Işınsu Kestelli Tekrarı yok bunun
HABERİ PAYLAŞ

Tekrarı yok bunun

Önümüzdeki hafta bugün, yani gelecek pazar günü, dünya tarihine altın harflerle geçen bir büyük zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlayacağız. Bakıyorum da sokaklarda bu önemli günün anlam ve değerine dair büyük bir coşku göremiyorum.

Kahve bardaklarına 100’üncü yıl logosu basan uluslararası bir kahve zinciri, bazı vitrinlerde 100’üncü yıla vurgu yapan mesajlar hepsi o kadar. Belediyelerin konser afişleri ve televizyonlarda büyük holdinglerin 100’üncü yıl filmleri dönmese neredeyse 100’üncü yılı kutladığımızı bile fark edemeyeceğiz.

Haberin Devamı

Oysa ki ‘Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında’ ifadesinin reklam filmleri, tanıtım toplantıları, konserler, etkinlikler, cumhuriyetin ikinci yüzyılı vizyonun ortaya konulacağı devasa lansmanlar ile sadece ülkemizde değil tüm dünyada ses getirmeliydi.

Açıkçası böylesine etkin bir tanıtımı cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yapmayacaksak ne zaman yapacağız.

Umarım bunun çok önemli bir fırsat olduğunu fark eder ve 29 Ekim’de yurt içinde, akabinde de tüm dünyada coşkuyla kutlarız.

Yaşasın cumhuriyet.

DOST CANLISI KENT: İZMİR

İzmir’in gözden de gönülden de uzak olabilmesi mümkün değil. Ama İzmir ile ilgili haberlerin kamuoyunda hak ettiği kadar değer bulamadığı da bir gerçek.

Bunun en son örneği de dünyaca ünlü seyahat yayını Conde Nast Traveler tarafından yayınlanan bir liste...

Conde Nast okurlarının oylarıyla oluşan 2023 yılına ait listede, İzmir, dünyanın en dost canlısı 10 şehri arasında yer aldı.

Dergi, İzmir hakkında yaptığı değerlendirmede aynen şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, muhteşem Efes kalıntılarına açılan kapı olarak bilinse de aslında başlı başına önemli bir destinasyondur.

İstanbul’a göre daha az turistik olan bu sahil kentinin insanları son derece konukseverdir. Kent, güzel plajları, harika balık restoranları, çok sayıda tarihi mekânı ve esnafın turistlere yaptığı ikramlarla öne çıkan hareketli çarşısıyla (Kemeraltı) övünür.”

İzmir’in yedinci basamakta yer aldığı listede yer alan kentler şöyle sıralanıyor:

Haberin Devamı

Calgary/Kanada, Edmonton/Kanada, Victoria/Kanada, Dublin/İrlanda, Quebec/Kanada, Malaga/İspanya, İzmir/Türkiye, Rio de Janeiro/Brezilya, Kartegena/Kolombiya, Mexico Ciy/Meksika...

Ne diyeyim; benzer bir listede İstanbul yer alsa gazetelerde, ekranlarda bolca yayınlanırdı.

Söz konusu İzmir olunca ancak sosyal medyadaki bir paylaşımda gördüm ve derginin internet sitesine bakarak doğruluğunu teyit ettim.

RAUF TAMER’E VEDA

Aynı gazetede yazmaktan onur duyduğum, Türk basınında sağduyunun sesi olarak tanınan, geniş bir okur kitlesine ulaşan ve tamı tamına 64 yıldır fikirlerini tüm Türkiye ile paylaşan Posta Gazetesi Başyazarı Rauf Tamer, evine geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Ailesine, çalışma arkadaşlarına, Türk basınına ve okurlarına baş sağlığı diliyorum. Büyük ustanın mekanı cennet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder