilen teşviklerin sektöre kısa vadede destek verdiğini, mutlaka uzun soluklu ve kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini söyledi.

MOTOR HACMİNE DAYALI

Ali Haydar Bozkurt, “Vergi sistemimizin baştan aşağıya yeniden yapılanması gerekiyor” diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tüm dünyada, otomotiv teknolojisinde büyük bir değişiklik yaşandığına şahitlik etmekteyiz. Bu değişikliğe ayak uyduramazsak, ülke olarak dünya otomotiv teknolojisi devriminin dışında kalma riskimiz var. Bu da ülke ekonomisi için böylesine önemli bir sektörde, dünya ile rekabetin dışında kalma riski doğuracaktır. Örneğin; artık motor hacmine dayalı vergi sisteminden kurtulmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

Bunu söylediğimiz zaman, daha çok otomobil satmak için bunu talep ettiğimiz şeklinde yanlış anlaşılmalar da oluyor. Aksine, otomotiv pazarı, mevcut ekonomik ortama göre şekillenmekte.

Vergi sistemi baştan ele alınmalı

Türkiye’de satışa sunulacak araçlardan biri İstanbul Lexus Dolmabahçe Showroom’unda, diğeri de Ankara Lexus Mahall Showroom’unda sergilenecek.

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMALI

Anlatmaya çalıştığım konu, vergi indirimi ile daha fazla otomobil satmak falan değil. Benim altını çizdiğim nokta, vergi sisteminin yapısının değişmesi ve sektörümüzün dünya ile paralel şekilde yeni teknolojilere ayak uydurması konusudur. Ayrıca, bu değişikliği kendi markamızın menfaati için istediğimiz de düşünülmesin. Çünkü bizim de 1.6 ve hatta 1.2 ve 1.0 motor seçeneklerimiz mevcut. Bu değişen vergi sistemiyle, daha fazla adette otomobil satılmayabilir. Çünkü toplam pazar büyüklüğü, mevcut ekonomik koşullara göre gelişmekte... Dünya otomobil teknolojisi son hızla bir yöne giderken, bizim mevcut vergi sistemimizin bu teknolojik gelişmeye ayak uyduramayacağı görünüyor. Bugün artık 1.6 litrelik motor, ‘bir otomobilin lüks olup olmamasını’ tanımlama konusunda çok alakasız kalmaktadır.”

İLK 10 İLERİ OTOMATİK

Japonya’nın ünlü premium otomobil üreticisi Lexus, markanın ulaştığı teknolojinin ve tasarımın zirvesi olan LC 500 süper coupe modelini Türkiye’de sunmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Vergi sistemi baştan ele alınmalı

Hibrit motora sahip bu özel Lexus LC 500 modeline Türkiye’de bu yıl yalnızca 2 kişi sahip olabilecek. Ekim ayından itibaren Lexus showroomlarında öncelikli olarak yerini alacak Lexus LC 500h, 359 beygir güç üreten markanın en yeni 3.5 litrelik V6 hibrit motoruna sahip. LC 500h dünyada ilk 10 ileri otomatik şanzımanla üretilen aracı durumunda. Spor otomobilde lüksün tanımını yeniden belirleyen süper coupe LC 500h modeli 1.7 milyon TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Lexus, modellerinde ‘geri alım garantisi’ de sunuyor.

FORD OTOSAN’DAN TEKNOLOJİK HAMLE

Ford Otosan ve AVL’nin ortak Ar-Ge iş birliği kapsamında başlattığı ‘Platooning-otonom konvoy’ projesinin ilk geliştirme aşaması başarıyla tamamlandı. Geçtiğimiz yıl başlayan projenin çıktılarının kamyon taşımacılığını tekrar şekillendireceği öngörülüyor.

Vergi sistemi baştan ele alınmalı

Konvoy şeklinde ve otonom halde yola çıkan iki Ford Trucks çekicisi, yapılan ilk denemelerde mesafeleri başarıyla kat etti.

Haberin Devamı

Vergi sistemi baştan ele alınmalı

Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nda düzenlenen platooning teknolojisi lansmanına katılan Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Burak Gökçelik ve AVL Başkan Yardımcısı Rolf Dreisbach, ‘Platooning’ teknolojisini başarılı bir iş birliği ile Türkiye’de geliştirmekten ve test etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

SUZUKI KATANA TÜRKİYE’DE

Doğan Holding çatısı altında Türkiye’de temsil edilen motosiklet dünyasının öncü markalarından Suzuki, street tarzı motosiklet arenasına damgasını vuracak yeni modeli Katana’yı Türkiye’de satışa sundu.

1980’lerdeki efsanevi modelden retro esintiler sunan Katana, ileri teknoloji özellikleri ve yüksek bir performans sunan 999 cc hacmindeki 150 beygir güç üretiyor.

Vergi sistemi baştan ele alınmalı

Yeni Katana, 139 bin 500 TL fiyatıyla motosiklet tutkunlarına sunuluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder