Mehmet Coşkundeniz Parayı veren güzelliği alır
HABERİ PAYLAŞ

Parayı veren güzelliği alır

Geçenlerde tüm magazin sitelerinde aynı haber vardı: “Dünyanın en güzel 100 kadını açıklandı, 3 Türk oyuncu listede yer aldı.” Listenin 33’üncü sırasında Sıla Türkoğlu, 43’üncü sırasında Özge Yağız ve 53’üncü sırasında Hande Erçel bulunuyormuş. Geçen yıl da 5 Türk kadını varmış ama bu yıl 3’e düşmüş.

Parayı veren güzelliği alır

Peki kim yapıyor bu listeyi? TC Candler diye bir Instagram hesabı. Ben de merak ettim acaba kim karar veriyor bu 100 kişiye? Uluslararası bir jüri mi var? Yoksa tüm dünyadan herkese açık bir oylama sistemi mi var? Meğer bu söylediklerimin hiçbiri yokmuş. TC Candler’in parayla üye olunan bir sitesi var. Ayda 3 dolara, 6 dolara ve 10 dolara olmak üzere üç tür üyelik alabiliyorsunuz. 3 dolarlık üyelikte gösterdiğiniz bir aday listeye giriyor, yıl içinde de toplam 36 oy kullanabiliyorsunuz. 6 dolarlık üyelikte 2 adayınız garanti ediliyor, oy sayınız 60’a çıkıyor. 10 dolarlık üyelikte de yine 2 garanti adayınız listeye giriyor ve 120 oy kullanabiliyorsunuz. Bu sitenin hepi topu 3 bin üyesi var. Bu 3 bin üye adayları belirliyor, sonra attıkları oylarla kimi isterlerse onu birinci sıraya taşıyor. Sizin anlayacağınız, bu listeye girmek isterseniz, paralı üye olup kendinizi aday gösterebilirsiniz. Kim bilir, diğer üyelerden de oy alırsanız ilk sıraya kadar çıkabilirsiniz. Ya da paranız varsa örneğin 10 bin dolara 1000 üyelik birden satın alıp bir anda listeleri darmadağın edebilirsiniz. Sıla Türkoğlu, Özge Yağız ve Hande Erçel’i güzel bulursunuz, bulmazsınız onu bilmem. Ama seçimin çok da tarafsız olduğuna inanmayın. Çünkü parayı veren, listedeki en güzel unvanını satın alabiliyor.

Haberin Devamı

Parayı veren güzelliği alır

YAPAY ZEKAYA GEREK VAR MIYDI?

‘Güzellik’ten söz etmişken bir başka ‘garipliği’ de es geçemezdim. Yine bir Instagram hesabı, “Yeşilçam kadınları genç halleriyle günümüzde yaşasaydı nasıl olurdu?” diye sorup Türkan Şoray’ı, Hülya Koçyiğit’i, Fatma Girik’i, Filiz Akın’ı, Gülşen Bubikoğlu’nu ve Emel Sayın’ı, yapay zeka kullanarak gençleştirmiş. Bu isimlerin hepsi hâlâ güzel. Yapay zeka ile gençleştirilmelerine de gerek yok. Gençlik fotoğrafları hâlâ arşivlerde. Zaten baktığınızda yapay zekalı hallerinin değil de o eski fotoğraflarının çok daha güzel olduğunu anlıyorsunuz. Türkan Şoray’a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Şoray, kendi hesabından ‘Bodrum Hakimi’ filmindeki bir karesini paylaşıp gereken cevabı vermiş. Ki zaten Türk sinemasının gelmiş geçmiş en güzel kadınıdır ve konu benim açımdan tartışmaya kapalıdır. En son Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, Şoray Uzun ile yaptığı söyleşide canlı olarak izledim Türkan Şoray’ı. Sahnedeki duruşu, konuşması, yaptığı dans gerçekten müthişti. İzlemeye gelenlerin duyduğu hayranlığı ise anlatmama gerek yok. Sözün özü, hiçbir yapay zeka Türkan Şoray’ı olduğundan daha güzel yapamaz. Çünkü o güzelliği tanımlayacak kelime henüz bulunmadı.

Haberin Devamı

BİZE BU YOLDAN GERİ DÖNÜŞ YOK

Fenerbahçe erkek basketbol takımı bu akşam Euroleague play-off serisinde kendi evinde Monaco’yu ağırlıyor. Maçı kazanırsa, Berlin’deki ‘Final Four’a gidecek. Şu ana kadar oynadığı oyunla bunu da hak ediyor. Çarşamba günkü maçta gösterdikleri mücadele, finallere gitmeyi ne kadar çok istediklerini gösterdi. Ben bu akşamki maçı da kazanacaklarını düşünüyorum. Yalnız bunun bir ‘ama’sı var... O amayı da geçen geceki maçtan sonra takımın koçu Sarunas Jasikevicius söyledi. Taraftara dedi ki; “Daha da gürültü yapın, daha çok ses çıkarın. Ama özellikle takım kötüye giderken. İyiyken tabii ki destek olmak kolaydır ama iyi taraftar kötü durumda daha çok ses çıkartır, destek olur.” Bugün maça gideceklere ben de şunu söylemek isterim. Oraya oturmaya gitmiyorsunuz. Ya da kendi uydurduğunuz saçma sapan marşları söylemeye gitmiyorsunuz. “Sevdik seni, her şeyden çok, Fenerbahçe bize bu yoldan geri dönüş yok” şarkısı yeter size. Takımın bu akşam size her zamankinden daha çok ihtiyacı var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder