Mehmet Coşkundeniz İlişkinin 10 düşmanı
HABERİ PAYLAŞ

İlişkinin 10 düşmanı

AŞK DOKTORU MEHMET COŞKUNDENİZ YAZDI

https://twitter.com/askdoktoru

İlişkilerinizin uzun soluklu olmasını sağlayabilmek için hani düşmanlarla mücadele ettiğinizi iyi bilmelisiniz. Bazen sizin ilişki için iyi olarak düşündüğünüz şey, çok kötü sonuçlara yol açabilir. Bunlar adeta ilişkinizin düşmanıdır ve mutlaka yok edilmelidir.

AŞIRI KISKANÇLIK

Dozunda kıskançlık ilişkilerin olmazsa olmazıdır. Tatlı tatlı kıskanıyorsanız, bunu ona belli ediyorsanız sevgiliniz önemsendiğini, sevildiğini anlayacak ve mutlu olacaktır. Ama kıskançlığı abartmış ve onu nefes alamayacak hale getirmişseniz durum vahim. Başlarda sevgiliniz bu kıskançlığı “Ama beni çok seviyor” diye kabullenmiş görünecek, ancak bir süre sonra bu baskıdan hangi şartlar altında olursa olsun kurtulmak isteyecektir. Kıskançlığı abartıp, ilişkinizi berbat etmeyin.

Haberin Devamı

ŞÜPHE DUYMAK

Sadakat bir ilişkinin temel direğidir. Zaten ilişkiler sadakat temeli üzerinde yükselmezse oluşmamış demektir. Siz sevgilinizin sadakatsiz olduğuna dair sürekli bir şüphe içindeyseniz demek ki büyük bir probleminiz var. Öncelikle madem bu kadar şüphe duyuyorsunuz, neden birlikte olmaya devam ediyorsunuz? Ayrılın gitsin. Karşınızdaki insan size olan sadakatine halel getirmeyecek bir durum içinde olduğu halde siz sürekli şüphe duyup bunu belli ediyorsanız o ilişki mutlaka biter.

SÜREKLİ ELEŞTİRİ

Çiftlerin birbirine yapıcı eleştirilerde bulunması olumlu davranışlardan biridir. Bu eleştirileri yaparken kelimeler özenle seçilmeli, sevgili aşağılanmamalıdır. Ama siz sevgilinizin her hareketini, her yaptığını, her davranışını, her sözünü eleştiriyorsanız ve bunu sürekli yapıyorsanız eyvah ki ne eyvah! Sevgilinizin özgüvenini yerle bir ediyorsunuz. Ona kendisini anlatma, birey olma özelliğini gösterme hakkını vermiyorsunuz. Bu durumda terk edilmeyi de hak ediyorsunuz.

VURDUMDUYMAZLIK

Çiftler ilişkinin başında yaşattıkları heyecanı bir süre sonra rahatlığın da etkisiyle yok ederler. “Nasıl olsa birlikteyiz” deyip özel günleri, kutlamaları unuturlar, birbirlerine daha az vakit ayırırlar. İşte bu vurdumduymazlık ilişkinin çökmesine neden olur. İlişkiyi uzun soluklu kılmanın yolu, dikkati ve çabayı hiç eksik etmemekten geçer. Evet siz artık birliktesiniz de, bunun sonsuza kadar süreceğinin garantisi de yine sizsiniz. Daha doğrusu vereceğiniz emek.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA

Son günlerde aynı masada oturan çiftlerin birbirleriyle hiç konuşmadığını, ellerinde telefonla sürekli sosyal medya hesaplarında vakit geçirdiğini görüyorum. İşte en büyük tehlike! Yahu onu tek başınızayken yapın. Siz birlikte vakit geçirmek için buluştunuz, neden başkalarını buna dahil ediyorsunuz? Ayrıca yaşadığınız her şeyi her an sosyal medyada paylaşmak zorunda mısınız? Bırakın telefonlarınızı, tabletlerinizi, sosyal medyada paylaştığınız sözcükleri birbirinize söyleyin.

İLGİSİZLİK

Sevgiliniz sizin birinci önceliğiniz olmalı. Birinci sıraya, işinizi, arkadaşlarınızı, ailenizi falan koyarsanız ilişkinizin uzun sürmesine imkan yok. Yani sizin asıl ilginiz sürekli sevgilinizin üzerinde olmalı. Onu gün içinde defalarca aramalı, sevgi sözcüklerini söylemeli, mümkün olduğunca sık buluşmalısınız. Ona özel olduğunu hissettirmelisiniz. Buluşmalarınızı sürekli bahanelerle erteliyorsanız, arayıp onu sevdiğinizi söylemiyorsanız, bu onunla ilgilenmediğinizi gösterir

Haberin Devamı

GİZLİLİK

Sevgililer birbirinden hiçbir şey saklamamalı. Tabii çok özel durumlar dışında. Olabildiğince dürüst, açık ve yalansız olmalısınız. Sevgilinizden gizlediğiniz her şey ilişkinizi içten içe kemirecektir. Çünkü bir şeyi gizlediğinizde daha sonra onu örtmek için başka bir şeyi daha gizlemek zorunda kalacaksınız. Bir gün, gizlediğiniz bir tek şey ortaya çıksa bile, daha sonra hepsi çorap söküğü gibi gelecek ve sizin aslında çok başka bir hayatınızın olduğu ortaya çıkacak.

TAKINTILAR

Sevmek, aşk güzel şey. Ama bunu takıntı haline getirmeyeceksiniz. O sizin sevgiliniz olsa da hayattaki tek çareniz değil. Zaten kimse böyle bir görevi üstlenmek, böyle bir yükü taşımak istemez. Yani sevgiliniz, sevgilinizdir. Ondan aynı anda dostunuz, anneniz, babanız, arkadaşınız falan olmasını beklemeyin. Onu gözünüzde büyütüp takıntıya dönüştürmeyin. Takıntılı sevgi sağlıklı değildir. Sağlıklı sevginin olmadığı ilişki de kısa sürmeye mahkumdur.

BAĞIMLILIK

Aranızda oluşturacağınız sevgi bağı çok önemli. Yukarıda anlatmaya çalıştığım her şey bu sevgi bağını güçlendirmek için. Yani, ilişkide bağlılık duymak harika bir şey. Ama bağımlı olmak berbat... Kimisi, sevgilisine bağımlı olur, kimisi aşka. Sevgilisine bağımlı olanlar onsuz yaşayamayacakmış gibi hisseder. Aşka bağımlı olanlar için ise kişinin önemi yoktur, aşkın kendisi önemlidir. Her ikisi de bağımlılıktır ve mutlaka tedavi edilmesi gerekir.

SEKS UYUMSUZLUĞU

Çiftlerin en önemli düşmanlarından biri de seks. Evet, evet, seks iki kişi arasındaki en mükemmel duygu alışverişi olabildiği gibi, çiftleri ayrıştıran bir unsur haline de dönüşebilir. Çünkü çiftler seks konusunda ne istediklerini bir türlü konuşmazlar. Konuşmadıkça seks hayatlarında mutlu olmazlar. Açık söyleyeyim, içinde tatmin edici seksin olmadığı bir ilişkinin çok uzun sürmesi mümkün değil. Bu nedenle sekste uyumu yakalamalısınız, bunun için de onunla açık seçik konuşmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder