Murat Gülderen Cep kiralama pazarı 2 milyar TL'ye koşuyor
HABERİ PAYLAŞ

Cep kiralama pazarı 2 milyar TL'ye koşuyor

Son yıllarda özellikle ithal cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayar fiyatlarının sürekli artması, elektronik kiralama pazarının doğmasına sebep oldu. Sektörün en büyük oyuncularından online cihaz kiralama platformu ‘kiralabunu.com’ üzerinden sadece bu yıl 10 bine yakın cep telefonu kiralandı. Buna bilgisayar ve tablet de eklediğinde rakam 20 binlere yaklaştı. Halihazırda elektronik cihaz kiralama sektörünün büyüklüğü 350 milyon TL civarında. 2 yıl içinde bu rakamın 2 milyar TL’ye ulaşması öngörülüyor. Kiralabunu dışında MediaMarkt, ‘teknobonus.com’ ve ‘kiralarsın.com’ gibi firmalar da pazarı domine eden diğer önemli oyuncular.

Haberin Devamı

BU YIL 40 BİN ABONE BEKLENİYOR

Telefon kiralama sektöründeki son gelişmeler hakkında bilgi veren Kiralabunu Kurucu Ortağı Sinan Ventura, 2023 yılı sonu itibarıyla 40 bin abone kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Ventura, “Elektronik cihaz kiralama pazarının hem ekonomiye hem de sürdürülebilirliğe katkıları büyük. Paylaşım ekonomisini baz alan iş modelimiz sayesinde bir teknoloji ürünün kullanım ömrünü uzatarak o üründen maksimum faydayı almayı ve bu sayede elektronik atık üretimini azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Cep kiralama pazarı 2 milyar TLye koşuyor

18 AY SABİT FİYAT GARANTİSİ

Sinan Ventura, cihaz kiralamanın vatandaşa sağladığı avantajları da şöyle anlattı: “Kullanıcılar bir ürünün satın alma maliyetine katlanmak yerine kiralayarak kart limitlerini bloke etmeden aylık sabit ödemelerle o ürünü rahatça kullanabiliyor. Kira sürelerini istedikleri zaman uzatıp, istedikleri durumda kiraladıkları ürünü de indirimli olarak satın alabiliyorlar. Bizde 18 ay sabit fiyat garantisi var. Bu da kullanıcılara enflasyonla birlikte ödedikleri kirayı sabitleyerek bir finansal avantaj yaratmalarına olanak veriyor.”

iPHONE VE SAMSUNG İLK SIRADA GELİYOR

En çok kiralanan telefonların iPhone 11, 12, 13 Pro Max, 14 Pro Max ile Samsung Galaxy A24, Z Flip, Z Fold, S21 Plus, A72, S22 Ultra ve S23 Ultra olduğunu söyleyen Kiralabunu Kurucu Ortağı Elif Kapıcı Erdem de, fiyatlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Kira süresi arttıkça ödenen aylık kira bedeli düşüyor. Telefonların aylık bedelleri 150 TL’den başlıyor 5 bin TL’lere kadar çıkabiliyor. Bireyselde 1 ile 18 ay arası kiralama olabiliyor. Kurumsalda ise 6 ay ile 24 ay arasında değişiyor.”

Haberin Devamı

Cep kiralama pazarı 2 milyar TLye koşuyor

ÖĞRENCİYE ÖZEL KAMPANYALAR

Erdem, düzenli olarak cazip kampanyalar da yaptıklarını belirterek şöyle devam etti: “Yaz sezonu boyunca 3 ay ve üzeri kiralamalarda tek fiyat kampanyası büyük ilgi gördü. Geçen senenin sonunda ilk ay 1 TL kampanyasıyla kiralamayı çok avantajlı bir fiyatla binlerce kullanıcıyla tanıştırmıştık. Bu sene sonuna kadar benzer kampanya dinamiklerine devam edeceğiz. Hali hazırda devam eden öğrencilere özel tüm aylarda geçerli yüzde 15 indirim kampanyamız mevcut ve yıl sonuna kadar diğer kampanyalara ek olarak devam edecek.”

TÜM CİHAZLAR SİGORTALANIYOR

Cihaz kiralama işlemi kiralabunu. com’un yanı sıra teknosa. com, MediaMarkt üzerinden de yapılabiliyor. Hizmet, Türkiye’nin 81 ilini de kapsıyor. Kiralabunu envanterindeki bütün cihazlar sigortalanıyor. Bu sayede kullanıcılara hasar onarım güvencesi sunuluyor. Kiralama taleplerinde onaylandıktan sonra teslimat 1-5 iş günü arasında gerçekleşiyor. Şirket yakın zamanda yenilikçi mağaza konsepti çalışması da yapmaya da hazırlanıyor. Şirket ayrıca akıllı saat, akıllı süpürge, ev eğlence sistemleri ve kamera kiralaması da yapıyor.

Haberin Devamı

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Öncelikle kiralamak istediğiniz ürünü seçip süreyi belirliyorsunuz. Siparişi oluşturduktan birkaç dakika sonra kimlik doğrulaması otomatik olarak yapılıyor. Kiralama talebi onaylanmazsa alınan ilk ay kira ücreti iade ediliyor. Kiralama onaylandığında ise ürün adresinize ücretsiz kargo ile gönderiliyor. Kira süresi ürünü teslim aldığınız gün başlıyor. Sonraki ayların kira ücretleri de siparişi oluşturduğunuz günlere göre kartınızdan otomatik olarak alınıyor. Kargoda geçen süre kira sürenin sonuna ekleniyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder