Murat Gülderen İşte 2024'ün teknolojileri
HABERİ PAYLAŞ

İşte 2024'ün teknolojileri

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024, geleceğe damga vuracak cihazları ve araçları gün yüzüne çıkardı. Fuarın gözdelerinden biri de kuşkusuz ilk gün tanıtılan yerli ve milli akıllı cihaz Togg T10F fastback oldu.

Diğer dikkat çeken nokta ise Türkiye’den 70’in üzerinde yerli girişimcinin etkinlikte hazır bulunmasıydı. 150 ülkeden 4 binin üzerinde firma ve 130 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda geleceğe damga vuracak bazı teknolojileri derledik.

İşte 2024ün teknolojileri

VİDEO ÇEKEN DÜRBÜN

Haberin Devamı

Swarovski Optic, kuşlar ve kelebekler dahil 9 bin farklı canlının türünü algılayan ve kullanıcıya söyleyen AV Visio adlı akıllı dürbün geliştirdi. Yerleşik GPS ile konum algılama da yapabilen cihaz, 13 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf ve 1080P video çekebiliyor. Dürbün, çekilen görselleri sosyal medyada paylaşmaya da imkan tanıyor.

İşte 2024ün teknolojileri

DOKTOR AYNA

Sağlık kontrolü yapabilen Anura Magic Mirror adlı yapay zeka destekli akıllı ayna da en çok ilgi gören cihazlar arasında yer aldı. Ayna, karşısına geçen kişiyi 30 saniyede tarıyor ve kan basıncı, karaciğer performansı, diyabet, kalp atış hızı, nefes alma hızı ve yüz cilt yaşını içeren çok sayıda sağlık bilgisi veriyor.

İşte 2024ün teknolojileri

KONUŞAN KLOZET

Alman Kohler, Alexa ve Google Asistan özelliklerine sahip sesle kontrol edilebilen akıllı klozeti PureWash E930 Bidet Seat’ı tanıttı. Aynı zamanda yerleşik UV ışığı kullanarak kendi kendini temizleme moduna sahip ürün, ön ve arka yıkama modları, ayarlanabilir su sıcaklığı, basınç ayarları ve titreşimli sprey seçenekleri gibi özellikler sunuyor. Asistanlar, verdiğiniz komutla birlikte sıcak hava kurutucusunu ve UV temizlemeyi açabiliyor.

İşte 2024ün teknolojileri

ATEŞ ÖLÇEN KULAKLIK

Kulaklıklar artık sağlık taramasında da kullanılıyor. Sennheiser, özel PPG sensörleri sayesinde direkt olarak kulaktan nabız ve ateş ölçümü yapabilen Momentum Sport kablosuz kulaklığı tanıttı. Su geçirmeyen cihazın yurtdışı fiyatı 330 dolar olarak belirlendi.

İşte 2024ün teknolojileri

ŞARJI BİTMEYEN KULAKLIK

3M, dış ve iç mekan ışığını sürekli şarja dönüştürmek için güneş pili teknolojisini kullanan dünyanın ilk kendi kendini şarj eden Bluetooth kulaklığını duyurdu. Peltor Ws Alert XPV olarak adlandırılan kulaklık, aşırı gürültülü ortamlarda çalışanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış. Yurtdışı fiyatı 600 dolar.

Haberin Devamı

İşte 2024ün teknolojileri

UÇAN SÜPER ARABA

Çin merkezli XPeng Aeroht şirketi, ‘uçan süper araba’ konsepti eVTOL’u tanıttı. Dikey iniş ve kalkış özelliğiyle karadan uçuş moduna zahmetsizce geçen araç, kısa mesafeli ve alçak irtifalı seyahatler vaat ediyor. Hava sürüşünden kara sürüşüne geçildiğinde aracın kanatları direkt gövdeye katlandığı için tehlike arz etmiyor.

İşte 2024ün teknolojileri

HAVADAN SU ÜRETİYOR

Genesis Systems, havadan içme suyu üretebilen WaterCube adlı cihaz geliştirdi. Günlük üretim kapasitesi 450 litre olan cihaz, yüzde 40 ila yüzde 100 arasındaki nem aralıklarında ve 15 derecenin üzerindeki iklim koşullarında çalışacak şekilde tasarlandı. Sistem, suya erişimi sınırlı bölgeler için sürdürülebilir bir alternatif olarak öne çıkıyor.

İşte 2024ün teknolojileri

ÇİFT EKRANLI DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR

Asus, çift ekranlı Zenbook Duo’yu tanıttı. Dikey şekilde durarak çok daha geniş bir kullanım alanı sunan cihazın klavyesi gövdesinden ayrılabiliyor. Klavye istenirse alt ekranın üstüne de yerleştirilebiliyor. Ürün, 120 Hz yenileme hızı sunan OLED ekranlarıyla öne çıkıyor. Cihaz gücünü ise Intel Core Ultra 9 185H işlemciden alıyor.

Haberin Devamı

İşte 2024ün teknolojileri

FELÇLİLER İÇİN OYUNCU ELDİVENİ

Felçli hastalar için Palmplug One adlı oyuncu eldiveni geliştirildi. Her parmakta hassas el takibi sağlayan sensörler bulunan eldivende ayrıca, dokunma hissini simüle eden dokunsal geri bildirim teknolojisi ve VR deneyimini zenginleştiren entegre LED ışıkları yer alıyor. Eldivenin yurtdışı fiyatı 399 dolar.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder