Mehmet Coşkundeniz Evlilikte asla ödün vermemeniz gereken 12 önemli konu
HABERİ PAYLAŞ

Evlilikte asla ödün vermemeniz gereken 12 önemli konu

Ne kadar aşık olursanız olun fark etmez. Mutluluğun nirvanasında olsanız yine fark etmez. Sırf bunları korumak için ya da evliliğinizdeki konforu kaybetmemek için dahi olsa bazı konular pazarlık konusu olamaz. Başkalarını mutlu etmek için vazgeçeceğiniz bu şeyler, mutlaka bir gün size olumsuz bir sonuç olarak dönecektir. Pek çok insan eşinize, sevgilinize öncelik vermeniz gerektiğini söyler. Ama asıl yapmanız gereken kendinizi ön planda tutmaktır. Kendinizden, seçimlerinizden ve hayatınızdan mutlu değilseniz, bir ilişkide de mutlu olamazsınız. Ben size ödün vermemeniz gereken 10 konuyu sıralıyorum. Bunu artırmak size bağlı.

Haberin Devamı

Evlilikte asla ödün vermemeniz gereken 12 önemli konu

1- SAYGI

Saygı, her evliliğin yürümesini sağlayan unsurdur. Eşiniz sizi küçümsüyor, duygularınızı ya da fikirlerinizi görmezden geliyor ve hatta kaba davranıyorsa, evliliğinizin düzeltilip düzeltilemeyeceğine ya da yolunuza devam edip etmemeniz gerektiğine karar vermenin zamanı gelmiş demektir.

2- BAĞLILIK

Tek eşliliğe önem veren biriyseniz ve bu sizin vazgeçmek istemediğiniz bir şeyse, bu pazarlık konusu olamaz. Eşiniz, evliliğinizde size ihtiyaç duyduğunuz şekilde bağlı kalamıyorsa, veda etme zamanı gelmiş olabilir.

3- TUTKU

Tutku, değişkenlik gösteren bir duygu. Duygularınızı istediğiniz kadar anlatabilirsiniz, ancak evliliğin nasıl yürüdüğü ve neye tutkuyla bağlı olduğunuz konusunda eşinizle hemfikir değilseniz, bir duvara toslarsınız.

4- AİLE

İster ebeveynleriniz, ister çocuklarınız olsun, ailelerimiz hayatımızın büyük bir parçası. Eğer eşiniz sizin ailenizle ya da siz onlarınkiyle geçinemiyorsanız yürütmeniz mümkün mü? Siz çocuk istiyorsanız ve eşiniz istemiyorsa, çocuk sahibi olamayacağınızı bildiğiniz halde fikrini değiştirmesini bekleyecek misiniz?

5- GELECEK

Planlar her zaman umduğumuz gibi gitmeyebilir. Ancak geleceğiniz hakkında genel bir fikre sahip olmak ilerlemenize yardımcı olur. Tüm hayatınızı planlamanız gerekmez, ancak eşinizle hayallerinizi ve hedeflerinizi paylaşmanız birlikte geleceğiniz için hayati önem taşır.

6- SINIRLAR

Evli de olsanız, eşinizin de sizin de sınırlarınız olmalı. Kendi arkadaşlarınız, hobileriniz veya işiniz olmalıdır. Birbirinizin kişisel ve özel alanlarına girerseniz, bu büyük bir kıskançlık, kontrol ve manipülasyon sorunu haline gelebilir.

Haberin Devamı

7- ÖZGÜVEN

Güven sorunları olan, aşırı kıskanç veya düşük özgüvene sahip biriyle evliyseniz ona her gün güven vermenin çok zor ve yorucu olduğunu bilirsiniz. Bu konu, mutlaka aşılmalıdır. Aksi takdirde hayatınızın bir cehenneme dönüşeceği konusunda hiç şüpheniz olmasın.

8- İSTİSMAR

Her türlü istismar pazarlık konusu olmamalıdır. Fiziksel şiddet, cinsel, duygusal ve zihinsel istismar da kırmızı çizginiz olmalı. Her türlü istismar sadece saygı eksikliği değil, aynı zamanda tehlikelidir. İnsanların özgüvenini zedeler ve asla hoş görülmemelidir.

9- EMPATİ

Empati, kendinizi başka bir kişinin yerine koyabilme ve bir durumu onun bakış açısından görebilme yeteneğidir. Sağlıklı bir evliliğe sahip olmak istiyorsanız bu çok önemli bir beceridir. Empati olmadan, biriniz veya her ikiniz de son derece bencil olacaksınız.

Haberin Devamı

10- SAMİMİYET

Fiziksel yakınlık cinsel teması, dokunma, el ele tutuşma ve sarılma gibi şeyleri içerir. Aynı derecede önemli olan şey duygusal yakınlıktır. Bu olmadan, birbirinizden uzaklaşırsınız ve artık bağlantı kuramazsınız. Sahip olduğunuz bağın güçlü kalması gerekir ve bu ancak duygusal yakınlık ile yapabilir.

11- ARKADAŞLIK

Mükemmel bir evliliğin temeli dostluktur. İster arkadaş olarak başlayın ister yol boyunca geliştirin, birbirinizin en iyi arkadaşı olmaya çalışmalısınız. Eşinizle arkadaş olmadığınızda, seks dışında paylaşacak pek bir şeyiniz kalmaz.

12- ALDATMAK

Tek eşli bir ilişkide aldatmaya yer yoktur. Aldatma derken, her türlü aldatmayı kastediyorum, sadece fiziksel olanı değil. Aldatmak güvene ihanettir ve evlilikte pazarlık konusu olmamalıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder