Murat Gülderen Çocuğunuzun dijital yolculuğuna eşlik edin
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğunuzun dijital yolculuğuna eşlik edin

Dijital dünyanın içerisinde temelden doğru bir şekilde yer almak için anne ve babanın rehberliği ve takım arkadaşlığı büyük önem taşır. İnterneti ve sosyal medyayı verimli kullanmanın ötesinde beraberce öğrenilen programlama dilleri çocukların geleceğini erken yaşta şekillendirmesini sağlar. Bu haftaki köşemizde anne ve babaların 7-14 yaş arasında çocuklarıyla birlikte eğlenerek öğreneceği bazı ücretsiz programları masaya yatırdık.

KODLAMA EĞİTİMİ

Bu program, analitik düşünme, problem çözme, yaratıcılık ve takım çalışması gibi beceriler kazandırır. Bu da hızla şekil değiştiren dijital dünyaya her an adapte olmayı sağlar. Özellikle 7-14 yaş arası çocukların aileleriyle birlikte bu tür eğitimler alması onların gelişmelerini ciddi şekilde hızlandırır. Khan Academy, Udemy, codecademy, code.org platformlarından bu eğitimleri kolaylıkla alabilirsiniz.

Haberin Devamı

VERİ ANALİZİ

Çocukların veri analizi öğrenmesi, onların verileri okuyabilme, yorumlayabilme ve bu bilgileri kullanarak karar verebilme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olabilir. Ayrıca, gelecekte iş dünyasında ya da araştırma alanlarında başarılı olmak için de veri analizi becerileri oldukça önemlidir. Bu eğitim de ebeveyn ile birlikte alınırsa çok daha keyifli hale gelebilir. DataCamp, Coursera, edX ve MIT OpenCourseWare platformları bu hizmeti ücretsiz sağlıyor.

YAPAY ZEKA EĞİTİMİ

Geliştirilmiş yapay zeka, insan benzeri öğrenme ve karar verme becerileri ile donatıldı. Buna yönelik eğitimle birlikte kazanılan yetenekler, ileride sadece teknolojik işlerde değil, aynı zamanda herhangi bir sektörde liderlik pozisyonlarında da başarılı olmaya yardımcı olur. Buradan kazanılan vizyonla çocuklar, kendi yapay zeka projelerini de şimdiden oluşturabilir. Microsoft Learn, IBM Watson Studio, edX, Udemy, GOOGLE AI ve Geleceği Yazanlar platformu iyi birer adres.

ROBOTİK

Bu eğitim, çocukların tasarım, programlama ve robotik sistemlerin mekaniği hakkında anlayış kazanmalarını sağlıyor. Bunun yanı sıra, kritik düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan ve onları geleceğin iş dünyasında başarılı olmak için hazırlayan eğitim, yine ebeveynlerin de dijital ufkunu ardına kadar açıyor. Robotik öğrenmek için de RoboMind, Tinkercad, Khan Academy ve Carnegie Mellon Robotics Academy ideal programlar arasında.

Haberin Devamı

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

GeoGebra AR adlı bu program, matematik öğrenimine yardımcı olmak için artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanır. Kullanıcılar, telefonlarını kameraya yönlendirerek, geometri şekilleri ve matematiksel denklemlerini sanal bir gerçeklik deneyimi ile görebilirler. Ayrıca Unity Learn, oyun geliştirme ve artırılmış gerçeklik konusunda dünya genelinde en çok kullanılan platformlardan biridir. Burada yine çocuklar kendi projelerini oluşturma konusunda deneyim kazanabilirler.

HAFTANIN OLAYI

DÜNYANIN EN SAĞLAM CEP’İ

Türkiye’de üç yıl içinde ilk üç telefon markasından biri olmayı hedefleyen Honor, İstanbul’da tanıttığı amiral gemisi telefonu X9a’ya sağlamlık testi yaptı. Önce 2 metreden atılan cihaz ile sonra ceviz kırıldı. Ardından telefonun üzerinden araba da geçti. Tüm testlerden başarıyla geçen cihazı 14 Mayıs’a kadar satın alanlara da 180 gün ücretsiz ekran değişimi garantisi sunuluyor. 64 MP ultra net, 5 MP geniş açı ve 2 MP makro kameraya sahip cihazda 5100 mAh batarya bulunuyor. Fiyatı 10.499 TL.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun dijital yolculuğuna eşlik edin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder