Mehmet Yalçınkaya Gastronomide inovasyon
HABERİ PAYLAŞ

Gastronomide inovasyon

Her sektörde olduğu gibi gelecek temelli, öngörü içeren nitelikli yaklaşımlar gastronominin de vazgeçilmezidir. Hizmet kalitesini artırırken bir yandan da nitelikli ürün kullanmak, maliyet hesaplarını ulaşılabilir hale getirmek, bu bütünün bir parçasıdır. Yaratıcı ve yenilikçi tarifler, dünyayla entegrasyon, gastronmide de arge çalışmalarını artırmaya yönelmemizi sağlayan etkenlerden. Ancak ne yazık ki maliyetler yüzünden bazı reçeteleri uygulamamız günümüz koşullarında zor olabiliyor. Ekonomideki çalkantılar elbette ürün maliyetlerinin değişimine ve ziyaretçilerimize sunduğumuz tabakların da artışına neden oluyor. Bu durum tüm sektörün kanayan yarasıdır.

Haberin Devamı

GASTRONOMİDE DİJİTALLEŞME

Özellikle çalışan kitlenin eve geldiğinde hızlıca ulaşabileceği kanallarla eve yemek getirmesini sağlayan dijital kanallar günümüzün gereği. Diğer yandan pişirme eylemi aslında temel ihtiyacımızın dışında, bizim kültürlerimizde birliğin ve yuvanın, ortak bir eylemin parçası. Bu nedenle ben çalışanlara, haftada 1 gün bile olsa evde yemek yapmalarını, sağlıklı bir menü hazırlamalarını öneriyorum. Evde yemek pişirmek aynı zamanda günün iş stresini atmanıza da yardımcı olacaktır. Araştırmacıların belirttiği gibi, birbirini takip eden eş zamanlı hareketler, kesme işlevi gibi oldukça rehabilite edicidir. Kesme tekniklerini öğrenerek mutfağı eğlenceli bir ortam haline getirmek ve pişirilen yemeği paylaşmak günün yorgunluğunu da alacaktır.

Gastronomide inovasyon

KARİDES FINDIK LAHMACUN

Malzemeler (4 Porsiyon)

* Et karides 6 adet (Bütün)
* Karides 350 gr
* Hamur
* Un 200 gr
* Su 100 gr
* Tuz
* Sumak Sos
* Bal 10 gr
* Zeytinyağı 30 ml
* Limon 1/2 adet
* Sumak 20 gr

HARÇ

* Sriracha sosu 5 gr
* Zeytinyağı 150 ml
* Domates 2 adet orta boy
* Kapya biberi 25 gr
* Yeşil biber 25 gr
* Frenk soğanı 30 gr
* Taze kekik 1 dal
* Sarımsak 1 diş
* Tuz
* Taze çekilmiş tane karabiber

HAMUR

Bir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Daha sonra hamuru dinlenmeye alın.

SUMAK SOS

Bal, zeytinyağı, sumak ve limonun suyuyla blenderden geçirin.

HARÇ

Tüm malzemeleri blenderde kıyma haline gelinceye kadar çekin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve ince olacak şekilde açın. Hazırlanan harcı açılan hamurların üzerine yayın. Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdını açıp karides lahmacunları tepsiye alın. Fındık karides lahmacunların üzerine karidesleri ikiye bölüp yerleştirin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin. Daha sonra sunuma geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

SUNUM

Fırından çıkan karides lahmacunları sumak sosuyla servis edin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder