Melis Apaydın İde Milli sporcu Dora Kübra Yıldız 'Bir paket mutluluk' ile umut dağıtıyor
HABERİ PAYLAŞ

Milli sporcu Dora Kübra Yıldız 'Bir paket mutluluk' ile umut dağıtıyor

Dora Kübra Yıldız henüz 33 yaşında bir milli sporcu. Ömrünün ilk sekiz yılı gecekondu mahallesinde geçti. Büyüyüp üniversiteye girdiğinde, o mahallede gördüklerini, yaşadıklarını hiç unutmadı. Ve insanlara yardım etmeye başladı. Ankara’da kendi çabalarıyla başladığı bu yolculuk, yıllar içinde büyüdü ve gelişti. 2020’nin eylül ayında İzmir’den gelen bir yardım çağrısıyla soluğu İzmir’de aldı. O günden sonra bir daha İzmir’den kopamadı. Torbalı’dan Basmane’ye, Basmane’den Selçuk’a kadar gitmediği yer kalmadı. Gencecik yaşında insanlara yardım için kolları sıvayan Dora Kübra Yıldız’ın, çocuklara dağıttığı kurabiyelerden esinlenerek kurduğu Bir Paket Mutluluk Derneği, yaşadığımız yangın felaketinde de İzmir ile Muğla arasında köprü kurdu. Gönüllülerin desteğiyle bölgeye ilk ulaşanlardan biri olduklarını söyleyen genç yardımsever ile ‘Bir Paket Mutluluk’un hikayesini konuştuk.

Haberin Devamı

Milli sporcu Dora Kübra Yıldız Bir paket mutluluk ile umut dağıtıyor

GECEKONDU MAHALLESİNDE YAŞADIĞIM GÜNLERİ HİÇ UNUTMADIM

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1988 doğumluyum. Gazi Üniversitesi Spor Akademisi ve Mamak Belediyesi Halk Oyunları Konservatuvarı mezunuyum. Paintball branşında Avrupa hakemiyim. Halk oyunları branşında da milliyim. Aktif olarak her ikisine de devam ediyorum. 8 yaşına kadar gecekondu mahallesinde yaşadım. Oradan ayrıldıktan sonra mahallemizi hiç unutmadım. Yardım faaliyetlerine ilk olarak eskiden yaşadığım mahallemde ve ilkokulumda başladım. Üniversite yıllarımda çocuklara, yaşlılara, engellilere ve hayvanlara çeşitli yardımlarda bulunuyordum. En çok yetim ve sevgiden mahrum kalmış çocuklar çok dikkatimi çekerdi. Tek başıma çıktığım bu yola 2014 yılından sonra arkadaşlarım da katıldı.

İZMİR’DE GİTMEDİĞİMİZ YER KALMADI

Bir Paket Mutluluk Derneği nasıl kuruldu?

“Bir Paket Mutluluk” ismi, hazırladığım yiyecekleri şeffaf ambalajlara doldurup süsleyip dezavantajlı çocuklara dağıtmakla ortaya çıktı. 2014 yılından 2020 yılına kadar sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettim. 2020 Mayıs ayında Bir Paket Mutluluk Derneği’ni resmi olarak kurduk. Dernek kurucularımızı da en yakın dostlarımdan seçtim.

Haberin Devamı

10 kişilik ekibimle uluslararası projeler üretip dağıtımları bizzat kendimiz gerçekleştiriyoruz. Merkezimiz Ankara’da. Ancak şu an en aktif çalıştığımız il İzmir. İzmir ile ilk bağlantımız 2020 Eylül ayında oldu. Özellikle Roman mahallelerinde, Kadifekale ile Basmane taraflarında yardıma muhtaç çok fazla insan vardı. İzmir merkezli İyilik İçin Uluslararası İnsani Yardım Derneği ile birlikte buradaki çalışmalara başladık.

Önce Basmane tarafında 6 okulda okuyan yardıma muhtaç çocuklarımıza ayakkabı, çanta ve oyuncak yardımı sağladık. Baktık muhtaç çok aile var. Hemen nakdi yardım kampanyası başlattık. Torbalı’dan Basmane’ye, Basmane’den Selçuk’a kadar gitmediğimiz yer kalmadı.

AFRİKA’DAN SURİYE’YE

Yurt dışında da pek çok çalışmanız var, onlardan bahseder misiniz?

Her ay Afrika’da yetimhanelerde yemek dağıtıyoruz. Bayramlarda kıyafet ve oyuncak hediye ediyoruz. Doğum gününü Afrika’da yaşayan çocuklarımızla kutlamak isteyen hayırseverlerimiz için de şahane organizasyonlar yapıyoruz. En az 100 çocuk toparlayıp çocuklarla pasta kesiyoruz ve kişinin adına pankart açıyoruz. Çocuklarımız bu vesile ile pasta yiyorlar ve inanılmaz mutlu oluyorlar.

Haberin Devamı

Kurban bayramlarını Afrika’da geçiriyoruz. Ve kurbanlarını bize emanet eden hayırseverlerimizin kurbanlarını bizzat başında durarak Afrika’da kesiyoruz, dağıtıyoruz. Her yıl en az 5 kez Suriye’ye gidiyoruz. Bu arada can güvenliğimiz yok. Allah’a emanet gidiyoruz her gittiğimizde. İdlip, Afrin, Cerablus, Azez, Halep’e yakın kırsal bölgeler, El Bab her yere gittik. Belki hepsine ulaşamayacağız ama ulaştığımız çocuğun gülümsemesine şahit olunca çok mutlu oluyoruz.

SOSYAL MEDYADAN ULAŞIYORLAR

İnsanlar size nasıl ulaşıyor? Sistem nasıl işliyor anlatır mısınız?

Sadece sosyal medyada yayın yapıyoruz. Bizde herkes gönüllü çalıştığı için bir telefon numaramız bile yok. Ulaşmak isteyenler Instagramda DM bölümünden yazıp bilgi alıyor. Sonra katılmak istediği yardım kampanyasını söylüyor, ona göre bilgi veriyoruz. Yardım gerçekleşince yardımı gönderen kişi göndermiş olduğu yardım kime, nereye, nasıl gitmiş şeffaf şekilde Instagram sayfamızda görüyor. Şeffaf çalıştığımız için de yıllardır güvenle yardımlarını gönderiyorlar.

AFETZEDELERLE DERTLEŞTİK

Hepimizi çok üzen orman yangınlarında çok büyük çaba gösterdiniz. İzmir’den Muğla’ya köprü kurdunuz. Bölgeye hemen gidenlerdendiniz. Bu süreci, orada gördüklerinizi anlatır mısınız?

Biz yangınlar başladığında Uganda’daki yardım faaliyetlerimizi yeni bitirip dönmüştük. Afetin büyüklüğünü görünce hemen bir kampanya başlatıp sahaya indik. Görüntüler çok üzücüydü. Söndürülen mahallelere, evi yanan insanların yanına gittik. Tek tek görüştük, hal hatır sorduk. Nakdi yardım yaptık. Onlar şu an şokta ve birçoğu hala inanamıyor olanlara. Biz ekiple onlarla bir nevi dertleşmeye gittik. Gitmişken de belki bir yaralarına merhem oluruz diye nakdi yardım yapıp çocuklara oyuncak, ayakkabı dağıttık. Muğla’nın ilçeleri çok dağınık ve devasa büyüklükte ormanlarımız. İnsanlar hiçbir şey yapmıyorsa arabalarına su alıp ufak tefek gördükleri tüten yerleri söndürüyordu. Hepsine minnettarız. Ne kadar büyük bir milletiz.

Değerli okurlarımız, 9 Aralık 2019’da başlayan ‘İçimizden Biri’ röportajları ile pek çok farklı hikayeyi kaleme alma imkanı buldum. Sizlere bir iyilik öyküsüyle veda ettiğim için çok mutluyum. Bugüne kadar verdiğiniz kıymetli destek için çok teşekkür ederim. Bu sayfada emeği olan tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Yeniden görüşmek üzere, sağlıcakla kalın...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder