Işınsu Kestelli Her 10 Kasım'da yeniden doğuyor
HABERİ PAYLAŞ

Her 10 Kasım'da yeniden doğuyor

Cuma günü, Millî Mücadele’nin başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Birinci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yılıydı. Bir kez daha, milyonların kalbinde ilk günkü aşk, inanç ve içten gelen bir bağlılıkla yerini koruduğuna tüm dünya şahit oldu; saat 9’u 5 geçe ülkede hayat durdu.

Hatırlıyorum; çocukluk ve gençlik yıllarımda ‘10 Kasım’lar bir matem günüydü. Zamanla minnet dolu bir anmaya dönüştü. Atatürk’ü, devrimlerini, eserlerini, bıraktığı mirasın büyüklüğünü daha iyi anlamaya başladık. Anladıkça da saygımız ve hayranlığımız daha da arttı. Bu nedenle artık her 10 Kasım günü, öldükten sonra bile fikirleri ile yaşamaya devam eden çok büyük bir lidere sahip olmanın haklı gururunu doyasıya yaşıyorum. Atatürk ve Cumhuriyet sevgisinin ilelebet payidar kalacağına olan inancım daha da çoğalıyor. Ve bir kez daha, daha yüksek sesle haykırıyorum:

Haberin Devamı

“Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal.”

YILDIZ YAĞMURU

Gastronomi; tohumdan başlayan, tarladaki emekle yoğrulan, tarımsal ürünlerin işlenmesi ve ticareti ile hacim kazanan, usta ellerin dokunuşuyla tabaktaki lezzete dönüşen uzun, meşakkatli ama bir o kadar keyifli bir sürecin bütünüdür. İyi ürün olmazsa, iyi yemek de olmaz. Bu nedenle her aşaması çok değerlidir. Dünyaca ünlü Michelin Yıldızı ise tabağa ulaşan değerin taçlandırılmasıdır.

İşte o ‘Yıldız’ nihayet Ege semalarına ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kararlılığı ile geçen yıl İstanbul’dan başlayan sürecin yeni durakları, İzmir ve Bodrum oldu. İzmir’den üç, Bodrum’dan iki restoran Michelin Yıldızı alırken, Bodrum’dan iki, İzmir’den de altı restoran Bib Gourmand Ödülü’ne layık görüldü. Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de, 19’u ise Bodrum’da olmak üzere toplam 111 restoranı, rehberin yeni seçkisine dahil etti.

Bir yıldız alan restoranlara İstanbul’dan Arkestra ve Sankai by Nagaya eklenirken, İzmir’den OD Urla, Teruar Urla, Vino Locale, Bodrum’dan da Kitchen ve İki Sandal bu başarıya ulaştı.

Michelin Rehberi’nin Bib Gourmand kategorisinde ise İzmir’den Adil Müftüoğlu, Ayşa Boşnak Börekçisi, Beğendik Abi, Hiç Lokanta, LA Mahzen, Tavacı Recep Usta, Bodrum’dan da İki Sandal ve Otantik Ocakbaşı adlı restoranlar yer aldı.

Haberin Devamı

Michelin Rehberi kullanıcıları arasında özellikle popüler bir ayrım olan Bib Gourmand, makul fiyatlarla harika yemekler sunan restoranları öne çıkarıyor.

Yapılan değerlendirme sonucunda İzmir’den Amavi, Sota Alaçatı, Levan, Pizza Venedik, Kasap Fuat ve İsabey Bağevi, Bodrum’dan ise Orkide Balık, Kısmet Lokantası, Orfoz Restoran, Loft Elia, Zuma Bodrum, İsola Manzara, Tuti, Sait, Kurul Bitez, Hakkasan Bodrum, Bağarası, Malva, Sia Eli, Ent Restoran ve Dereköy Lokantası da tavsiye listesinde yer aldı.

Gastronomi turizmine önemli katkısı olacağına inandığım Michelin Yıldızı’nı almaya hak kazanan, Bib Gourmand Ödülü’ne layık görülen ve tavsiye edilen tüm mekânların sahiplerini, şeflerini, çalışanlarını tüm kalbimle kutluyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gösterdiği yoğun çaba ile yakın gelecekte tüm kentlerimizin Michelin Yıldızları ile süsleneceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

 

 

 

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder