Murat Gülderen 'Cep'teki sorunlara pratik çözümler
HABERİ PAYLAŞ

'Cep'teki sorunlara pratik çözümler

Cep telefonları ne kadar yeni olursa olsun, olmadık zamanlarda çeşitli arızalar yaparak günlük işleri ciddi derecede aksatabiliyor. Öyle ki bu yüzden bazen verilerimizi kaybedebiliyor, güvenlik riskleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu nedenle olası sorunlara karşı hazırlıklı olmak ve düzenli yedeklemeler yapmak, veri kaybını en aza indirmek için kritik önem taşıyor. Bu haftaki yazımızda en sık karşılaşılan problemleri ve pratik çözümlerini ele aldık.

Cepteki sorunlara pratik çözümler

YAVAŞLAMA: En etkili çözüm, kullanılmayan uygulama, gereksiz video ve resim gibi dosyaları silmektedir. Özellikle yeni bir uygulama yükledikten sonra cihazınız yavaşladıysa bunu kaldırmalısınız. Güncelleme yapmazsanız ve cihazınıza virüs bulaşmışsa da telefonunuz yavaşlar. Telefonunuzda kötü amaçlı yazılımın ciddi bir şekilde yayıldığını düşünüyorsanız fabrika ayarlarına geri dönüp, güçlü bir virüs programı yüklemelisiniz.

Haberin Devamı

Cepteki sorunlara pratik çözümler

BATARYA: Fazla kullanmamanıza rağmen telefonunuzun pili hızla bitiyorsa bataryayı etkileyen bazı faktörleri göz önünde bulundurmak gerek. İlk olarak ekran parlaklığını kısmayı ve kullanmadığınız zamanlarda GPS, Bluetooth ve Wi-Fi’yi pasif hale getirmeyi deneyin. Ayrıca ayarlardan pili en çok hangi uygulamaların tükettiğini kontrol edin. İhtiyaç olmadığında arka planda çalışan ve çok fazla enerji tüketen bu uygulamaları kapatın. Batarya arızası yüzünden telefon kapanması verilerin de zarar görmesine yol açabilir.

Cepteki sorunlara pratik çözümler

ISINMA: Özellikle yüksek performans gerektiren oyunlar ve arka planda çalışan uygulamalar, işlemciyi daha fazla zorlar ve bu da daha çok ısınmaya neden olur. Bu aynı zamanda telefonunuzun kapanmasına da yol açar. Böyle durumlarda, söz konusu oyun ve uygulamaları kaldırmakta fayda var. Ayrıca sıcak hava yüzünden de telefonunuz ısınır. Bu nedenle sıcak yerlerden cihazınızı uzak tutmanız ve kılıfı çıkartmanız gerekir. Öte yandan telefonunuzu şarj ederken de kılıfı çıkartmanız büyük önem taşır.

Cepteki sorunlara pratik çözümler

SESİN KÖTÜ ÇIKMASI: Ses yüksekliği, düşüklüğü veya anormal seslerin duyulması gibi hoparlör veya mikrofon sorunları da sıkça görülebiliyor. Cihazınızı yeniden başlattığınızda da sorun devam ediyorsa önce ses ayarlarını kontrol edin. Hoparlör veya mikrofonun sessiz veya düşük modda olmadığından emin olun. Telefonunuzu güncellemediyseniz ya da üçüncü parti uygulamalar kullanıyorsanız bunlar da ses sorunu oluşturabilir.

Haberin Devamı

Cepteki sorunlara pratik çözümler

BAĞLANAMAMA: Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı gibi sorunlar da sık görülüyor. Böyle durumlarda da telefonunuzun Wi-Fi özelliğini kapatın, birkaç saniye bekleyin ve yeniden açın. Olmazsa, Wi-Fi ağınızı unutup yeniden eklemeyi deneyin. Her iki cihazda da Bluetooth’un açık olduğundan ve aynı Bluetooth modunda olduklarından emin olun. Yine olmazsa telefonunuzun ve bağlı cihazın yazılımını güncelleyin. Veri sorunu varsa ise önce uçuş modu açık olmadığından emin olun. Sinyal gücünü kontrol edin.

Cepteki sorunlara pratik çözümler

DEPOLAMA: Cihazınızın kapasitesi 128 GB’dan düşükse ve cihazınıza sürekli bir şeyler yüklüyorsanız bu sorunla çok sık karşılaşırsınız. Bu durum aynı zamanda cihazınızın performansını da olumsuz etkiler. Yapılması gerekenler şunlar: Kullanılmayan veya gereksiz uygulamaları silin. Fotoğraf ve videoları yedekleyin ve daha sonra bunları da silin. Önbellek dosyalarını temizleyin. Silinen dosyaları kalıcı olarak silmek için çöp kutusunu boşaltın.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI

Cepteki sorunlara pratik çözümler

CANLI YAYIN YAPAN AKILLI GÖZLÜK

Meta, yeni akıllı gözlüğü Ray-Ban Meta Smart Glasses’ı tanıttı. 12 MP kameraya ve 32 GB depolama alanına sahip gözlükte ayrıca beş adet dahili mikrofon ve hoparlörler de bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar, Facebook ve Instagram’dan canlı yayın yapabiliyorlar. Gözlüğü kontrol etmek için sesli komutlar da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca kullanıcıya baktığı şey hakkında bilgi veriyor. Tabela ve menüleri tercüme ediyor. Yurtdışı fiyatı 299 dolar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder