Mehmet Coşkundeniz Kadınların 'masum' yalanları
HABERİ PAYLAŞ

Kadınların 'masum' yalanları

Haberin Devamı

AŞK DOKTORU MEHMET COŞKUNDENİZ
https://twitter.com/askdoktoru

Kadınlar, erkeklerin yalancılığından şikayet eder. Oysa kendileri de bilirler ki, yalan söyleme konusunda erkeklerden daha ustadırlar. Çünkü yaşam, onları yalan söylemeye koşullandırmıştır. Özgürce yaşayamadıkları için ailelerine, arkadaşlarına, sevgililerine, eşlerine sürekli yalan söylemek zorunda kalırlar. İşte kadınların kendilerini ‘masum’ göstermek için başvurdukları 10 YALAN...

1- AKŞAM ‘MERVELER’DE KALACAĞIM

Geceyi erkek arkadaşında geçirmek isteyen kadınların en sık başvurduğu yalan. Bu yalan genellikle aileye söylenir. Ne desin yani, “Anneciğim, babacığım, bu akşam sevgilimle aynı evde kalacağız. İzninizi rica ediyorum” mu diyecek? Kız arkadaşta kalınacağı için aile buna izin verir. Ama o kız arkadaş önceden ayarlanır, evden telefon edilirse diye önlemler alınır, erkek arkadaşa gidilir, hareketli bir gece geçirilir. Tabii bazen bu yalan, kocaya ya da sevgiliye de söylenebilir. Hatta, bazen gerçekten de ‘Merveler’de kalınır ama o gece o eve başka bir konuk daha gelir. Her kadının, gerektiğinde kalmak üzere kullanacağı bir ‘Merve’si, yani yakın arkadaşı vardır.

2- SEN İKİNCİSİN

Kadınların söylediği bu yalanın sebebi maalesef erkeklerdir. Erkeğin mülkiyetçi yapısı, şişkin egosu, toplumsal rolü kendisinden önce bir başkasının varlığını kabul etmez. Kadın şu anki sevgilisinden önce bir cinsel beraberlik yaşamışsa “Zaten başka kimseyle böyle bir birliktelik yaşamadım, sen ikincisin” der. Bazıları “Beni kandırdı, bir akşam çok sarhoş etti ve uyandığımda her şey olup bitmişti” diyerek olayı “ben bunu istemeden yaptım”a getirir. Erkeğin ikinci olmayı tolere etmesi mümkün olabilir. Ama hiçbir erkek “Sen otuzuncusun” sözünü kabul etmez maalesef. Akıllı hiçbir kadın da geçmişteki ilişkilerini yeni sevgilisine anlatmaz.

3- BURAYA İLK KEZ GELİYORUM

Sevgili bir yere davet etmiş, “Seni çok güzel bir yere götüreceğim” demiş... Sen oraya daha önce bir başka sevgilinle gelmişsin. Peki ne diyeceksin? “Aa, senden öncekiyle de geldim ben buraya” diyecek halin yok ya. Tabii ki numara yapacaksın. “İlk kez geldim, çok beğendim, teşekkür ederim” diyeceksin elbette. Hatta gittiğin yer lokantaysa, yemeği sevgilinin seçmesine izin vereceksin. Çünkü o sana, “Buranın etleri çok güzeldir, bana bırak” diyecek. Sen de “Evet, yedim, biliyorum” diyemeyeceğine göre, oyunu devam ettireceksin. Aslında biz buna yalan değil de ‘sürprizi bozmama hareketi’ diyelim.

4- İNTERNETTEN KİMSEYLE TANIŞMADIM

İnternet hayatımızın içinde. Akıllı telefonlar sayesinde hepimiz sürekli online’ız. Elbette internette birileriyle tanışıyoruz, buluşuyoruz, hatta sevişiyoruz. Ama nedense bunu saklıyoruz. Çünkü internet hala ‘düşük’ bir şey olarak görülüyor. ‘İnternete düşmek’ deyimi de bundan kaynaklanıyor zaten. Ben internetten tanışıp evlendikleri halde bunu saklayan çiftler bile tanıyorum. Kadınlar internetten birileriyle tanışmış olmayı ‘eziklik’ olarak görüyor. Tanışıyorlar, ayrı. Ama eğer gerçek hayattan birileriyle tanıştılarsa daha önce yaşadıkları internet maceralarını saklamayı yeğliyorlar. Ya da internetten bir sevgili bulmuşlarsa “Daha önce hiç olmadı” diyorlar.

5- ŞU ANDA SENİNLE DENİYORUM


Sevişme anında kadınların tecrübeli olması erkekler tarafından pek de hoş karşılanmıyor. Erkek istiyor ki; sevgilisi bir çok şeyi ilk kez kendisiyle yaşasın. Bu yüzden de kadınlar yatakta ‘ürkek bir kumru’ gibi davranmayı yeğliyor, kendini rahat bırakmıyor. Herhangi bir pozisyonda da “Bunu ilk kez seninle deniyorum, daha önce yapmadım” diyorlar. Böylece erkek kendini önemli hissederken kadın da bu konudaki tecrübesini saklamış oluyor. Alan razı, veren razı bir durum.

6- İLİŞKİLERİMDE ÇOK SEÇİCİYİM


Uzun süredir yalnız olan kadınların başvurduğu yalan. Elbette hayatında birinin olmasını istemektedir. Neredeyse çevresindeki her arkadaşı da ya evlidir veya ilişki yaşıyordur. Bu tür arkadaşlarıyla bir ortamda olduğunda tabii ki hedef odur ve “Sen niye yalnızsın? ” sorularını geçiştirecek en güzel bahane “Seçiciyim”dir. Siz onu bir de içine sorun. Ah bu aralar biri gelip biraz yakınlık gösterse... Bir randevu teklif etse... Bu yalan yeni sevgiliye de söylenir. “Neden bugüne kadar sevgilin olmadı?” diye sorulduğunda “Seçiciyim” denir ki; “Bak sen önemli birisin. Benim tarafımdan seçildin” mesajı verilsin.

7- AŞK OLMADAN ASLA

Sekssiz aşk olmaz ama aşksız seks olur. Kadınların çoğu, sadece bedensel tatmini arzulamaz. Aynı zamanda duygusal tatminin de peşinde koşar. Ama bazen kadınlar da beğendiği biriyle beraber olmak isteyebilir. Yine de bunu açık etmezler. Çünkü o zaman ‘hafif kadın’ denme riskiyle karşı karşıya kalacaklardır. Bu nedenle sevgililerine de, çevresindeki arkadaşlarına da “Ben aşık olmadığım biriyle birlikte olmam” deyiverirler.

8- İLK BULUŞMADA OLMAZ


Kadınlar arasındaki en büyük anlaşmadır bu. Hatta birbirlerini “Sakın ilk buluşmada beraber olma” diyerek kontrol ederler. İlk buluşmada partneriyle birlikte olmayan kadın yok mu? Var elbette. Genellikle böyle bir durumda da partnerine, “Daha önce kimseyle ilk buluşmada birlikte olmadım” derler. Böylece kadın “Seninle oldum ama kıymetini bil” demeye getirir. Aslında bu yalandan da erkekler sorumlu. Kadınlar, erkeklerin kendi aralarındaki partner dedikodularına malzeme olmak istemediği için böyle bir yalana başvurmaktadır.

9- HİÇ ALDATMADIM

İstatistikleri konuşturalım. Türkiye’de üç boşanmadan biri aldatma nedeniyle gerçekleşiyor. Beş kadından biri, yeni sevgili bulmadan eskisini bırakmıyor. Demek ki aslında birileri birilerini aldatıyor. Aldatmanın tanımı içinde sadece seks yok. Eşten ya da sevgiliden habersiz girişilen her türlü duygusal ya da fiziksel ilişki aldatmanın tanımı içine giriyor. Yani aslında siz sadece hoş cümleler yazdığınız biriyle bile, eğer haberi yoksa sevgilinizi aldatıyorsunuz demektir. Bu nedenle ‘hiç aldatmadım’ sözü biraz fantezi olarak kalıyor.

10- BENİM TABULARIM VAR


Kadınların, karşısındaki insanın kendisine dokunmasını istemediği zaman başvurduğu yalanlardan biri. Kendisini yemeğe davet eden, kıramadığı bir erkekle geceye devam etmek istemiyorsa bu yalana başvuruyor. Böylece o erkeği kendisinden uzak tutmayı amaçlıyor. Elbette seksi tabu olarak gören kadınlar mevcut. Ama bunu bahane olarak kullananların sayısı da oldukça fazla.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder