Murat Gülderen Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük
HABERİ PAYLAŞ

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2023, tüm hızıyla devam ediyor. Başta Arçelik ve Vestel olmak üzere 48 Türk teknoloji firmasının da katıldığı fuarda çevre dostu ve yaşamı kolaylaştırıcı cihazlar, yapay zeka ve akıllı yaşam trendleri öne çıkıyor. Ses getiren bazı cihazları sizler için derledik.

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

TEKNOLOJİNİN MODASI

Honor, çanta ya da cüzdan gibi taşınabilen konsept katlanabilir telefonu Honor V Purse’u görücüye çıkardı. Kadınlara özel geliştirilen ve zincirli yapısıyla dikkat çeken cihazın kalınlığı 9 mm. Cihaz, sürdürülebilirliği sağlayan malzemeler içeriyor.

Haberin Devamı

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

GENİŞ EKRANLI OYUNCU GÖZLÜĞÜ

Lenovo, oyun oynarken giyilebilir ekran işlevi görebilen ‘Legion Glasses’ adlı gözlüğünü tanıttı. Her bir göz için 1920x1080 çözünürlük ve geniş görüş açısı sunan gözlüğün hoparlörü de var. Gözlük, başta portatif oyun cihazı Lenovo Legion Go, Windows ve Mac bilgisayarlar ile uyumlu çalışabiliyor. Lenovo, ayrıca 3D içerikleri gözlüksüz izleyebileceğiniz 4K monitörü ThinkVision 27’yi de görücüye çıkardı.

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

ÖDEME İŞLEMİ YAPAN YÜZÜK

Alman teknolojici Pagopace ise yüzük şeklinde bir ödeme sistemi duyurdu. NFC arayüzü ile çalışan yüzüğü POS cihazına yakınlaştırmanız yeterli. Yüzük ile yapılan ödemeler PIN kodu, parmak izi tanıma veya yüz tanıma gibi güvenlik önlemleri ile korunuyor. Yüzük kaybolduğunda işlemi başkası yapamıyor.

YEMEK TARİF PLATFORMU

Yapay zeka destekli kişiselleştirilmiş yemek tarif platformu Samsung Food da fuarın en ilgi gören yenilikleri arasında yer aldı. Mevsimlik gıdaları öne çıkararak 160 binden fazla kişinin zevkine göre tarif barındıran platform, 104 ülkede ve sekiz farklı dilde kullanıma sunulacak.

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

HARCAYACAĞI ENERJİYİ BELİRLEYEN MAKİNE

BSH ev aletleri arasında akıllı etkileşimi mümkün kılan ‘Home Connect’ ekosistemin yeni özellikleri de yoğun ilgi görüyor. Yeni fonksiyonlar arasında öne çıkan ‘eco prognosis’ ile örneğin bulaşık makinesinin ne kadar su ve enerji tükettiği görülebiliyor.

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

VALİZLİ TV PAZARA ÇIKTI

LG, fuarda dahili batarya ve hoparlörlere sahip özel valizi sayesinde her yere götürülebilen sıradışı dokunmatik televizyonu ‘TV StanbyME Go’yu görücüye çıkardı. 27 inçlik kablosuz Full HD TV, yatay ve dikey olarak kullanılabiliyor. Ekran, görüntü kalitesini daha da artırmak için yapay zeka kullanan dört çekirdekli işlemcisiyle Dolby Vision ve HDR10’u da destekliyor.

Haberin Devamı

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

İDDİALI ŞARJ ÇÖZÜMLERİ

Anker, Nano 30W duvar şarjı, Solix F3800 taşınabilir güç kaynağı, PowerConf S500 konferans cihazı Teams versiyonu, Soundcore Space One kafaüstü Bluetooth kulaklık, E330 güvenlik kamerası ve yeni nesil Mach R1 robot süpürge gibi ürünlerini sergiledi. Anker Ülke Müdürü Cem Bodur, “IFA, yeni pazarlar ve iş bağlantıları kurma noktasında bize büyük katkı sağlayacak” dedi.

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

İKİ ASİSTANLI HOPARLÖRLER

JBL, Google Asistan ve Amazon Alexa’yı aynı anda barındıran JBL Authentics adlı yeni akıllı hoparlör serisini tanıttı. Bu ürünler, iki farklı ses asistanını aynı anda kullanabilme özelliğiyle sektörde bir ilk olma özelliği taşıyor. Kullanıcılar, bu sayede, istedikleri asistanı seçebiliyor veya her ikisini de aynı anda kullanabiliyorlar.

Haberin Devamı

Kola takılan telefon ödeme yapan yüzük

1 MİLYAR RENK İLE GELEN GÖRÜNTÜ

Vestel fuarda, geleneksel TV’lere kıyasla daha fazla sayıdaki arka aydınlatma bölgesine sahip MiniLED TV’yi, bir milyara varan renge sahip Quantum Dot TV’yi, full HD TV’lerin on altı katı görüntü kalitesi sunan 8K TV’yi koruyucu kılıf içinde taşınabilen ve pille çalışan Wi-Fi MOBIL TV TV’yi tanıttı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder